ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ

Χρυσή Μπάλα: Ο ασταμάτητος Χάλαντ κατέκτησε το βραβείο του κορυφαίου επιθετικού

Ο Έρλινγκ Χάλαντ πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι στο ντέρμπι απέναντι στην Γιουνάιτεντ | 29 Οκτωβρίου 2023
Ο Έρλινγκ Χάλαντ πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι στο ντέρμπι απέναντι στην Γιουνάιτεντ | 29 Οκτωβρίου 2023 @2023 DAVE THOMPSON/AP IMAGES

Ο Έρλινγκ Χάλαντ φόρτωσε με ένα τσουβάλι γκολ τις αντίπαλες εστίες τη σεζόν 2022-23 και ήταν ένα από τιμώμενα πρόσωπα στην τελετή της Χρυσής Μπάλας, κερδίζοντας πανηγυρικά το βραβείο για τον κορυφαίο επιθετικό της χρονιάς.

Το καλοκαίρι του 2022 ο Έρλινγκ Χάλαντ επέλεξε την Μάντσεστερ Σίτι για να συνεχίσει την καριέρα του μετά από 2,5 χρόνια στην Ντόρτμουντ και δικαιώθηκε σε υπερθετικό βαθμό για την επιλογή του αφού τα σάρωσε όλα, κατακτώντας με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ένα ιστορικό τρεμπλ, με νταμπλ στην Αγγλία και Champions League.

Σε όλη αυτή την πορεία ήταν ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης των πολιτών πετυχαίνοντας 52 γκολ σε 53 αγώνες του με την Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις και το γεγονός αυτό τον οδήγησε σε ακόμη ένα βραβείο, που το έλαβε το βράδυ της Δευτέρας (30/10) στο πλαίσιο της 67ης τελετής της Χρυσής Μπάλας, που διοργανώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (17/10) στο Παρίσι.

Ο λόγος για το βραβείο του κορυφαίου στράικερ της χρονιάς, με τον Νορβηγό αρχικανονιέρη των γαλάζιων του Μάντσεστερ να παίρνει το "Muller Award" (έλαβε την ονομασία του από τον θρυλικό φορ της Μπάγερν και της εθνικής Γερμανίας, Γκερντ Μίλερ) και να στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι επόμενος μεγάλος στόχος, του στα φημισμένα βραβεία που δίνει το "France Football", είναι ο τίτλος του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της χρονιάς.

"Ευχαριστώ την ομάδα μου και τον Πεπ Γκουαρδιόλα που με αφήνουν να είμαι ο εαυτός μου. Ευχαριστώ την οικογένειά μου και όσους με βοήθησαν να γίνω αυτό που είμαι σήμερα. Ευχαριστώ όσους είναι κοντά μου", δήλωσε ο μεγάλος νικητής Έρλινγκ Χάλαντ, ο οποίος άφησε πίσω του στη μάχη των σκόρερ τους Εμπαπέ (2ος), Κέιν (3ος), Μέσι (4ος), Λεβαντόβσκι (5ος).

Τα 56 γκολ του Χάλαντ τη σεζόν 2022-23

TAGS ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ