THE SPORTS ECONOMIST

Χρήστος Τζόλης: Στις κορυφαίες φετινές πωλήσεις παικτών κάτω των 20 ετών

Norwich City sign Christos Tzolis.
Norwich City sign Christos Tzolis. NORWICH CITY/MATTHEW USHER

Πέραν του εισπρακτικού ρεκόρ ιστορίας που αποτέλεσε για τον ΠΑΟΚ η πώληση του Χρήστου Τζόλη στη Νόριτς, αυτή συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων του πλανήτη στο φετινό καλοκαίρι για ποδοσφαιριστές που ακόμη δεν έχουν «περπατήσει» στην τρίτη δεκαετία της ζωής τους.

Η Νόριτς ανακοίνωσε σήμερα (12/8) την απόκτηση του Χρήστου Τζόλη και έτσι έγινε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Η πρόταση των "καναρινιών" θα αποφέρει στα ταμεία του Δικεφάλου 11 εκατ. ευρώ, μαζί με 2,0 εκατ. σε μπόνους και τους Κυπελλούχους Ελλάδας να διατηρούν και 17,5% σε πιθανή μεταπώληση του διεθνή εξτρέμ.

Πέραν του ότι πρόκειται για την Νο1 πώληση της ιστορίας του ΠΑΟΚ, αυτή συγκαταλέγεται στις κορυφαίες του φετινού καλοκαιρινού παζαριού για ποδοσφαιριστές που είναι γεννημένοι στον 21ο αιώνα. Συγκεκριμένα βρίσκεται στην 6η θέση της σχετικής λίστας, μαζί με τον Γάλλο αριστερό μπακ Ράιαν αϊτ Νουρί τον οποίο απέκτησαν οι Γουλβς από τη Ανζέ έναντι επίσης 11 εκατ. ευρώ (ενεργοποιώντας προσυμφωνημένη option αγοράς).

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ψηλότερα από την πώληση του Τζόλη βρίσκονται μόνο: στην 1η θέση αυτή του Ισπανού διεθνή εξτρέμ Μπράιαν Χιλ από τη Σεβίλλη στην Τότεναμ έναντι 25 εκατ. ευρώ, στη 2η του Ιβοριανού στόπερ Οντιλόν Κουσούμου από την Μπριζ στη Λεβερκούζεν έναντι 23 εκατ., στην 3η του Κροάτη πολυσύνθετου μεσοαμυντικού Γιόσκο Γκβάρντιολ από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Λειψία έναντι 18,80 εκατ., στην 4η του Γκανέζου εξτρέμ Καμαλντίν Σουλεμανά από τη Νόρντζελαντ στη Ρεν έναντι 15 εκατ. και στην 5η του Ιρλανδού στόπερ Νέιθαν Κόλινς από την Στόουκ στην Μπέρνλι έναντι 14 εκατ.

Ακόμη πιο χαρακτηριστικό πως αποκλειστικά μεταξύ των συνομηλίκων του Τζόλη, τους γεννημένους δηλαδή το 2002 (και νεότερους), η κατάταξη του deal της μεταγραφής του στην σχετική λίστα είναι ακόμη ψηλότερα, στην 3η θέση, αφού μόνο οι πωλήσεις του Γκβάρντιολ και του Σουλεμανά είναι πιο δαπανηρές από τη δική του που τον φέρνει πλέον στο "Κάροου Ρόουντ".

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ