ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Χατζηδιάκος: Προτεραιότητά του η παραμονή στο εξωτερικό

Χατζηδιάκος: Προτεραιότητά του η παραμονή στο εξωτερικό
INTIME

Ο Παντελής Χατζηδιάκος μπαίνει το ερχόμενο καλοκαίρι στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με την Άλκμααρ και προσδοκά την πολυπόθητη μεταγραφή, έχοντας πάντα ως πρώτη επιλογή να συνεχίσει την καριέρα εκτός Ελλάδας.

Μπαίνοντας το προσεχές καλοκαίρι στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με την ΑΖ, ο Παντελής Χατζηδιάκος προσδοκά τότε την πολυπόθητη μεταγραφή, εξακολουθώντας να έχει στην κορυφή της ιεράρχησής του τη συνέχεια της καριέρας του εκτός Ελλάδας, παρά τις μέχρι πριν μερικούς μήνες οχλήσεις, αλλά ακόμη ακόμη και το πολύ πρόσφατο… ράδιο αρβύλα.

Όλο το περασμένο καλοκαίρι ο Παντελής Χατζηδιάκος το πέρασε δεχόμενος κατά καιρούς ενοχλήσεις (sic) από Ελλάδα μεριά. Με διάφορους τρόπους, από διάφορες μεριές και ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, ασχολήθηκαν, ρώτησαν και πληροφορήθηκαν τα όσα αφορούσαν το στάτους και το μέλλον του.

Έτσι κι αλλιώς, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ήταν περίοδος αλλαγών για τον "Χάτζη", ο οποίος εξαιτίας του θανάτου του Μίνο Ραϊόλα, ουσιαστικά μπήκε σε διαδικασία αλλαγής ατζέντη, αναμένοντας μια πρόταση που θα τον ικανοποιούσε για να αποχωρήσει από την ΑΖ.

Καμία δεν προέκυψε από την Ελλάδα. Κανείς δεν διανοήθηκε έστω να πλησιάσει σε κάτι τέτοιο. Δύο ήρθαν από Ιταλία, η μία σε δύο χρόνους από τη Λέτσε, κρίθηκε όμως παντελώς ανεπαρκής από τη διοίκηση του ολλανδικού συλλόγου, η οποία ήταν σταθερή στις αξιώσεις της, ζητώντας απαρέγκλιτα ένα ποσό μεταξύ 2,5- 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Κάπως έτσι παρέμεινε στο Άλκμααρ ο διεθνής στόπερ, χωρίς πάντως η επιθυμία του για να κάνει το επόμενο βήμα να έχει αλλοιωθεί. Προτεραιότητά του λοιπόν παραμένει η μεταγραφή. Το γεγονός ότι το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του '24, τη μετατρέπει πρακτικά σε μονόδρομο και για το club.

Η διοίκηση του ολλανδικού συλλόγου, λογικά, πριν βγάλει και επισήμως το… καρτελάκι, θα επιδιώξει να προχωρήσει σε μια συζήτηση για επέκταση. Δύσκολα θα ικανοποιήσει τον Χατζηδιάκο, ο οποίος ακόμη και με την επιλογή νέου ατζέντη (αυτή τη φορά ακολούθησε τον συμπαίκτη του Βαγγέλη Παυλίδη, υπογράφοντας στη γερμανική εταιρεία με την οποία συμφώνησε ο Έλληνας φορ, ο οποίος αφού πρωτοπήγε στην Ολλανδία είχε υπογράψει με τον μακαρίτη Ραϊόλα, βρίσκοντας εκεί τον Χατζηδιάκο) δείχνει τις επιθυμίες και την ιεράρχησή του.

Το προ εβδομάδας πάντως ράδιο-αρβύλα, σύμφωνα με το οποίο ολλανδικά media έκαναν εκ νέου λόγο για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού, δεν ισχύει. Κυριολεκτικά δεν ισχύει, γιατί πολύ απλά δεν υπήρξε κανένα τέτοιο δημοσίευμα στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο σε οποιοδήποτε ολλανδικό μέσο.

Και αυτό παρότι η επαφή με την Ελλάδα και τους εδώ… ερωτώμενους δεν σταμάτησε το καλοκαίρι, έχει όμως ουσιαστικά εκμηδενιστεί τους τελευταίους μήνες. Δεν μπορεί να αποκλειστεί να προκύψει εκ νέου, ειδικά για όσους θεωρήσουν πως θα μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία με το ότι ο "Χάτζη" μπαίνει στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του, παρότι άπαντες γνωρίζουν τα δεδομένα.

Τόσο ως προς τις απαιτήσεις της ΑΖ, οι οποίες -σε πρώτη φάση τουλάχιστον- παραμένουν αμείωτες σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι και ως προς τις προτεραιότητες του ίδιου του Χατζηδιάκου, ο οποίος πρωτίστως δεν σκέφτεται επαναπατρισμό, επιδιώκοντας παράλληλα και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη οικονομική ανταπόδοση στην επόμενη -οπουδήποτε και αν αυτό γίνει- συμφωνία που θα υπογράψει.

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ