ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Copa Africa: Το διευρυμένο Μουντιάλ Συλλόγων μετέφερε την έναρξή του τον Ιανουάριο του 2026

Egypt's Mohamed Salah in action by Soriano Mane of Guinea-Bissau during the African Cup of Nations Group D soccer match between Egypt and Guinea-Bissau in Garoua, Cameroon, Saturday, Jan. 15, 2022. (AP Photo/Footografiia)
Egypt's Mohamed Salah in action by Soriano Mane of Guinea-Bissau during the African Cup of Nations Group D soccer match between Egypt and Guinea-Bissau in Garoua, Cameroon, Saturday, Jan. 15, 2022. (AP Photo/Footografiia) @2022 AP PHOTO/AP IMAGES

Το νεοσύστατο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων άλλαξε τα πλάνα της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αφρικής, με την CAF να κάνει γνωστό πως το Κύπελλο Εθνών Αφρικής δεν θα γίνει το καλοκαίρι του 2026 αλλά τον Ιανουάριο του 2026.

Το Κύπελλο Εθνών Αφρικής ήταν αρχικά προγραμματισμένο για το καλοκαίρι του 2025 όμως τα νέα μεγαλεπήβολα σχέδια της FIFA ήρθαν για να φέρουν μία μεγάλη αλλαγή στη χώρα της μαύρης ηπείρου.

Αυτή αφορά την ημερομηνία διεξαγωγής της επόμενης διοργάνωσης, με την CAF να γνωστοποιεί την Τετάρτη (5/6) ότι πήρε την απόφαση να γίνει η πρώτη σέντρα τον Ιανουάριο του 2026.

Αιτία το φορτωμένο αγωνιστικό πρόγραμμα που δημιουργείται για τους ποδοσφαιριστές από το νέο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με τις 32 ομάδες (από τις 15 Ιουνίου μέχρι τις 13 Ιουλίου 2025), με τον χρόνο ξεκούρασης να μειώνεται σημαντικά και την Αφρικανική Ομοσπονδία να αναγκάζεται να κάνει εκείνη πίσω και να γνωστοποιεί την αλλαγή προγράμματος για το επόμενο Copa Africa στα γήπεδα του Μαρόκου.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ