ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ

Χάουι για Τονάλι: "Δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση για την τιμωρία του, τον υπολογίζουμε κανονικά"

Χάουι για Τονάλι: "Δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση για την τιμωρία του, τον υπολογίζουμε κανονικά"
Ο Σάντρο Τονάλι αγωνίζεται με τη φανέλα της Νιούκαστλ κόντρα στην Ντόρτμουντ στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του Champions League @2023 AP IMAGES/SCOTT HEPPELL

Κανονικά στις υπηρεσίες του Σάντρο Τονάλι υπολογίζει ο προπονητής της Νιούκαστλ, Έντι Χάουι, για το ματς του Σαββάτου (28/10) κόντρα στη Γουλβς, καθώς, παρότι ο Ιταλός τιμωρήθηκε με ποινή 10 μηνών για το σκάνδαλο του παράνομου στοιχηματισμού, στην αγγλική ομάδα δεν έχει κοινοποιηθεί επισήμως η τιμωρία.

Γνωστή έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης (26/10) η ποινή του Σάντρο Τονάλι μετά τη συμφωνία που έκανε με την Εισαγγελία του Τορίνου, η οποία διερευνά την υπόθεση του σκανδάλου του παράνομου στοιχηματισμού που έχει ξεσπάσει στο ιταλικό ποδόσφαιρο.

Ο μέσος της Νιούκαστλ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 10 μηνών από την αγωνιστική δράση και 8 μήνες παρακολούθησης υποχρεωτικού προγράμματος απεξάρτησης από τον εθισμό του στον τζόγο, με συνέπεια να χάνει οριστικά το υπόλοιπο της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, καθώς, επίσης, και το Euro 2024, εφόσον βέβαια η εθνική Ιταλίας καταφέρει να εξασφαλίσει την παρουσία της στα γήπεδα της Γερμανίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις του προπονητή των "Καρακαξών", Έντι Χάουι, εν όψει του σαββατιάτικου (28/10, 19:30) αγώνα της Νιούκαστλ κόντρα στη Γουλβς για τον θεσμό της Premier League, ο Τονάλι υπολογίζεται κανονικά, αφού στα γραφεία της αγγλικής ομάδας δεν έχει φτάσει κάποιο επίσημο έγγραφο που κοινοποιεί την τιμωρία του Ιταλού διεθνή.

"Δεν έχουμε λάβει ακόμη καμία επίσημη επιβεβαίωση, δεν έχουμε λάβει τίποτα από τις ιταλικές αρχές προς το παρόν", τόνισε αρχικά, πριν αναφερθεί στη διαθεσιμότητα του Τονάλι: "Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να είναι διαθέσιμος για εμάς στη Γουλβς. Προετοιμαζόμαστε σαν να είναι σε φόρμα και έτοιμος να παίξει. Θα ταξιδέψει μαζί μας".

TAGS ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ PREMIER LEAGUE ΑΓΓΛΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ