CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Η UEFA ξεκαθάρισε πως οι εκλογές στην Τουρκία δεν θα φέρουν αλλαγή της έδρας του τελικού

Champions League: Η UEFA ξεκαθάρισε πως οι εκλογές στην Τουρκία δεν θα φέρουν αλλαγή της έδρας του τελικού
@2023 JON SUPER/AP IMAGES

Η UEFA θέλησε να πάρει θέση στα σενάρια που κυκλοφόρησαν περί κρούσης στην πορτογαλική ομοσπονδία για να αναλάβει εκείνη τη διοργάνωση του τελικού του Champions League, τονίζοντας πως το μεγάλο ματς θα γίνει κανονικά στην Τουρκία.

Τόσο το 2020 όσο και το 2021 η Κωσταντινούπολη είχε οριστεί ως έδρα του τελικού του Champions League όμως ο κορονοϊός χάλασε τα αρχικά πλάνα της UEFA, με την Πορτογαλία να αναλαμβάνει σε ισάριθμες τις περιπτώσεις να "σώσει την παρτίδα".

Φέτος, τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα στο θέμα της παγκόσμιας υγείας και η Τουρκία είναι ξανά εδώ, έτοιμη να φιλοξενήσει το μεγάλο ραντεβού, ωστόσο το τελευταίο διάστημα έχουν εμφανιστεί αρκετά... σύννεφα, και η αιτία δεν είναι άλλη από τις εκλογές στη γειτονική χώρα.

Η αναμέτρηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου για την προεδρία έχει φουντώσει, κάνοντας αρκετούς να φοβούνται για εκτράχυνση της κατάστασης που θα επηρεάσει το ποδόσφαιρο, με σενάρια που κυκλοφόρησαν να θέλουν μάλιστα την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να συζητάει με την Πορτογαλία το ενδεχόμενο αλλαγής έδρας.

Ωστόσο, το παραπάνω σενάριο φαίνεται πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αν αναλογιστέεί κανείς πως η UEA προχώρησε σε κάτι ασυνήθιστο, να εκδώσι ανακοίνωση απορρίπτοντας τα όσα γράφτηκαν περί πρόθεσή της να πάρει τον τελικό από την Κωνσταντινούπολη και να τον στείλει σε άλλη ευρωπαϊκή πόλη.

"Μετά από ορισμένες ανακριβείς και αβάσιμες αναφορές των μέσων ενημέρωσης, η UEFA θα ήθελε να ξεκαθαρίσει τη θέση για τον τελικό του Champions League του 2023.

Ο τελικός του UEFA Champions League του 2023 θα διεξαχθεί στην Κωνσταντινούπολη, όπως είχε προγραμματιστεί, στις 10 Ιουνίου 2023. Η UEFA δεν έχει συζητήσεις περί του αντιθέτου με πολιτικούς θεσμούς, κυβερνήσεις ή εθνικές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως ο τελικός του Champions League είναι προγραμματισμένος να γίνει δύο εβδομάδες μετά από έναν πιθανό δεύτερο γύρο εκλογών για την τουρκική προεδρία, που μπορεί να φέρει και το τέλος της εποχής Ταγίπ Ερντογάν μετά από πολλά χρόνια απόλυτης κυριαρχίας στο πολιτικό σκηνικό.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ UEFA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ