CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Σεντόνι για Ντιναμό Κιέβου και Φερεντσβάρος

Ο Ζέρσον Ροντρίγκες πανηγυρίζει το τρίτο γκολ της Ντινάμο Κιέβου κόντρα στην Γάνδη
Ο Ζέρσον Ροντρίγκες πανηγυρίζει το τρίτο γκολ της Ντινάμο Κιέβου κόντρα στην Γάνδη AP PHOTO/EFREM LUKATSKY

Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου θα γίνει ο γηραιότερος τεχνικός στην ιστορία του Champions League οδηγώντας την Ντινάμο Κιέβου στα αστέρια, ενώ στους ομίλους μετά από 25 χρόνια θα δηλώσει παρούσα η Φερεντσβάρος (VIDEOS).

Ντινάμο Κιέβου και Φερεντσβάρος είναι οι άλλες δύο ομάδες εκτός του Ολυμπιακού (έμεινε στο 0-0 με την Ομόνοια και πήρε το εισιτήριο για τους ομίλους με το 2-0 στο "Καραϊσκάκης") που σφράγισαν το βράδυ της Τρίτης την πρόκρισή τους στις 32 κορυφαίες ομάδες του Champions League για την αγωνιστική σεζόν 2020-21.

Η Ντινάμο ήταν το φαβορί για την πρόκριση μετά τη νίκη της με 2-1 στο Βέλγιο στο πρώτο ματς κόντρα στην Γάνδη και φρόντισε να επιβεβαιώσει το χαρακτηρισμό, καθώς στη ρεβάνς έκανε επίδειξη δύναμης επικρατώντας με 3-0 στο "Ολιμπίσκι" του Κιέβου.

Με την πρόκριση μάλιστα αυτή, που είναι η πρώτη για τους Ουκρανούς μετά από τη σεζόν 2016-17, ο Μιρτσέα Λουτσέσκου μπορεί να καμαρώνει για το γεγονός πως θα γίνει στα 75 του χρόνια ο γηραιότερος τεχνικός που θα πάρει μέρος στη μεγαλύτερη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου σε διασυλλογικό επίπεδο.

Όσο για το ζυγάρι της Φερεντσβάρος με την Μόλντε, αυτό ακροβατούσε σε τεντωμένο σχοινί μετά το 3-3 των δύο ομάδων στην Νορβηγία, με την ουγγρική ομάδα να κρατάει το 0-0 στην "Γκρουπάμα Αρένα" και να πανηγυρίζει την πρόκριση χάρη στα εκτός έδρας γκολ, επιστρέφοντας στους ομίλους μετά από 25 χρόνια ζωής.

Σημειώνεται πως με την πρόκριση αυτή, η Ντινάμο Κιέβου θα βρεθεί στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας μαζί με τους πρωταθλητές Ελλάδας (δεν θα μπορεί να τον αντιμετωπίσει) ενώ στον τέταρτο θα είναι η Φερεντσβάρος, κάτι που σημαίνει πως οι Ούγγροι θα είναι μεταξύ των υποψηφίων αντιπάλων της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς στην κλήρωση των ομίλων του Champions League.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ