ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ

Χρυσή Μπάλα: Ο Ντοναρούμα πήρε το βραβείο του καλύτερου γκολκίπερ

Ο Ντοναρούμα πήρε το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα για το 2021
Ο Ντοναρούμα πήρε το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα για το 2021 © 2021 CHRISTOPHE ENA / AP IMAGES

Στον Τζανλουίτζι Ντοναρούμα απονεμήθηκε το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα για το 2021 κατά τη διάρκεια της απονομής των βραβείων για την Χρυσή Μπάλα.

Το βραβείο Λεβ Γιασίν, που φέρει το όνομα του θρυλικού τερματοφύλακα, βρήκε τον δεύτερο κάτοχό του. Ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα κατέκτησε τον τίτλο του καλύτερου τερματοφύλακα για το 2021 κατά τη διάρκεια της απονομής των βραβείων για την Χρυσή Μπάλα.

Ο Ιταλός γκολκίπερ της Παρί κατέκτησε το καλοκαίρι με την εθνική Ιταλίας το Euro 2020 και αναδείχθηκε και ως πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά.

Ο Ντοναρούμα κατάφερε να κερδίσει τον ανταγωνισμό, καθώς βρέθηκε μπροστά από τον επίσης πρωταθλητή Ευρώπης (με την Τσέλσι) Εντουάρ Μεντί και τον πρωταθλητή Νότιας Αμερικής Εμιλιάνο Μαρτίνες που αναδείχθηκε έκτος. Στη τρίτη θέση ήταν ο Γιάν Όμπλακ.

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα:

1. Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα (Ιταλία, Μίλαν)
2. Εντουάρ Μεντί (Σενεγάλη, Τσέλσι)
3. Γιαν Όμπλακ (Σλοβενία, Ατλέτικο)
4. Έντερσον (Βραζιλία, Μάντσεστερ Σίτι)
5. Μάνουελ Νόιερ (Γερμανία, Μπάγερν)
6. Εμιλιάνο Μαρτίνες (Αργεντινή, Άστον Βίλα)
7. Κάσπερ Σμάιχελ (Δανία, Λέστερ)
8. Τιμπό Κουρτουά (Βέλγιο, Ρεάλ)
8. Κέιλορ Νάβας (Κόστα Ρίκα, Παρί)
10. Σαμίρ Χαντάνοβιτς (Σλοβενία, Ίντερ)

"Ήταν μία εκπληκτική χρονιά για μένα, αρχίζοντας από την επιστροφή στο Champions League με την Μίλαν και έπειτα με την κατάκτηση του Euro. Δώσαμε χαρά σε όλους τους Ιταλούς και είμαι χωρίς λέξεις, επειδή ήταν ένα απερίγραπτο συναίσθημα. Είμαι πολύ υπερήφανος για το πέρασμά μου στην Παρί. Ήταν το πεπρωμένο μου να μεταγραφώ εκεί επειδή με παρακολουθούσαν πάντα. Τους ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τον αδερφό μου που ήταν πάντα δίπλα μου" ανέφερε για το βραβείο ο Ντοναρούμα.

Αυτό είναι το δεύτερο βραβείο Λεβ Γιασίν που απονέμεται. Ο πρώτος που πανηγύρισε την κατάκτησή του ήταν το 2019 ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ, Άλισον Μπέκερ.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ ΜΙΛΑΝ ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ