ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα"

Χιμένεθ: "Αναλαμβάνω την ευθύνη για την ήττα"
INTIME SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένεθ πήρε πάνω του την ευθύνη για την εντός έδρας ήττα της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ από την Στούρμ Γκρατς.

Αναλυτικά η επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου του Ισπανού τεχνικού μετά την ήττα-σοκ στις καθυστερήσεις από τη Στουρμ Γκρατς:

Για την αλλαγή του Λεονάρντο και για την ατάκα του προπονητή της Στουρμ πως η αλλαγή τον βοήθησε: "Αυτό που βοήθησε τον προπονητή της Στούρμ, ήταν η αποβολή του Δέλλα. Μέχρι εκείνο το σημείο η Στούρμ δεν υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο. Μείναμε με 10 παίκτες και ήμασταν μπροστά με 1-0. Ο Λεονάρντο είναι ένας παίκτης που ζητάει αλλαγή στο 65-70'. Δεν είχαμε την πολυτέλεια να έχουμε Γκούντγιονσεν, Μπέλεκ, Κάρλος και "Λέο" με 10 παίκτες, οπότε αποφάσισα να βγάλω τον Λεονάρντο. Έπρεπε να τον βγάλω, γιατί είναι εκρηκτικός παίκτης και του είναι δύσκολο να συνεχίσει σ' αυτό το ρυθμό μέχρι το τέλος. Έχει λιγότερη αντοχή".

Για τις αποδοκιμασίες: " Ήμασταν με έναν παίκτη λιγότερο. Ακόμα κι έτσι στα τελευταία λεπτά αντέξαμε καλά και με δύο πολύ νεαρούς παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Ο φίλαθλος κόσμος πάντα έχει δίκιο. Αν εγώ όμως έπρεπε να ακούσω τι λέει ο καθένας θα ήταν αδύνατο να ικανοποιήσω τους πάντες. Σίγουρα θα συζητηθεί τι έκανε ο Τραϊανός. Σήμερα έκανε το λάθος. Πέρυσι αυτός μας πήγε στον τελικό. Κάποια στιγμή είσαι αποτελεσματικός κάποιες άλλες όχι. Δεν μπορούμε να ικανοποιούμε όλο τον κόσμο".

Για το αν πρέπει να αναγνωρίσει το λάθος του με τον Λεονάρντο και να μην έχει ως άλλοθι την αποβολή του Δέλλα: "Αυτή είναι δική σας άποψη. Αυτός που προπονεί τους παίκτες είμαι εγώ. Τις ικανότητες και τα προσόντα του κάθε παίκτη τα γνωρίζω εγώ. Αν κάνετε μία αναδρομή πίσω, ο Λεονάρντο είναι ένας πολύ σημαντικός παίκτης για μας. Όταν μπαίνει σαν αλλαγή δίνει λύσεις, όταν παίζει βασικός του κοστίζει να παίξει 90 λεπτά, γιατί είναι πάρα πολύ εκρηκτικός παίκτης. Είναι δύσκολο να σας το εξηγήσω εσάς. Αυτό που λέτε με τον Δέλλα δεν το καταλαβαίνω. Δεν καταλαβαίνω την κακία της ερώτησής σας. Το παιχνίδι χάθηκε γιατί μείναμε με 10 παίκτες".

Για το αν η ΑΕΚ θα χάνει όποτε παίζει με 10 παίκτες: "Έχω παίξει με 10 παίκτες και έχω κερδίσει. Έχω χάσει και με 11 παίκτες. Η μπάλα γυρίζει και μπορεί να συμβεί οτιδήποτε. Στο σημερινό παιχνίδι εκεί κρίθηκε".

Για το αν ο Δέλλας ζήτησε συγγνώμη στα αποδυτήρια και πήρε την ευθύνη πάνω του: "Πόσο γρήγορα φτάνουν τα νέα σας στ' αυτιά σας; Ο Δέλλας δεν έχει λόγο να ρίξει ευθύνες στον εαυτό του. Είναι από τους πιο ειλικρινείς παίκτες που έχω γνωρίσει. Ας δει ο καθένας την καμπούρα του".

Για το τι έφταιξε: " Ίσως η κούραση, ίσως ο φόβος ότι θα χάσουμε. Αν δούμε με ηρεμία τα γκολ που δεχθήκαμε, είναι από λάθη στο κέντρο. Αν δεν υπήρχαν λάθη στο ποδόσφαιρο θα υπήρχαν και λίγα γκολ".

Για το αν πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του: "Εγώ είμαι ο πλέον υπεύθυνος γι' αυτές τις ήττες. Όλοι έχουμε ευθύνες και εγώ τις περισσότερες απ' όλους".

Για τον απολογισμό του από τα όσα έχει πετύχει την ΑΕΚ: "Είναι πολλά πράγματα πολύ δύσκολα. Κάποια γνωρίζετε κάποια άλλα όχι".

Για όσα πράγματα συμβαίνουν δεν γνωρίζει ο κόσμος: " Οι πρώτοι που πρέπει να καταλάβετε κάποια πράγματα είστε εσείς. Επαναλαμβάνουμε συνέχεια, αυτοί είμαστε και θα πηγαίνουμε συνεχώς να τα δίνουμε όλα. Είμαστε μία ομάδα που έφυγαν 14 παίκτες. Από ανάγκη έφυγαν. Είναι ένα γκρουπ ανθρώπων που δουλεύουν. Θα δείτε ξεκάθαρα η ΑΕΚ θα πετυχει τους στόχους της. Μακάρι να κερδίζαμε το Europa League".

Για το αν η ήττα ένα ένα βήμα πίσω: "Κάναμε τεράστιο βήμα πίσω. Αλλά μένω με την εικόνα της ομάδας και το καλό ποδόσφαιρο που παίξαμε μέσα από τις δυνατότητες της ομάδας".

Για το αν κρίνεται το μέλλον του στο ματς με τον Πανιώνιο: "Εγώ δεν νιώθω πίεση. Ταπεινά και τίμια θα δουλεύω. Αν δεν βγαίνουν τα αποτελέσματα θα συνεχίσω να δουλεύω. Εγώ είμαι υπεύθυνος και το έχω πει".

Για το ματς: "Στο παιχνίδι πήγαμε πολύ καλά, εκτός από τα λάθη που κάναμε. Συμφωνώ, η Στουρμ Γκρατς δεν είναι ανώτερη από εμάς. Στα πρώτα λεπτά χάνουμε δύο ευκαιρίες με Μπέλεκ και Γκούντγιονσεν. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Χρειαζόμαστε ένα γκολ. Μία ομάδα δυνατή σε φυσική κατάσταση, αλλά όχι σε τεχνική συγκριτικά με μας. Το μόνο καθαρό αμυντικό χαφ που είχαμε στο γήπεδο ήταν ο Βάργκας. Ακόμα κι έτσι κάναμε ένα καλό παιχνίδι, εκτός από τα δύο γκολ στο τέλος που δεχθήκαμε.

Είμαι πεπεισμένος ότι η ομάδα θα βελτιώνεται. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την απόδοση του Μπουγαϊδη και με την προσωπικότητα του Κλωναρίδη που μπήκε στο γήπεδο και ζήτησε μπάλα. Όταν έρχεται η κούραση, ξεκινούν τα προβλήματα, όταν πρέπει να βγάλεις κάποιους παίκτες να βάλεις κάποιους άλλους. Ίσως και με 11 να το χάναμε το ματς. Όμως αμφιβάλω. Κρατήσαμε το παιχνίδι μέχρι το 87', ώσπου δεχθήκαμε το γκολ".

Για την απογοήτευση του κόσμου: "Η απογοήτευση υπήρχε. Υπήρξε ένας πολύ καλός προπονητής και έπρεπε να αποχωρήσει. Γι' αυτό ήρθα εγώ εδώ. Μετά από πολλά χρόνια καταφέραμε κάτι. Η αλήθεια είναι ότι η ΑΕΚ έχει τεράστια προβλήματα που δεν έχουν να κάνουν τα τελευταία 2-3 χρόνια".

Για το αν η ατμόσφαιρα στο γήπεδο δείχνει ότι έχει ξεχαστεί πολύ γρήγορα η κατάκτηση του Κυπέλλου: "Τι μπορούμε να κάνουμε; Τουλάχιστον να πούμε ότι κάτι προσπαθούμε. Δεν εγκαταλείπουμε. Θα τα δώσω όλα μέχρι τέλους με τα παιδιά.Και κανείς δεν μπορεί να δώσει λάθος στον κόσμο".

Για το τι είπε στους παίκτες: "Τους έδωσα συγγχαρητήρια και τους μίλησα κάπως αυστηρά γιατί δεν τελείωσαν το ματς όπως έπρεπε. Είμαι περήφανος για τη συμπεριφορά τους".

Για το τι πήγε στραβά και η ΑΕΚ δε νίκησε μία ομάδα που φαινόταν ότι την "έχει" ακόμα και με 10 παίκτες: "Συμφωνώ απόλυτα. Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει, αλλά χάσαμε. Θέλαμε να αποβάλλουμε την κακή εικόνα της Τούμπας. Νομίζω ότι είχαμε και τις φάσεις να τα καταφέρουμε. Δεν τα καταφέραμε. Ειλικρινά είδα παίκτες που τα έδιναν όλα. Και όταν τα δίνουν όλα, δεν μπορείς να τους ζητήσεις κάτι παραπάνω. Όλοι μας έχουμε χάσει σήμερα, προσπαθώντας να κερδίσουμε".

Για τα νεκρά διαστήματα της ΑΕΚ μέσα στο παιχνίδι: "Το ποδόσφαιρο είναι μία ισορροπία άμυνας και επίθεσης και όλα τα αθλήματα, είναι ανάλογα και το τι κάνει ο αντίπαλος. Η Στουρμ έδειξε στο τέλος ότι είχε τον τρόπο να παίξει. Είναι κρίμα που χάσαμε αυτό το παιχνίδι".

Για το αν είχε επεισόδιο με κάποιο φίλαθλο: "Σε τι γλώσσα; Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι βγήκα εκνευρισμένος από το γήπεδο. Ο φίλαθλος κόσμος έχει πάντα δίκιο. Ίσως να μου είπαν πράγματα, αλλά εγώ... ευχαριστώ όλο τον κόσμο".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ