ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Χατζηγιοβάνης στο SPORT24: "Ο Γιοβάνοβιτς με συμβουλεύει για να μάθω μέσα από τις δικές του εμπειρίες"

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο του αγώνα με τον Αστέρα για τα playoffs της Super League Interwetten 2021-2022 στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" | Κυριακή 21 Μαρτίου 2021
Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο του αγώνα με τον Αστέρα για τα playoffs της Super League Interwetten 2021-2022 στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης" | Κυριακή 21 Μαρτίου 2021 INTIME SPORTS

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης μίλησε στο SPORT24 για τις εμπειρίες που αποκόμισε από το φιλικό του Παναθηναϊκού κόντρα στη Μίλαν και για τις ειδικές συμβουλές που του δίνει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός έδωσε ένα σπουδαίο φιλικό προετοιμασίας με αντίπαλο τη Μίλαν στην Τεργέστη και η ήττα 1-2 παρήγαγε θετικά και αρνητικά συμπεράσματα, ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν στη Super League Interwetten.

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης αγωνίστηκε στο 1ο ημίχρονο, αντιμετωπίζοντας ορισμένους από τους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης, όπως ο Ολιβιέ Ζιρού, που σημείωσε τα δύο γκολ των "ροσονέρι".

Ο μέσος του Παναθηναϊκού μίλησε στον απεσταλμένο του SPORT24 στην ιταλική πόλη, Πέτρο Παπαμακάριο, για τις εμπειρίες του από αυτό το παιχνίδι, αλλά και για την ιδιαίτερη σχέση που έχει αναπτύξει με τον προπονητή του, Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο του φιλικού αγώνα με τη Μίλαν στο "Νερέο Ρόκο", Τεργέστη | Σάββατο 14 Αυγούστου 2021
Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο του φιλικού αγώνα με τη Μίλαν στο "Νερέο Ρόκο", Τεργέστη | Σάββατο 14 Αυγούστου 2021 INTIME SPORTS

Οι δηλώσεις Χατζηγιοβάνη στο SPORT24

"Παίζαμε με έναν πολύ καλύτερο αντίπαλο από εμάς αλλά νομίζω ότι υπήρχαν διαστήματα στο παιχνίδι που παρά την ποιότητα του αντιπάλου, ήμασταν εμείς που είχαμε την κατοχή της μπάλας, απλά δεν ολοκληρώναμε τις φάσεις. Κάτι που έπρεπε να το κάνουμε αλλά τουλάχιστον η ομάδα μας είχε κάποια διαστήματα που παίξαμε με τη μπάλα κάτω. Βέβαια δεν φτάνει αυτό. Ο αντίπαλος ήταν καλύτερος, κέρδισε δίκαια, θα μπορούσε να είχε βάλει και άλλα γκολ και εμείς σταθήκαμε τυχεροί. Βρήκαμε και εμείς ένα γκολ με τον Ιωαννίδη που έκανε καλή πίεση στον τερματοφύλακα της Μίλαν και συνεχίζουμε. Μπορεί να μην πήραμε νίκη στα φιλικά, ελπίζω στο πρωτάθλημα να ξεκινήσουμε με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα".

Αν σου έλεγαν τι κρατάς από το φιλικό με τη Μίλαν; Τι θα έλεγες;

"Αρχικά την εμπειρία ενός τέτοιου αγώνα γιατί έχουμε αρκετά χρόνια να παίξουμε κόντρα σε μια τόσο καλή ομάδα. Επίσης, ότι βρεθήκαμε αντίπαλοι με τόσο μεγάλους παίκτες. Ειδικά εγώ, θεωρώ πως έπαιξα κόντρα σε ένα από τα καλύτερα αριστερά μπακ στον κόσμο, τον Τεό Ερναντέζ. Προσπάθησα να το απολαύσω. Γιατί όταν ο αντίπαλος έχει τη μπάλα και κάνεις άμυνα, κουράζεσαι και μετά δεν έχεις δυνάμεις να πας μπροστά. Το απόλαυσα όσο μπορούσα".

Παρά το γεγονός ότι παίξατε με τη Μίλαν, παρατηρήσαμε ότι προσπαθήσατε να βγάλετε πίεση μπροστά.

"Ήταν κάτι που είχε ζητήσει ο προπονητής. Από την πρώτη στιγμή μας είχε πει να μπούμε να παίξουμε όπως σε όλα τα άλλα φιλικά. Πήγαμε με τους παίκτες να πιέσουμε τη Μίλαν όσο είναι το δυνατόν, γιατί είναι πολύ δύσκολο να πιέζεις τη Μίλαν. Γιατί είναι μια ποιοτική ομάδα, οπότε κρατάνε την μπάλα αρκετά καλά και σε πίεση. Υπήρχαν φορές που το καταφέραμε αυτό και κερδίσαμε μπάλες και στο γκολ και σε άλλες προϋποθέσεις που θα μπορούσαμε να πάμε μπροστά, αλλά πήγαμε safe με τη μπάλα πίσω. Θεωρώ ότι κοιτάξαμε στα ίσια αυτό το ματς, άλλο που η Μίλαν είχε και άλλες ευκαιρίες για γκολ".

Έξι φιλικά αλλά καμία νίκη για τον Παναθηναϊκό, πολλοί θα σταθούν σε αυτό το γεγονός;

"Τα φιλικά γι' αυτό το λόγο λέγονται φιλικά προετοιμασίας. Είτε κερδίσεις είτε χάσεις δεν έχει καμία ουσία. Το φιλικό που κάνεις είναι προπόνηση, να προπονηθείς ώστε την πρώτη αγωνιστική στα επίσημα να είσαι έτοιμος 100%. Να είμαστε έτοιμοι από ανάσες με το ποδόσφαιρο που μας μαθαίνει ο προπονητής. Δυστυχώς δεν πήραμε κάποια νίκη στα φιλικά, αλλά αυτό που θέλω είναι να ξεκινήσουμε με το δεξί τη χρονιά και να μην έρθει κάποιο αρνητικό αποτέλεσμα".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σε είδαμε να έχεις ένα τετ α τετ με τον Γιοβάνοβιτς. Γενικά, φαίνεται να σε έχει από κοντά ο προπονητής.

"Μου μιλάει συνέχεια, με συμβουλεύει. Μου λέει πράγματα για το ποδόσφαιρο, για μένα, θέλει να με βοηθήσει ως παίκτη. Γι' αυτό τον βλέπετε να έρχεται να μου μιλάει. Δεν είναι κάτι που κάνει μόνο με έμενα, αλλά με όλους τους παίκτες και έτυχε στο αεροδρόμιο να μιλήσει σε εμένα. Με συμβουλεύει γενικά για το ποδόσφαιρο, τις εμπειρίες που έχει περάσει ο ίδιος και μου λέει κάποια πράγματα ώστε κι εγώ να μάθω μέσα από τις δικές του εμπειρίες".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ