ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Η Λίβερπουλ βάζει φρένο στα σχόλια για το "Χίλσμπορο" για να προφυλάξει τη δίκη

Το κορεό των φίλων της Λίβερπουλ στον αγώνα κόντρα στην Έβερτον για την Premier League 2019-2020 στο "Άνφιλντ", για τα 96 θύματα της τραγωδίας του "Χίλσμπορο" | Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019
Το κορεό των φίλων της Λίβερπουλ στον αγώνα κόντρα στην Έβερτον για την Premier League 2019-2020 στο "Άνφιλντ", για τα 96 θύματα της τραγωδίας του "Χίλσμπορο" | Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 © 2021 JON SUPER/ASSOCIATED PRESS

Η Λίβερπουλ προειδοποιεί τους φιλάθλους που θέλουν να σχολιάσουν κάποιο τα μηνύματά της για το "Χίλσμπορο", ώστε να μην επηρεαστεί μία δίκη σχετική με την τραγωδία που είναι προγραμματισμένη για την επόμενη εβδομάδα.

Σε μία ιδιαίτερη κίνηση προχώρησε η Λίβερπουλ στους επίσημους λογαριασμούς της στα social media. Ανήμερα της συμπλήρωσης 32 ετών από τη "μαύρη" μέρα της τραγωδίας στο Χίλσμπορο, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 96 άτομα, οι "κόκκινοι" κλήθηκαν να προφυλάξουν μία νομική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να μην υπάρξει ακόμα μια κακοδικία - στίγμα στην υπόθεση.

Όπως κάθε χρόνο, ο σύλλογος πλημμύρισε τα social media του με βίντεο και φωτογραφίες σχετικές με το "Χίλσμπορο" και με τιμές στη μνήμη των νεκρών φιλάθλων. Μόνο που φέτος, κάτω από κάθε τέτοιο μήνυμα, υπάρχει και μία σαφής προειδοποίηση: "Ως υπενθύμιση, παρακαλούμε αποφύγετε κάθε σχολιασμό που μπορεί να προκαταβάλλει κάθε νομική διαδικασία σχετική με την τραγωδία του 'Χίλσμπορο'".

Παρότι έχουν περάσει πάνω από 3 δεκαετίες από εκείνη την αποφράδα ημέρα, η υπόθεση δεν έχει κλείσει οριστικά. Ύστερα από τις αποκαλύψεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια υπήρξαν επανάληψη στις δίκες των υπαιτίων, αφού τα νέα στοιχεία έφεραν στο εδώλιο νέα άτομα. Τον Νοέμβριο του 2019, πάντως, ο αστυνομικός επικεφαλής του μοιραίου ημιτελικού κυπέλλου μεταξύ Νότιγχαμ και Λίβερπουλ, Ντέιβιντ Ντάκενφιλντ, απαλλάχθηκε από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από βαριά άγνοια.

Ωστόσο, οι πρώην αστυνομικοί Ντόναλντ Ντέντον και Άλαν Φόρστερ, καθώς και ο τότε συνήγορός τους, Πίτερ Μέτκαλφ, κατηγορούνται για παρακώλυση απονομής δικαιοσύνης σχετικά με την υπόθεση και η δίκη τους ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2020. Η σύζυγος του Φόστερ πάσχει από νόσο του κινητικού νευρώνα και ο άντρας της έπρεπε να βρίσκεται διαρκώς στο πλευρό της, με συνέπεια η εκδίκαση της υπόθεσης να πάρει αναβολή για το φετινό Ιανουάριο και από εκεί για τις 19 Απριλίου.

Σε μία εποχή που Σουόνσι και Ρέιντζερς ανακοίνωσαν ότι μποϊκοτάρουν τα social media για μία εβδομάδα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ρατσιστικές επιθέσεις σε αυτά, την ώρα που η τοξικότητα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης έχει φτάσει στο κόκκινο, οι άνθρωποι της Λίβερπουλ αποφάσισαν να μη διακινδυνεύσουν μία νέα περίπτωση μη απονομής δικαιοσύνης εξαιτίας σχολίων που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους κατά τη διάρκεια της δίκης.

Photo Credits: © 2021 Jon Super/Associated Press

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ