ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ

Χρυσή Μπάλα: Ο Λεβαντόβσκι κέρδισε το βραβείο του κορυφαίου επιθετικού

Ο Λεβαντόβσκι πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στην αναμέτρηση της Μπάγερν με τη Βιγιαρεάλ
Ο Λεβαντόβσκι πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στην αναμέτρηση της Μπάγερν με τη Βιγιαρεάλ © 2022 MATTHIAS SCHRADER / AP IMAGES

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι ήταν ένα από τα κεντρικά πρόσωπα της βραδιάς στις βραβεύσεις της Χρυσής Μπάλας, με τον Πολωνό φορ να ψηφίζεται ως ο κορυφαίος επιθετικός για τη σεζόν που ολοκληρώθηκε.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι αποτελεί μία μηχανή παραγωγής γκολ εδώ και πάρα πολλά χρόνια στα ευρωπαϊκά γήπεδα και το γεγονός αυτό τον έχει εδραιώσει στη συνείδηση του κόσμου ως έναν από τους κορυφαίους στράικερ στον 21ο αιώνα.

Πέρα όμως από την αναγνώριση από το φίλαθλο κοινό, ο "Λέβα" βλέπει τον σεβασμό και την εκτίμηση προς το πρόσωπό του να αποτυπώνεται και με τη μορφή βραβείων, με το τελευταίο χρονικά να δίνεται στον Πολωνό επιθετικό στο πλαίσιο της 66ης τελετής της Χρυσής Μπάλας, που διοργανώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (17/10) στο Παρίσι.

Ο επί μία οκταετία στράικερ της Μπάγερν και εδώ και μερικούς μήνες της Μπαρτσελόνα πήρε το "Muller Award" (έλαβε την ονομασία του από τον θρυλικό φορ της Μπάγερν και της εθνικής Γερμανίας, Γκερντ Μίλερ) για τον κορυφαίο επιθετικό της χρονιάς, με τον Πολωνό να ανταμείβεται έτσι για την εκπληκτική σεζόν 2021-22 που τον βρήκε να σκοράρει 50 γκολ σε 46 συνολικά συμμετοχές τους με τους Βαυαρούς σε όλες τις διοργανώσεις.

"Ευχαριστώ τους πρώην συμπαίκτες μου στην Μπάγερν και τους νέους συμπαίκτες μου στην Μπαρτσελόνα. Θα πρέπει να έχω τη βοηθεία τους για να βλέπουν τις κούρσες μου πίσω από τους αμυντικούς και αυτό δεν είναι εύκολο", είπε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της βράβευσής του.

TAGS ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΕΒΑΝΤΟΒΣΚΙ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ