CONFERENCE LEAGUE

Ρακόβ - Σπαρτάκ Τρνάβα 1-0: Πρόκριση στα playoffs για την ομάδων των Παπανικολάου και Σβάρνα

Ρακόβ - Σπαρτάκ Τρνάβα 1-0: Πρόκριση στα playoffs για την ομάδων των Παπανικολάου και Σβάρνα
PRINT SCREEN

Αν ο Παναθηναϊκός αποκλείσει τη Σλάβια Πράγας τότε θα βρει στο διάβα του τη Ρακόβ από την Πολωνία με το πρώτο ματς να γίνεται εκτός έδρας και το δεύτερο στη Λεωφόρο. Δείτε το προφίλ των πιθανών αντιπάλων του τριφυλλιού.

Η Ρακόβ πήρε την πρόκριση επί της Σπαρτάκ Τρνάβα και βρίσκεται στα playoffs του Conference League και θα είναι η επόμενη αντίπαλος του Παναθηναϊκού αν οι πράσινοι αποκλείσουν τη Σλάβια Πράγας.

Η ομάδα του Γιάννη Παπανικολάου και του Στράτου Σβάρνα (αμφότεροι έπαιξαν σε ολόκληρο το ματς) επικράτησαν των Σλοβάκων (βασικός ο Κυριάκος Σαββίδης) με 1-0 χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Κοτσεργκίν στο 68'.

Το προφίλ της Ρακόβ

Η Ράκοβ είναι η δεύτερη πιθανή αντίπαλος του Παναθηναϊκού. Στην πολωνική ομάδα υπάρχει έντονο το ελληνικό στοιχείο, αφού μετά τον Γιάννη Παπανικολάου, προστέθηκε στο ρόστερ ως δανεικός από την ΑΕΚ και ο Στράτος Σβάρνας.

Ο Μαρέκ Παπζούν ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας το καλοκαίρι του 2016 και σε αυτή την εξαετία οδήγησε τη Ρακόβ στην κατάκτηση τεσσάρων τίτλων, που είναι και τα μοναδικά που μετράει στην ιστορία της.

Την περσινή σεζόν, η ομάδα έφτασε κοντά στο πρωτάθλημα, όμως τερμάτισε στη δεύτερη θέση και το -5 από τη Λεχ Πόζναν. Μπορεί ωστόσο, να μην έχει καταφέρει ακόμα να πανηγυρίσει το πολωνικό πρωτάθλημα, όμως η περσινή σεζόν τη βρήκε κυπελλούχο, ενώ σήκωσε και το Σούπερ Καπ, το οποίο μάλιστα πανηγύρισε και φέτος, καθώς επιβλήθηκε των πρωταθλητών 2-0.

Η πορεία της φέτος λοιπόν, ξεκίνησε ιδανικά τόσο στις εγχώριες υποχρεώσεις της, αφού εκτός από την κατάκτηση του Σούπερ Καπ, μετράει και "2 στις 2" νίκες στο πρωτάθλημα, όσο και στις ευρωπαϊκές.

Στον δεύτερο γύρο του Europa Conference League η Ρακόβ αντιμετώπισε την Αστάνα, την οποία νίκησε και στα δύο παιχνίδια, στην πρώτη μεταξύ τους μάλιστα αναμέτρηση με το εμφατικό 5-0 (0-1 η ρεβάνς).

Ο Ίβι Λόπες είναι το αστέρι της ομάδας των Παπανικολάου και Σβάρνα. Ο Ισπανός επιθετικός βρίσκεται στη Ρακόβ από τον Σεπτέμβριο του 2020, όταν και μετακόμισε ως ελεύθερος από τη Λεβάντε. Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε κατέγραψε σε 44 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις 21 γκολ και 12 ασίστ. Για να φτάσει η Ρακόβ μέχρι τα playoffs του Conference League, πλην της Σπαρτάκ Τρνάβα, απέκλεισε την Αστάνα στον δεύτερο προκριματικό γύρο με δύο νίκες.

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ