ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Champions League: Την Παρασκευή (25/02) η ανακοίνωση της UEFA για την αλλαγή έδρας του τελικού

Το τρόπαιο του Champions League στο Ντα Λουζ
Το τρόπαιο του Champions League στο Ντα Λουζ AP

Η UEFA αναμένεται να προχωρήσει στην αλλαγή έδρας του τελικού του Champions League, μετά τις εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Αλεξάντερ Τσεφερίν, κάλεσε έκτακτη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για το συγκεκριμένο θέμα.

Δημοσίευμα του Athletic αναφέρει ότι ο τελικός του Champions League θα μεταφερθεί από την Αγία Πετρούπολη σε νέα έδρα, μετά τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, κάλεσε μια έκτακτη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής την Παρασκευή (25/02) το πρωί και αναμένεται να συμφωνήσει στη μετακίνηση του τελικού. Υπενθυμίζεται ότι έδρα του τελικού ορίστηκε η Gazprom Arena της Αγίας Πετρούπολης, όπου παίζει η Ζενίτ.

Τα σημερινά (24/02) παιχνίδια για το Europa League (μεταξύ των οποίων η αναμέτρηση της Μπέτις με τη Ζενίτ), αλλά και του Europa Conference League θα διεξαχθούν κανονικά. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία εξέδωσε κι ανακοίνωση στην οποία αναφέρει.

"Η UEFA συμμερίζεται τη σημαντική ανησυχία της διεθνής κοινότητας για την κατάσταση της ασφάλειας που αναπτύσσεται στην Ευρώπη και καταδικάζει σφόδρα την πολεμική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ως η κυβερνούσα αρχή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, η UEFA εργάζεται αδιάκοπα για να αναπτύξει και να προωθήσει το ποδόσφαιρο σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές αξίες, όπως η ειρήνη και ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, στο πνεύμα των Ολυμπιακών Αρχών.

Παραμένουμε αμετακίνητοι στην αλληλεγγύη μας στην ποδοσφαιρική κοινότητα στην Ουκρανία και είμαστε έτοιμοι να απλώσουμε το χέρι στον ουκρανικό λαό.

Διαχειριζόμαστε την κατάσταση με τη μέγιστη σοβαρότητα. Αποφάσεις θα παρθούν αύριο από την Εκτελεστική Επιτροπή".

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΩΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ