CHAMPIONS LEAGUE

Το προφίλ της Σάλκε και ο Στέφενς

Το προφίλ της Σάλκε και ο Στέφενς
2013 GETTY IMAGES

Χαρούμενοι που θα δουν έναν παλιό τους γνώριμο είναι στη Σάλκε. Διαβάστε τι έλεγε ο Χορστ Χελντ λίγο αφότου έγινε γνωστό πως αντίπαλος των Γερμανών θα είναι ο ΠΑΟΚ, αλλά και το προφίλ των "βασιλικών μπλε".

Η Σάλκε είναι το εμπόδιο που καλείται να περάσει ο ΠΑΟΚ προκειμένου να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του σε ομίλους του Champions League, ύστερα από την απόφαση της UEFA, η οποία τιμώρησε τη Μέταλιστ με αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για φέτος.

Η συγκεκριμένη αναμέτρηση έχει ιδιαιτερότητες, καθώς ο Χουμπ Στέφενς θα αντιμετωπίσει την πρώην ομάδα του. Ο Ολλανδός απολύθηκε από τους "βασιλικούς μπλε" λίγους μήνες πριν πάει στον ΠΑΟΚ, ενώ συνολικά στη γερμανική ομάδα έχει εργαστεί οκτώ -περίπου- χρόνια, αφού ήταν προπονητής της και την περίοδο 1996-2002.

Επομένως, ήταν λογικό να χαρούν οι άνθρωποι της Σάλκε που θα δουν έναν "δικό" τους άνθρωπο και πάλι στα μέρη τους. Αυτό τουλάχιστον έλεγε μετά την ανακοίνωση της απόφασης της UEFA ο Χορστ Χελντ. Ωστόσο, ο γενικός διευθυντής της Σάλκε, επισήμανε ακόμη πως θα είναι δύσκολο το έργο της ομάδας του, καθώς ο Στέφενς γνωρίζει τα πάντα για εκείνους.

Αυτή είναι η Σάλκε

Μία πολύ σημαντική αλλαγή σε σχέση με τους αγώνες με τον Ολυμπιακό έχει η Σάλκε. Ο λόγος για τον Λιούις Χόλτμπι, ο οποίος από τον Ιανουάριο είναι παίκτης της Τότεναμ. Λόγω αυτού πρώτο βιολί στο δημιουργικό παιχνίδι της ομάδας είναι ο Ζουλιάν Ντράξλερ, ενώ στη Σάλκε παρέμεινε και ο πρώτος σκόρερ της, Κλας Γιαν Χούντελααρ, ο οποίος ανανέωσε το συμβόλαιό του. Άξια αναφοράς είναι η αποχώρηση του Σιπριάν Μαρικά, ο οποίος έμεινε ελεύθερος, ενώ στη θέση του, δηλαδή για αναπληρωματικός επιθετικός, αποκτήθηκε ο Άνταμ Σαλάι.

Από εκεί και πέρα, οι Γερμανοί έχουν δώσει ήδη δύο επίσημα παιχνίδια, ένα για το πρωτάθλημα και ένα για το κύπελλο. Μπορεί να μην είχαν κανένα πρόβλημα κόντρα στη Νότινγκεν, την οποία νίκησαν με 2-0, αλλά στην πρεμιέρα της Bundesliga στραβοπάτησαν με το Αμβούργο. Βρέθηκαν, μάλιστα να χάνουν με 3-2, σε ένα παιχνίδι που ο Σαλάι τους έδωσε τον βαθμό της νίκης.

Γενικά οι "βασιλικοί μπλε" παρουσίασαν πολλά προβλήματα στην αμυντική τους λειτουργία, ενώ ήταν εύκολο να διαπιστώσει κανείς την ποιότητα του Χούντελααρ, ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα. Ακόμη, στον συγκεκριμένο αγώνα έχασαν λόγω τραυματισμού από πολύ νωρίς τον Ζουλιάν Ντράξλερ. Ωστόσο, ο Γερμανός την Τετάρτη προπονήθηκε και θα είναι απόλυτα έτοιμος για το πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Εκείνος που δεν προλαβαίνει τις δύο αναμετρήσεις με τον Δικέφαλο του Βορρά είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.

Τέλος, αυτό είναι το ρόστερ της γερμανικής ομάδας:

Τερματοφύλακες: Τίμο Χίλντεμπραντ, Ραλφ Φέρμαν, Λαρς Ούνερσταλ

Αμυντικοί: Τιμ Χόγκλαντ, Μπενέντικτ Χόβεντες, Φελίπε Σαντάντα, Ζεντ Κολάζινακ, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Ατσούτο Ουτσίντα, Κρίστιαν Φουξ, Ζοέλ Μάτιπ, Κάαν Άιχαν

Μέσοι: Μαξ Μέιερ, Λέον Γκόρετζκα, Ζουλιάν Ντράξλερ, Κρίστιαν Κλέμενς, Μάρκο Χόγκελ, Ζερμέιν Τζόουνς, Ρόμαν Νόισταντερ, Τρανκουίλο Μπαρνέτα, Ρενέ Κλίνγκενμπουργκ, Άντονι Ανάν

Επιθετικοί: Κλας Γιαν Χούνελααρ, Τσινέντου Ομπάσι, Τέεμου Πούκι, Άνταμ Σάλαϊ

Εδώ μπορείτε να δείτε τις μεταγραφές που έκανε η Σάλκε, όπως και όλες οι άλλες ευρωπαϊκές ομάδες στην καλοκαιρινή περίοδο

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ