ΑΕΚ

Χιμένεθ: "Βρήκα μια ομάδα που φοβάται μη δεχτεί γκολ"

Ο Μανόλο Χιμένεθ συγχαίρει τους παίκτες της ΑΕΚ μετά τη νίκη επί του Παναιτωλικού
Ο Μανόλο Χιμένεθ συγχαίρει τους παίκτες της ΑΕΚ μετά τη νίκη επί του Παναιτωλικού EUROKINISSI

Ο Μανόλο Χιμένεθ υποστήριξε μετά τη νίκη (1-0) της ΑΕΚ επί του Παναιτωλικού ότι παρέλαβε μια ομάδα που φοβάται μη δεχτεί γκολ και εστίασε όχι μόνο στο ψυχολογικό πρόβλημα, όσο και στη φυσική κατάσταση.

Η ΑΕΚ κράτησε ανέπαφη την εστία της για πρώτη φορά μετά από 2,5 μήνες, επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού στο ΟΑΚΑ με σκόρερ τον Γαλανόπουλο και επέστρεψε στις νίκες ύστερα από δύο αγωνιστικές με τον Μανόλο Χιμένεθ να πλέκει το εγκώμιο του πρώην παίκτη του και νυν προπονητή της ομάδας του Αγρινίου, Τραϊαννού Δέλλα.

Ο Ανδαλουσιάνος υποστήριξε ότι παρέλαβε μια ομάδα που φοβάται μη δεχτεί γκολ, ενώ έκανε λόγο για πρόβλημα τόσο ψυχολογικό, όσο και φυσικής κατάστασης. Αναλυτικά όσα είπε για:

Το τι είπε με τον Δέλλα με τον οποίον αγκαλιάστηκε μετά από τη λήξη του ματς: "Ακόμη τον έχω στο μυαλό μου ως έναν από τους αρχηγούς μου. Μας δυσκόλεψε πολύ Ο τρόπος που έπαιξε ο Παναιτωλικός μας δυσκόλεψε πολύ. Τοποθέτησε πολύ καλά τους παίκτες".

Τη δυσκολία της νίκης: "Όλοι λένε είναι υποχρέωση να κερδίζεις αυτά τα ματς. Αλλά πρέπει να κερδίζεις στο γήπεδο. Μου άρεσε το πρώτο ημίχρονο, παρόλο που χρειαζόμαστε να δημιουργούμε περισσότερες ευκαιρίες. Υπάρχουν πολλά θετικά. Οι ποδοσφαιριστές μου έχουν πει ότι δεν αισθάνονται στο 100%. Αυτοί που τελείωσαν το ματς έκαναν έξτρα προσπάθεια.

Όλες οι αλλαγές έγιναν λόγω κούρασης. Το πιο σημαντικό είναι ότι μετά από δύο μήνες κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα. Θα προσπαθήσουμε να παίζουμε και να δημιουργούμε περισσότερο. Να φτιάξουμε τη φυσική κατάσταση και την αυτοπεποίθηση των παικτών".

Το πότε θα είναι έτοιμοι: "Με αυτό το πρόγραμμα δεν μπορείς να δουλέψεις εύκολα. Σε 3,5 μέρες έχουμε ένα ματς. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει κορονοϊό, υπήρχαν τραυματισμοί όπως ο Μπακάκης και χρειάζονται φυσική κατάσταση. Υπάρχουν δύο επιλογές. Είτε να τον αφήσεις εκτός να δουλέψει στη φυσική κατάσταση, είτε να τη βρει παίρνοντας λεπτά συμμετοχής. Πάνω από πρόβλημα φυσικής κατάστασης είναι ψυχολογικό. Βρήκα μια ομάδα που φοβάται μη δεχτεί γκολ. Είναι πολύ σημαντικό να μη δέχεσαι γκολ και να κερδίζεις ακόμη καλύτερο".

Το τι είπε στους παίκτες του: "Τους είπα να διασκεδάσουν παίζουν ποδόσφαιρο. Έχουμε το καλύτερο επάγγελμα του κόσμου. Το 90% των παιδιών θέλουν να παίζουν ποδόσφαιρο. Εμείς είμαστε επαγγελματίες, ζούμε από το ποδόσφαιρο και άρα έχουμε μικρό παιδί αυτό μέσα μας και πρέπει να το απολαύσουμε".

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ