CHAMPIONS LEAGUE

Χέρι χέρι στους 16 Λίβερπουλ και Αίντχόβεν

Χέρι χέρι στους 16 Λίβερπουλ και Αίντχόβεν
Γκαρσία

Η λίβερπουλ κέρδισε με 3-0 τη Μπορντό ακι η Αϊντχόβεν 2-0 την Γαλατάσαράϊ και πέρασαν στην επόμενη φάση.

Λίβερπουλ- Μπορντό 3-0

Ο Ράφα Μπενίτεθ έκανε δύο αλλαγές σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα στη Γαλλία. Σε εκείνο το παιχνίδι είχαν ξεκινήσει βασικοί οι Ζέντεν και Μπέλαμι, ενώ σήμερα ξεκίνησε ο Σισόκο και ο Κάιτ.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο Ισπανός τεχνικός των "κόκκινων" παρέταξε διαφορετική 11αδα για εκατοστό συνεχόμενο παιχνίδι, εξακολουθώντας να μένει πιστός στη φιλοσοφία του rotation!

Τα υπόλοιπα 9/11 ήταν ίδια. Με τον Ρέινα κάτω από τα γκολπόστ, την αμυντική τετράδα των Χίπια, Φίναν, Ρίισε και Κάραχερ να μην αλλάζει, τους Γκαρσία, Αλόνζο και Τζλεραρντ στο κέντρο και τον κράουτς στην επίθεση.

Αντίθετα ο Γκόμες έκανε πέντε αλλαγές σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα καθώς αντί των Ζουριετί, Ενρίκε, Αλόνζο, Λασλάντ και Μαβουμπά χρησιμοποίησε τους Μαράνζ, Σιντ, Φομπέρ, Ντουκάς και Τσαμάκ.

Ο Ραμέ ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Ζεμαλί στο κέντρο της άμυνας, οι Μικού, Μενεγκάτσο, Ουέντελ στο κέντρο και ο νταρσεβίλ στην επίθεση.

Απ' ό,τι φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο ο Ράφα Μπενίτεθ ήταν καλύτερα διαβασμένος καθώς η Λίβερπουλ επικράτησε πολύ εύκολα της Μπορντό έχοντας ως αδιαμφισβήτητο ηγέτη τον Λουίς Γκαρσία ο οποίος με δύο γκολ δεν άφησε κανένα περιθώριο ελπίδας για κάτι καλό.

Μόλις στο 23' ο Λουίς Γκαρσία άνοιξε το σκορ με ωραίο σουτ από το ύψος του πέναλτι εκμεταλλευόμενος την πολύ όμορφη σέντρα Στίβεν Τζέραρντ.

Εκτός από το γκολ το πρώτο μέρος δεν είχε ιδιαίτερο θέαμα, παρά μόνο κάποιες μικροευκαιρίες εκατέρωθεν με τους Μικού, Ουέντελ για την Μπορντό και τους Σισόκο, Κράουτς και Κάιτ για τους γηπεδούχους.

Στο πρώτο εικοσάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου η Μπορντό έδειξε αποφασισμένη να απειλήσει και τα κατάφερε με τους Μαράνζ (47'), Νταρσεβίλ (50') και τον Ουέντελ στο 56'. Το παιχνίδι όμως τελείωσε για τους Γάλλους όταν ο Μενεγκάτσο αποβλήθηκε στο 67' αφού κτύπησε με το κεφάλι τον Ρίισε.

Τα πράγματα απλοποιήθηκαν για τη Λίβερπουλ και ο Τζέραρντ με προβολή μετά από ωραία προσπάθεια του Ζέντεν διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και πέτυχε το τέταρτο προσωπικό για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Το κερασάκι στη τούρτα που σήμαινε και πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης έβαλε ο Λουίς Γκαρσία με το δεύτερο προσωπικό γκολ με σουτ από το σημείο του πέναλτι.

Πλέον στα επόμενα δύο παιχνίδια χωρίς κανένα άγχος οι "κόκκινοι" θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν και την πρώτη θέση του ομίλου.

Συνθέσεις
Λίβερπουλ (Ρ.Μπενίτεθ):
Ρέινα, Φίναν, Χίπια, Ρίσε, Τζέραρντ, Λουίς Γκαρσία (78' Φάουλερ), Χάβι Αλόνζο (58' Ζέντεν), Κράουτς (73' Πέναντ), Κάιτ, Σισόκο, Κάραχερ
Μπορντό (Ρ.Γκόμες): Ραμέ, Μαράνζ, Σιντ, Ζεμαλί, Ουέντελ, Φομπέρ, Ντουκάς, Μενεγκάτσο, Μικού (75' Μαβουμπά), Τσαμάκ (12' Περέα), Νταρσεβίλ (60' Ομπερτάν)

Διαιτητές:
Μάρκους Μερκ (ΓΕΡ), Χάινερ Μίλερ (ΓΕΡ), Ζαν-Χέντρικ Σάλβερ (ΓΕΡ)
Τέταρτος: Μάνουελ Γκραφ (ΓΕΡ)
Κίτρινες: Σισόκο
Κόκκινες: Μενεγκάτσο

Αϊντχόβεν- Γαλατάσαραϊ 2-0



Ο Κούμαν παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο με δύο αλλαγές σε σχέση με το ματς στην "Πόλη", αλλάζοντας τον Ρεϊζίνγκερ με τον Ντα Κόστα και τον Κούλινα με τον Άφελαϊ.

Στις υπόλοιπες θέσεις τερματοφύλακας ήταν ο Γκόμες, στην άμυνα οι Κρόμκαμπ, Άλεξ, Σαλσίντο, στο κέντρο οι Σίμονς, Μέντεζ, Κοκού και επιθετικές "αιχμές" σταθερά οι Κονέ, Φαρφάν.

Ο Έρικ Γκέρετς έκανε μόλις μία αλλαγή επαναφέροντας τον Χασάν Σας στη θέση του Αϊντίν θέλοντας να προσδώσει μεγαλύτερη εμπειρία στον νευραλγικό χώρο του κέντρου. Μοντραγκόν , Σάμπρι, Ορχάν, Τόμας, Σονγκ, Ιναμότο, Αϊχάν, Αρντά, Ουμίτ Καράν, Ίλιτς ήταν οι υπόλοιποι δέκα.

Στο πρώτο ημίχρονο η αλήθεια είναι ότι η Γαλατάσαραϊ ήταν καλύτερη από τους γηπεδούχους, χάνοντας κάποιες καλές ευκαιρίες. Οι Τούρκοι μπήκαν πολύ δυνατά και έδειξαν τις προθέσεις τους με τις δύο ευκαιρίες στο πρώτο πεντάλεπτο με τον Σάμπρι και τον Ιναμότο.

Οι Τομας (6'), Αρντά (26'), Σονγκ (29') απείλησαν αλλά το παιχνίδι άλλαξε άρδην μετά την αποβολή του Στέπαν Τόμας με απευθείας κόκκινη όταν ανέτρεψε τον Φαρφάν ο οποίος έβγαινε μόνος με τον Μοντραγκόν. Από το σημείο αυτο ο "δαιμόνιος" Φαρφάν έχασε τρεις μεγάλες ευκαιρίες ως τη λήξη του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ήταν εμφανής η κούραση και η απογοήτευση στους παίκτες της "Γαλατά". Οι Ολλανδοί μπήκαν δυνατά και δημιούργησαν κάποιες καλές ευκαιρίες ως το 59' οπότε και ο Σίμονς άνοιξε το σκορ, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κοκού ο Μοντραγκόν απέκρουσε και στην επαναφορά από το ένα μέτρο έσπρωξε τη μπάλα στα δύχτια.

Το δεκάλεπτο αυτό θα μπορούσε να είχε επιφέρει κι άλλα γκολ για την Αϊντχόβεν αν ο Φαρφάν και ο Αφελαϊ ήταν πιο αποτελεσματικοί. Η Αϊντχόβεν μετά το γκολ έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι.

Ευτύχησε μάλιστα να πετύχει και ένα δεύτερο γκολ το οποίο έδιωξε το όποιο άγχος μπορούσε να συνοδεύει τα τελευταία λεπτά. Ο Αρούνα Κονέ με ένα προσωπικό, εκπληκτικό και πολύ δύσκολο γκολ στο 84' έδειξε το δρόμο για τους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ στους συμπαίκτες του.

Θα συνοδεύσει τη Λίβερπουλ,μ ενώ θα διεκδικήσει από τους Άγγλους την πρώτη θέση του ομίλου.

Συνθέσεις
Αϊντχόβεν (Ρ.Κούμαν):
Γκόμες, Κρόμκαμπ (46' Κούλινα), Σαλσίντο, Άλεξ, Ντα Κόστα, Σίμονς, Κοκού, Άφελαϊ (76' ΒαΙρίνεν), Μέντεζ, Φαρφάν, Αρούνα Κονέ
Γαλατάσαραϊ (Ε.Γκέρετς): Μοντραγκόν , Σάμπρι, Ορχάν, Τόμας, Σονγκ, Χασάν Σας, Ιναμότο, Αϊχάν, Αρντά (66' Τσιχάν), Ουμίτ Καράν (79' Χακάν Σουκούρ), Ίλιτς (70' Νεχάτι)

Διαιτητές:
Μάρτιν Χάνσον (ΣΟΥ), Στέφαν Βίτμπεργκ (ΣΟΥ), Χένρικ Άντρεν (ΣΟΥ)
Τέταρτος: Χάκαν Γιόνασον (ΣΟΥ)
Κίτρινες: Αρντά, Τσιχάν, Ιναμότο
Κόκκινες: Τόμας























































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ