CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Τα ζευγάρια των προημιτελικών και των ημιτελικών

Ο Κιλιάν Εμπαπέ
Ο Κιλιάν Εμπαπέ © 2021 FRANCOIS MORI/ASSOCIATED PRESS

Σπουδαία ζευγάρια έβγαλε η κλήρωση των προημιτελικών του Champions League, με τις αναμετρήσεις Μπάγερν - Παρί Σεν Ζερμέν και Ρεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ να ξεχωρίζουν. Δείτε και τα σταυρώματα που ακολουθούν στα ημιτελικά.

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (19/3) στα κεντρικά γραφεία της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, η κληρωση για την προημιτελική αλλά και την ημιτελική φάση του Champions League, με την κληρωτίδα να βγάζει σπουδαία ζευγάρια που αναμένεται να καθηλώσουν το ποδοσφαιρόφιλο κοινό της Γηραιάς Ηπείρου και όχι μόνο.

Το πρώτο ζευγάρι που βγήκε μέσα από τα χέρια του Τούρκου παλαίμαχου διεθνούς μέσου, Χαμίτ Άλτιντοπ (ήταν ο επίτιμος καλεσμένος της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για να βοηθήσει με την κλήρωση) ήταν το Μάντσεστερ Σίτι - Ντόρτμουντ ενώ ακολούθησε το Πόρτο - Τσέλσι, για να έρθουν στη συνέχεια οι γιγαντομαχίες Μπάγερν - Παρί Σεν Ζερμέν και Ρεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ.

ΦΑΣΗ ΤΩΝ "8" ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΕΛΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2018 ΚΑΙ ΤΟ 2020

Ο δεινός εκτελεστής Έρλινγκ Χάαλαντ είναι αναμφίβολα φόβητρο για καθε αντίπαλο ωστόσο η κλήρωση κάθε άλλο παρά χαμογέλασε στην Ντόρτμουντ, αφού την έφερε πάνω στην πιο φορμαρισμένη ομάδα εδώ και πολλούς μήνες στα τοπ πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, την Μάντσεστερ Σίτι, που είναι μάλιστα μέσα και στους τέσσερις στόχους που διεκδικεί.

Στο ζευγάρι Πόρτο - Τσέλσι, οι Λονδρέζοι είναι θεωρητικά η ομάδα με τις περισσότερες πιθανότητες (έστω και αν επέστρεψαν στα προημιτελικά μετά από απουσία επτά χρόνων) όντας μάλιστα αήττητοι με τον Τόμας Τούχελ στον πάγκο τους (9 νίκες - 4 ισοπαλίες στα 13 πρώτα του ματς, ρεκόρ για οποιονδήποτε προπονητή στην ιστορία των μπλε), παρόλα αυτά ουδείς μπορεί να ξεγράψει την Πόρτο που έδειξε πόσο κοφτερά δόντια έχει αποκλείοντας στους "16" την Γιουβέντους του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Φυσικά, το ζευγάρι που τραβάει πάνω του τα περισσότερα βλέμματα δεν είναι άλλο από αυτό μεταξύ της Μπάγερν Μονάχου και της Παρί Σεν Ζερμέν αφού πρόκειται για τις δύο ομάδες που τον περασμένο Αύγουστο κονταροχτυπήθηκαν στον τελικό του Champions League στη Λισσαβώνα, με τους Βαυαρούς να επικρατούν 1-0 με το χρυσό γκολ του Κομάν και να ράβουν το 6ο ευρωπαϊκό αστέρι στη συλλογή τους. Οι Βαυαροί μετρούν 18 νίκες και 1 ισοπαλία στα 19 τελευταία παιχνίδια τους στη διοργάνωση ενώ στον αντίποδα οι Παριζιάνοι μπορούν να καμαρώνουν για την πρόκρισή της στους "8" εις βάρος της Μπαρτσελόνα με το εντυπωσιακό χατ-τρικ του Κιλιάν Εμπαπέ στην πρώτη κόντρα των δύο ομάδων, στο "Καμπ Νόου".

Μεγάλη λάψη συγκεντρώνει και η κόντρα της Ρεάλ Μαδρίτης με την Λίβερπουλ, δύο ομάδων που έχουν μαζί 19 Κύπελλα Πρωταθλητριών/Champions League (13 η Ρεάλ -6 η Λίβερπουλ) και οι οποίες μάλιστα έχουν ήδη βρεθεί δύο φορές σε τελικό στο κορυφαίο επίπεδο. Το 1981 χαμογέλασαν οι "κόκκινοι" νικώντας 1-0 στο Παρίσι ενώ το 2018 οι μερένγκες του Ζιντάν πήραν το τελευταίο ευρωπαϊκό τους τρόπαιο (τρίτο σερί τότε και τέταρτο από το 2014 και έπειτα) με το 3-1 στο Κίεβο απέναντι στο σύνολο του Κλοπ.

ΜΑΤΣΑΡΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ

Αμέσως μετά την κλήρωση των προημιτελικών έγινε και αυτή της φάσης των "4" με αποτέλεσμα να αποκαλυφθούν τα δύο διαφορετικά μονοπάτια μέσα από τα οποία θα βρεθούν οι δύο φιναλίστ του τελικού της Κωνσταντινούπολης. Όποια ομάδα επιβιώσει από την τιτανομαχία Μπάγερν - Παρί θα κληθεί στα ημιτελικά να αντιμετωπίσει μία εκ των Μάντσεστερ Σίτι ή Ντόρτμουντ ενώ το ζευγάρι Ρεάλ - Λίβερπουλ θα "τρακάρει" σε αυτό της Πόρτο με την Τσέλσι.

ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ:

1. Μάντσεστερ Σίτι - Ντόρτμουντ

2. Πόρτο - Τσέλσι

3. Μπάγερν Μονάχου - Παρί Σεν Ζερμέν

4. Ρεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ

ΤΑ ΔΥΟ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΩΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ:

Νικητής 3 (Μπάγερν - Παρί) vs Νικητής 1 (Μάντσεστερ Σίτι - Ντόρτμουντ)

Νικητής 4 (Ρεάλ Μαδρίτης - Λίβερπουλ vs (Πόρτο - Τσέλσι)

Υπενθυμίζεται πως τόσο οι προημιτελικοί όσο και οι ημιτελικοί για την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, με τη φιλοδοξία της UEFA να είναι πάντως να γίνει ο τελικός με παρουσία κόσμου στις κερκίδες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ:

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Πρώτοι αγώνες: 6-7 Απριλίου

Αγώνες ρεβάνς: 13-14 Απριλίου

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Πρώτοι αγώνες: 27-28 Απριλίου

Αγώνες ρεβάνς: 4-5 Μαΐου

ΤΕΛΙΚΟΣ

Σάββατο 29 Μαΐου: Ολυμπιακό Στάδιο Κωνσταντινούπολης

Photo Credits: Ap Image

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΓΕΡΝ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΤΣΕΛΣΙ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΠΟΡΤΟ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ