CONFERENCE LEAGUE

Conference League: Ο Ιμπάνιεθ έσωσε την Ρόμα από νέο κάζο, νίκη για Τότεναμ στο ντεμπούτο του Κόντε

Στιγμιότυπο από αναμέτρηση της Ρόμα με την Μπόντο Γκλιμτ στο Europa Conference League | 4 Νοεμβρίου 2021
Στιγμιότυπο από αναμέτρηση της Ρόμα με την Μπόντο Γκλιμτ στο Europa Conference League | 4 Νοεμβρίου 2021 @2021 ALESSANDRA TARANTINO/AP IMAGES

Μετά την εκτός έδρας συντριβή με 6-1 από την Μπόντο Γκλιμτ, η Ρόμα απειλήθηκε και με εντός έδρας σοκ από τους Νορβηγούς αλλά σώθηκε στο 84' από τον Ιμπάνιεθ που έγραψε το τελικό 2-2. Νίκη με 3-2 της Τότεναμ επί της Φίτεσε στο ντεμπούτο του Κόντε.

Μία ανάσα από ένα νέο πατατράκ βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης (04/11) η Ρόμα, με την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο να βρίσκεται δύο φορές πίσω στο σκορ από την Μπόντο Γκλιμτ, ομάδα από την οποία είχε δεχτεί έξι γκολ πριν από δύο εβδομάδες στην Νορβηγία (η πιο βαριά ήττα στην προπονητική καριέρα του special one) αλλά να σώζει την παρτίδα στο φινάλε, με τον Ιμπάνιεθ να γράφει το τελικό 2-2 στο Ολίμπικο στον αγώνα των δύο ομάδων για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Europa Conference League.

Το πρώτο σοκ για τους Ρωμαίους ήρθε στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, με τον Σόλμπακεν να κεραυνοβολεί με άπιαστο σουτ με το αριστερό τον Πατρίσιο στο 45' και να κάνει το 1-0, με τους τζαλορόσι να φέρνουν το ματς στα ίσα στο 54' όταν ο Τζανιόλο έβγαλε την ασίστ και ο Ελ Σααραουί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με εντυπωσιακό δεξί σουτ μέσα από την περιοχή.

Οι πρωταθλητές Νορβηγίας αιφνιδίασαν για δεύτερη φορά την ομάδα του Μουρίνιο στο 65' με την κεφαλιά του Μπότχαϊμ μετά από σέντρα του Σάμπστεντ από τα δεξιά, με τον Ιμπάνιεθ να έρχεται πάντως ως από μηχανής Θεός στο 83' για να γράψει το 2-2 και να γλιτώσει τους τζαλορόσι από νέο απίστευτο κάζο, κρατώντας τους μάλιστα στο -1 από την κορυφή.

Η σύνθεση της Ρόμα: Πατρίσιο, Κάρσντορπ, Μαντσίνι, Κριστάντε, Ιμπάνεθ, Νταρμπόε (46' Βιγιάρ), Βερτού, Τζανιόλο (67' Σομουρόντοφ), Μιχιταριάν (46' Πέρες), Ελ Σααραουί (89' Ζαλέβσκι), Έιμπραχαμ (81' Μαγιοράλ)

Στο άλλο "δυνατό" ματς της βραδιάς όσον αφορά στο Conference League, η Τότεναμ υποδέχτηκε την Φίτεσε στο ντεμπούτο του Αντόνιο Κόντε στον πάγκο της και κατάφερε να πάρει το τρίποντο με σκορ 3-2, αν και δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα.

Ο Ιταλός παρέταξε την ομάδα του με τριάδα στην άμυνα (στην αγαπημένη του διάταξη 3-4-3) και έκανε μόλις μία αλλαγή σε σχέση με την 11άδα του προηγούμενου αγώνα της (τελευταίου για τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο στον πάγκο της) απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τα σπιρούνια να εμφανίζουν δύο διαφορετικά πρόσωπα.

Στο πρώτο ήταν εντυπωσιακοί και φιλοδώρησαν με τρία γκολ τους Ολλανδούς στα πρώτα 28 λεπτά με τα γκολ των Σον, Μόουρα και Ράσμουσεν (αυτογκόλ) όμως μέχρι το 4-0 είχαν δεχτεί δύο γκολ και στο τελευταίο ημίωρο υπέφεραν, από τη στιγμή που έμειναν με 10 παίκτες στο 59' με την αποβολή του Ρομέρο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Παρόλα αυτά, κράτησαν το πολύτιμο τρίποντο που τους διατήρησε στην 2η θέση με 7 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την Ρεν που έκανε το καθήκον της επικρατώντας 1-0 της Μόουρα και βρίσκεται στην κορυφή του 7ου ομίλου με 10 βαθμούς.

Η σύνθεση της Τότεναμ: Λιορίς, Ντάιερ, Ρομέρο, Ντέιβις, Έμερσον, Σκιπ (73' Γουίνκς), Χέιμπιεργκ (87' Λο Σέλσο), Ρεγκιλόν, Μόουρα (73' Σάντσες), Κέιν, Σον (72' Εντομπελέ)

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου:

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου του Conference League:

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου:

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου του Conference League:

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής του 7ου ομίλου:

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου του Conference League:

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΟΜΑ ΤΟΤΕΝΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ