ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Χίλσμπορο: "Αυλαία" χωρίς αποτέλεσμα στη δίκη για παρακώλυση απονομής δικαιοσύνης

Φίλαθλοι της Λίβερπουλ αφήνουν ανθοδέσμες έξω απ' το "Άνφιλντ", έπειτα από την τραγωδία στο "Χίλσμπορο" που εν τέλει κόστισε συνολικά τη ζωή σε 96 ανθρώπους | Δευτέρα 17 Απριλίου 1989
Φίλαθλοι της Λίβερπουλ αφήνουν ανθοδέσμες έξω απ' το "Άνφιλντ", έπειτα από την τραγωδία στο "Χίλσμπορο" που εν τέλει κόστισε συνολικά τη ζωή σε 96 ανθρώπους | Δευτέρα 17 Απριλίου 1989 © 2021 ASSOCIATED PRESS

Απαλλάχθηκαν τα 3 άτομα που κατηγορούνταν ότι άλλαξαν αστυνομικές καταθέσεις στην αρχική δίκη για την τραγωδία του Χίλσμπορο.

Δύο συνταξιούχοι αστυνομικοί, οι Ντόναλντ Ντέντον και Άλαν Φόστερ, καθώς και ο τότε δικηγόρος τους, Πίτερ Μέτκαλφ, απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν για παρακώλυση απονομής δικαιοσύνης στην αρχική δίκη για την τραγωδία του Χίλσμπορο.

Ο δικαστής έκρινε ότι "δεν υπάρχει υπόθεση εις βάρος τους" και ότι δεν υπήρχαν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι άλλαξαν αστυνομικές καταθέσεις, που έπαιξαν κομβικό ρόλο στην έκβαση της τότε δίκης, ελαχιστοποιώντας τις ευθύνες της αστυνομίας του Νότιου Γιόρκσιρ.

Ο δικαστής υποστήριξε ότι οι συγκεκριμένες καταθέσεις δεν αφορούσαν κάποιο νομικό έγγραφο, αλλά το δημόσιο πόρισμα του Πίτερ Τέιλορ το 1990, του αρχιδικαστή που ερεύνησε την υπόθεση και πάνω στο πόρισμά του στηρίχθηκε η μεταμόρφωση του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Στη δίκη παρευρέθηκαν αρκετοί συγγενείς των 96 θυμάτων της τραγωδίας του 1989, οι οποίοι επέκριναν τη στάση του δικαστή και αναρωτήθηκαν γιατί η απόφαση δεν προήλθε από τους ενόρκους.

"Έχουμε μία κατάσταση στην οποία 96 άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμα κανείς ατομικά ή ομαδικά δεν έχει κριθεί νομικά ένοχος για το θάνατό τους", αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσε η Λίβερπουλ, λίγα λεπτά μετά το άκουσμα της απόφασης.

"Χαιρετίζουμε όσους προσπάθησαν για την απονομή δικαιοσύνης. Τους απογοήτευσαν ξανά", αναφέρει σε άλλο σημείο, ενώ επαναλαμβάνει ότι "όπως ξεκαθαρίστηκε από τις έρευνες του 2016, η συμπεριφορά των φιλάθλων μας δεν ήταν παράγοντας που συνεισέφερε στην καταστροφή, μία αλήθεια για την οποία οι τεθλιμμένοι συγγενείς έπρεπε να παλέψουν για πάνω από ένα τέταρτο του αιώνα".

Photo Credits: © 2021 Associated Press

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ