CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Ο Γκριεζμάν στο 90+11' έσωσε την Ατλέτικο, η γκάφα του Χραντέτσκι κόστισε στη Λεβερκούζεν

Ο Αντουάν Γκριεζμάν της Ατλέτικο πανηγυρίζει με τον Κόκε γκολ που σημείωσε κόντρα στην Πόρτο για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο", Μαδρίτη | Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022
Ο Αντουάν Γκριεζμάν της Ατλέτικο πανηγυρίζει με τον Κόκε γκολ που σημείωσε κόντρα στην Πόρτο για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο", Μαδρίτη | Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022 © 2022 BERNAT ARMANGUE/ASSOCIATED PRESS

Ατλέτικο και Πόρτο σημέιωσαν τρία γκολ στις καθυστεήσεις, με εκείνο του Αντουάν Γκριεζμάν στο 90+11' να δίνει τη νίκη 2-1 στους Μαδριλένους για τον 2ο όμιλο του Champions League. Η γκάφα του Λούκας Χραντέτσκι χάρισε στην Μπριζ τη νίκη επί της Λεβερκούζεν.

Η Πόρτο ήταν καλύτερη, είχε τριπλάσιες τελικές προσπάθειες, όμως ηττήθηκε 1-2 από την Ατλέτικο στη Μαδρίτη σε ένα αδιανόητο φινάλε με τρία γκολ στις καθυστερήσεις! Ο Μάριο Ερμόσο σκόραρε στο 90+2', αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα οι "δράκοι" κέρδισαν πέναλτι και ο Ματέους Ουρίμπε ισοφάρισε. Στην τελευταία φάση του αγώνα όμως, στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αντουάν Γκριεζμάν έδωσε τη νίκη στους "ροχιμπλάνκος" και το "τρίποντο" για την πρεμιέρα του 2ου ομίλου του Champions League.

Στο έτερο παιχνίδι του ομίλου, ο Λούκας Χραντέτσκι έκανε μία μεγάλη γκάφα και μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας τη νίκη 1-0 στην Μπριζ επί της Λεβερκούζεν στο Βέλγιο.

Ατλέτικο - Πόρτο 2-1: Λυτρωτής Γκριεζμάν στο 101'

Με ένα φινάλε που θα μνημονεύεται για χρόνια, η Ατλέτικο επικράτησε της Πόρτο με 2-1, ύστερα από τρία γκολ που σημειώθηκαν στις καθυστερήσεις. Ο Αντουάν Γκριεζμάν πέρασε στον αγώνα για ακόμα μία φορά έπειτα από τη συμπλήρωση μιας ώρας και αποδείχθηκε λυτρωτής για τους "ροχιμπλάνκος", αφού σκόραρε στο 90+11' και τους έδωσε μία νίκη που δύσκολα θα τη φαντάζονταν, με βάση την εξέλιξη του αγώνα.

Οι "δράκοι" ήταν ανώτεροι, περιόρισαν σε μεγάλο βαθμό τα ατού της ομάδας του Ντιέγκο Σιμεόνε και έπειτα από ένα ημίχρονο χωρίς δράση, ήρθε ο... καταιγισμός εξελίξεων.

Το 2ο ημίχρονο περιελάμβανε ένα γκολ των "ροχιμπλάνκος" που δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ, ένας σοβαρός τραυματισμός του Οτάβιο που διακομίστηκε στο νοσοκομείο και μία κόκκινη κάρτα του Μεχντί Ταρεμί με δεύτερη κίτρινη λόγω "θεάτρου".

Ύστερα απ' όλα αυτά, το παιχνίδι έφτασε στις καθυστερήσεις και το 0-0 έμοιαζε με το επικρατέστερο αποτέλεσμα, μέχρι ο Μάριο Ερμόσο να ανοίξει το σκορ και να προκαλέσει έκρηξη χαράς στις κερκίδες του "Γουάντα Μετροπολιτάνο". Οι καθυστερήσεις αναπόφευκτα θα ήταν πολλές λόγω των διακοπών στο 2ο μέρος και ο σκόρερ της Ατλέτικο από ήρωας έγινε μοιραίος, αφού υπέπεσε σε πέναλτι στο 6ο λεπτό του επιπλέον χρόνου. Ο Ματέους Ουρίμπε το εκτέλεσε και ισοφάρισε σε 1-1.

Η Πόρτο όμως δεν έμελε να πάρει βαθμό από ένα παιχνίδι που ίσως δικαιούτο και παραπάνω. Ο Γκριεζμάν πήρε την μπάλα από τον Άξελ Βίτσελ σε μία αναμπουμπούλα της τελευταίας στιγμής στη μικρή περιοχή των Πορτογάλων και από κοντά την έσπρωξε στα δίχτυα για το 2-1.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Χιμένες, Βιτσέλ, Μαντάβα, Μολίνα (46' Ντε Πολ), Γιορέντε, Κόκε, Σαούλ (61' Γκριεζμάν), Καράσκο (46' Λεμάρ), Μοράτα (68' Ερμόσο), Φέλιξ (71' Κορέα)

ΠΟΡΤΟ: Ντ. Κόστα, Πεπέ (62' Μάριο), Κάρμο, Πέπε, Σανούσι, Οτάβιο (77' Μπρ. Κόστα), Εουστάκιο, Ουρίμπε, Γκαλένο (88' Βερόν), Ταρεμί, Εβάνιλσον (78' Μαρτίνεθ)

Μπριζ - Λεβερκούζεν 1-0: "Δήμιος" ο Χραντέτσκι

Ο Λούκας Χραντέτσκι υπέπεσε σε μία τεράστια γκάφα, μπλοκάροντας την μπάλα και πέφτοντας μέσα στην εστία του, καταδικάζοντας τη Λεβερκούζεν σε ήττα 0-1 από την Μπριζ στο Βέλγιο.

Ο αγώνας ήταν ισορροπημένος μέχρι την επίμαχη φάση του 42ου λεπτού, όταν σε κόρνερ από δεξιά, ο Λουμπαντέ Σιλά έπιασε την κεφαλιά κι ο Φινλανδός τερματοφύλακας έκανε το τραγικό λάθος.

Η Λεβερκούζεν δεν είχε καλή εικόνα, ευρισκόμενη σε μία πολύ άσχημη φόρμα στην εκκίνηση της σεζόν και δεν κατάφερε να αντιδράσει στο γκολ αυτό. Μία κεφαλιά του Πάτρικ Σικ στο 2ο ημίχρονο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα όμως το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ και στη συνέχεια οι Βέλγοι κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμα, φτάνοντας στην 5η σερί νίκη τους σε όλες τις διοργανώσεις.

ΜΠΡΙΖ: Μινιολέ, Οντόι, Μέχελε, Σίλα, Μάιερ, Νίλσεν, Ονιεντίκα (83' Μπαλάντα), Βανάκεν, Σκοβ Όλσεν (83' Σάντρα), Τζούτγκλα (64' Γιαρεμτσούκ), Σόγουα (89' Σόμπολ)

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Κοσουνού, Τα, Ινκαπιέ, Μπάκερ (67' Χλόζεκ), Αράνγκις (46' Παλάσιος), Άντριχ (67' Ντεμιρμπάι), Φρίμπονγκ (86' Αζμούν), Χάντσον Οντόι (86' Αμίρι), Ντιαμπί, Σικ

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία του 2ου ομίλου

Το πρόγραμμα του 2ου ομίλου

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΠΟΡΤΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ