CHAMPIONS LEAGUE

Προημιτελικά Champions League: Τα 19 τρόπαια και η πρόκληση του Χάλαντ

Μπενζεμά και Βαϊνάλντουμ στο Ρεάλ - Λίβερπουλ
Μπενζεμά και Βαϊνάλντουμ στο Ρεάλ - Λίβερπουλ AP IMAGES

Η προημιτελική φάση του Champions League αρχίζει με δύο ματς φωτιά σε Μαδρίτη και Μάντσεστερ, με την Ρεάλ του Ζιντάν να υποδέχεται την Λίβερπουλ του Κλοπ και την Σίτι του Γκουαρδιόλα την Ντόρτμουντ του... killer Χάλαντ.

Με δύο πολύ δυνατά ζευγάρια ανοίγει το βράδυ της Τρίτης (6/4) η αυλαία των προημιτελικών του Champions League, με την Ρεάλ Μαδρίτης των 13 Κυπέλλων Πρωταθλητριών να υποδέχεται στο "Αλφρέδο Ντι Στέφανο" την Λίβερπουλ των 6 κατακτήσεων στο θεσμό (22:00, COSMOTE SPORT 1 HD) και την πυραυλοκίνητη Μάντσεστερ Σίτι να φιλοξενεί στο "Έτιχαντ" την Ντόρτμουντ (22:00, COSMOTE SPORT 2 HD) έχοντας τον τίτλο του φαβορί κόντρα στην ομάδα του φοβερού και τρομερού Χάλαντ.

ΡΕΑΛ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Αν και ίδρωσε για να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης από τη φάση των ομίλων, η Ρεάλ Μαδρίτης σκούπισε με δύο νίκες την Αταλάντα στους "16" και πλέον οι παίκτες του Ζινεντίν Ζιντάν καλούνται να δείξουν την προσωπικότητα και την κλάση τους απέναντι σε αντίπαλο υψηλού επιπέδου όπως είναι η Λίβερπουλ.

Το πρώτο ματς έρχεται λίγα μόνο 24ωρα πριν το σπουδαίο Clasico με την Μπαρτσελόνα ενώ με δεδομένο πως η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 14 Απριλίου στο "Άνφιλντ", γίνεται αντιληπτό πως οι μερένγκες παίζουν ουσιαστικά σε μία εβδομάδα τους κόπους μιας χρονιάς από τη στιγμή που διεκδικούν τόσο την κούπα της La Liga όσο και το τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά.

"Πάμε για έναν τελικό 180 λεπτών ή παραπάνω. Παρά τις απουσίες της η Λίβερπουλ είναι πολύ δυνατή και ο Κλοπ είναι σπουδαίος τεχνικός, έχει πετύχει μεγάλα πράγματα", τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο Ζιντάν που δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Ράμος, Αζάρ και Καρβαχάλ.

Από την πλευρά της η Λίβερπουλ έχει τεθεί εδώ και καιρό νοκ-άουτ από τη μάχη του τίτλου της Premier League ελέω της καταστροφικής της πορείας τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, ωστόσο είναι ζωντανή στη μάχη για την 4η θέση που οδηγεί στο Champions League της νεάς σεζόν ενώ παράλληλα ευελπιστεί να "σώσει την παρτίδα" με μία μεγάλη διάκριση στη φετινή έκδοση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Στα ματς με την Λειψία έδειξε πως η Ευρώπη μπορεί να γίνει φέτος το βάλσαμό της μετά από τα διαδοχικά χαστούκια εντός γηπέδου (άσχημα αποτελέσματα) αλλά και εκτός των τεσσάρων γραμμών (διαδοχικοί τραυματισμοί) ενώ τα ματς με την Ρεάλ αποτελούν τέλειο κίνητρο καθώς οι κόκκινοι θέλουν εκδίκηση για την ήττα στον τελικό του Κιέβου το 2018.

"Θέλουμε να δείξουμε πόσο άξιοι είμαστε, εάν είμαστε καλυτεροι από την Ρεάλ μπορούμε να περάσουμε. Η ομάδα μας έχει φτιαχτεί για τέτοιου είδους παιχνίδια, όλοι λένε πως η Ρεάλ είναι το φαβορί και δεν έχουμε πρόβλημα με αυτό", τόνισε μεταξύ άλλων ο Κλοπ που δεν μπορεί να υπολογίζει στους μακροχρόνια τραυματίες Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Ματίπ και Χέντερσον.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΡΕΑΛ: Κουρτουά, Βάθκεθ, Νάτσο, Βαράν, Μεντί, Μαρσέλο, Μόντριτς, Καζεμίρο, Κρόος, Ασένσιο, Μπενζεμά

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Φίλιπς, Καμπάκ, Ρόμπερτσον, Τιάγκο, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Ζότα, Μανέ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ - ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Μάντσεστερ Σίτι είναι η πιο καυτή ομάδα στα τοπ πέντε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα να μετράει 26 νίκες και μόλις μία ήττα στα 27 τελευταία παιχνίδια του σε όλες τις διοργανώσεις (!) και να έχει βάλει πλώρη για να κάνει το απίστευτο "4 στα 4" φέτος.

Έχει ήδη στο τσεπάκι της τον τίτλο της Premier League, τρίτο την τελευταία τετραετία, παίζει στον τελικό του Carabao Cup κόντρα στην Τότεναμ και στον ημιτελικό του FA Cup με την Τσέλσι, ενώ στο Champions League μοιάζει πιο έτοιμη και ώριμη από ποτέ για να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης.

Πέρα από το γεγονός πως είναι μία μηχανή παραγωγής τερμάτων με πάρα πολλές επιλογές από τη μέση και μπροστά, η γαλάζια αρμάδα του Γκουαρδιόλα είναι εντυπωσιακή και στα μετώπισθεν και αυτό το μαρτυράει το γεγονός πως έχει να δεχτεί γκολ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση από το ματς της πρεμιέρας με την Πόρτο στη φάση των ομίλων.

Απέναντι στην Ντόρτμουντ είναι το μεγάλο φαβορί, με τους πολίτες να έχουν πικρή εμπειρία από τον αποκλεισμό από την Λιόν την περυσινή σεζόν στην ίδια φάση της διοργάνωσης (σε μονό τότε ματς ελέω πανδημίας) και να μην θέλουν να την ξαναπατήσουν. Το θετικό για αυτούς είναι πως δεν έχουν προβλήματα τραυματισμών.

Από μία οδυνηρή εντός έδρας ήττα από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης που την άφησε στο -7 από την 4η θεση που οδηγεί στο νέο Champions League προέρχεται η Ντόρτμουντ, που είναι το απόλυτο αουτσάιντερ στις αναμετρήσεις της με την Μάντσεστερ Σίτι.

Η μεγάλη ελπίδα των Γερμανών σε αυτό το ζευγάρι δεν είναι άλλη από τον Έρλινγκ Χάλαντ, με τον θηριώδη Νορβηγό φορ να μετράει 20 γκολ σε 14 συμμετοχές του στο Champions League, εκ των οποίων τα μισά τη φετινή σεζόν (πρώτος σκόρερ).

Ο 20χρονος επιθετικός είναι μαζί με τον Εμπαπέ οι δύο πιο "καυτοί" παίκτες στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο και την περασμένη εβδομάδα ο μάνατζέρ του Μίνο Ραϊόλα άρχισε κύκλο επαφών με υποψήφιους αγοραστές, κάτι που σημαίνει πως ίσως μετράει μήνες στην Ντόρτμουντ.

Στα αγωνιστικών των Βεστφαλών, εκτός μάχης από το ματς του "Έτιχαντ" έχουν τεθεί οι Σάντσο, Μουκοκό, Σμέλτσερ, Βιτσέλ και Ζαγκαντού.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Στόουνς, Κανσέλο, Ρόντρι, Γκιουντογκάν, Μπερνάντο Σίλβα, Φόντεν, Αγκουέρο, Στέρλινγκ

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Χιτς, Μόρεϊ, Τζαν, Χούμελς, Γκερέιρο, Μπέλινγχαμ, Ντιλέινι, Νταχούντ, Ρόις, Χάλαντ, Αζάρ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2018 Sergei Grits/Associated Press

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΕΡΛΙΝΓΚ ΧΑΛΑΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ