ΣΚΩΤΙΑ

Χιμπέρνιαν - Αμπερντίν 0-1: Πρόκριση στον τελικό του League Cup Σκωτίας πριν από τον ΠΑΟΚ

Ο Ντάντε Πολβάρα πανηγυρίζει γκολ της Αμπερντίν σε ματς του Conference League απέναντι στην Άιντραχτ | 20 Σεπτεμβρίου 2023
Ο Ντάντε Πολβάρα πανηγυρίζει γκολ της Αμπερντίν σε ματς του Conference League απέναντι στην Άιντραχτ | 20 Σεπτεμβρίου 2023 @2023 MICHAEL PROBST/AP IMAGES

Η Αμπερντίν βρήκε τη φόρμα της και επικράτησε 1-0 της Χιμπέρνιαν στη Γλασκώβη για τα ημιτελικά του League Cup Σκωτίας, φτάνοντας στον τελικό για 16η φορά στην ιστορία της.

Η Αμπερντίν προκρίθηκε για 16η φορά στον τελικό του League Cup Σκωτίας διεκδικώντας το 7ο τρόπαιο στο θεσμό ύστερα από τη νίκη της με 1-0 επί της Χιμπέρνιαν στο "Χάμπντεν Παρκ" της Γλασκώβης.

Η αντίπαλος του ΠΑΟΚ στο Europa Conference League δεν βρέθηκε σε καλή μέρα, όμως κατάφερε να κρατήσει το μηδέν απέναντι στους "Χιμπς", που παρουσιάστηκαν σπάταλοι στην τελική προσπάθεια.

Ύστερα από ένα κακό 1ο μέρος, η Χιμπέρνιαν θα μπορούσε να είχε πάρει κεφάλι στο σκορ, όμως απέτυχε στις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν. Μάλιστα, δεν πρόλαβε να χαρεί την αποβολή του Τζακ Μακένζι στο 75', αφού τρία λεπτά αργότερα ο Μπόγιαν Μιόβσκι σκόραρε στην πρώτη καλή στιγμή των "Ντονς".

Λίγα λεπτά αργότερα ο Βορειομακεδόνας επιθετικός είχε ακόμα μεγάλη ευκαιρία, αλλά δεν κατάφερε να "κλειδώσει" την πρόκριση κι έτσι η Αμπερντίν έζησε ένα αγχωτικό φινάλε μέχρι να τσεκάρει το εισιτήριο.

  • Η σύνθεση της Αμπερντίν: Ρος, Ντέβλιν, Γκάρτενμαν, Ρούμπεζιτς, Γένσεν, Μακένζι, Μπάρον (66' Πόλβαρα), Σάινι, Κλάρκσον, Μακγκράθ, Μιόβσκι (90+2' Σόκλερ)

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

  • Χιμπέρνιαν - Αμπερντίν 0-1 (78' Μιόβσκι)
  • 05/11 17:00 Χαρτς - Ρέιντζερς

* Ο τελικός θα διεξαχθεί στο "Χάμπντεν Παρκ" της Γλασκώβης στις 17 Δεκεμβρίου.

TAGS ΣΚΩΤΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ