CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Η Πόρτο καθάρισε την Μαρσέιγ, έξι η Μπάγερν, πέντε η Λίβερπουλ

Οι παίκτες της Πόρτο πανηγυρίζουν το γκολ του Ολιβέιρα κόντρα στην Μαρσέιγ σε ματς για το Champions League
Οι παίκτες της Πόρτο πανηγυρίζουν το γκολ του Ολιβέιρα κόντρα στην Μαρσέιγ σε ματς για το Champions League AP PHOTO/LUIS VIEIRA

Η Πόρτο έκανε επίδειξη ισχύος κόντρα στην Μαρσέιγ και με το 3-0 απέκτησε προβάδισμα για τη 2η θέση στον όμιλο του Ολυμπιακού. Εντυπωσιακές εκτός έδρας επιτυχίες για Μπάγερν, Λίβερπουλ, νίκη επιβίωσης για Ρεάλ κόντρα με Ίντερ (VIDEOS).

Χορταστικό ήταν το μενού στις βραδινές αναμετρήσεις της Τρίτης (3/11) για την 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, με το 5-0 της Λίβερπουλ επί της Αταλάντα στο Μπέργκαμο και το 6-2 της Μπάγερν επί της Ζάλτσμπουργκ στην Αυστρία (με τέσσερα γκολ από το 79' και μετά) να κλέβουν την παράσταση.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είδε την Ίντερ να γυρίζει από την κόλαση ισοφαρίζοντας σε 2-2 με τα γκολ των Μαρτίνες και Πέρισιτς, όμως χαμογέλασε εκείνη στο φινάλε, με τον Ροντρίγκο να εκτελεί τον Χαντάνοβιτς στο 80' για το 3-2 που έφερε και την πρώτη νίκη της στο φετινό Champions League.

Στον όμιλο του Ολυμπιακού, η Πόρτο πανηγύρισε τη δεύτερη σερί εντός έδρας νίκη της με το 3-0 επί της Μαρσέιγ και έφτασε στους 6 βαθμούς, τρεις περισσότερους από τους Πειραιώτες, ενώ την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση πήρε ο Άγιαξ που έφυγε με το 2-1 από την Δανία απέναντι στην σταχτοπούτα Μίντιλαντ.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι έγινε στους τέσσερις πρώτους ομίλους.

1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Ζάλτσμπουργκ αποδείχτηκε κάτι παραπάνω απο σκληρό καρύδι για την Μπάγερν, με τους πρωταθλητές Αυστρίας να προηγούνται μόλις στο 4' με τον Μπερίσα και να ισοφαρίζουν σε 2-2 στο 66' με τον Οκουγκάβα (είχε μπει ένα λεπτό νωρίτερα αντί του Γιουζούνοβιτς) τα γκολ των Λεβαντόβσκι (21') και Κρίστενσεν (αυτογκόλ στο 44').

Ωστόσο ακόμα και στη μέτρια βραδιά της, αρκεί ένα ξέσπασμα της Μπάγερν για να ισοπεδώσει κάθε αντίπαλο και αυτό ακριβώς έγινε και στην αναμέτρηση της "Red Bull Arena", με τους παίκτες του Χάνσι Φλικ να βρίσκουν τέσσερις φορές το δρόμο πρςο τα δίχτυα από το 79' μέχρι και το 92' με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ και να πανηγυρίζουν το εκκωφαντικό 6-2.

Αυτή ήταν η 14η διαδοχική νίκη για την πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Champions League ("11 στα 11" μετράει με τον Φλικ στον πάγκο), με τους Βαυαρούς να είναι μάλιστα αήττητοι εκτός έδρας για 15 σερί ματς στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με απολογισμό 12 νίκες και 3 ισοπαλίες.

ΖΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ: Στάνκοβιτς, Κρίστενσεν, Ραμάλιο, Βέμπερ, Ούλμερ, Καμαρά, Γιουνούζοβιτς (65' Οκουγκάβα), Μβέπου, Μπερίσα (76' Ονγκουένε), Σομποζλάι, Κοϊτά (65' Οκαφόρ)

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ, Παβάρ (74' Σαρ), Μπόατενγκ, Αλάμπα, Ερναντέζ, Κίμιχ, Τολισό (75' Μαρτίνεθ), Γκνάμπρι (90+1' Κόστα), Μίλερ (90+1' Μουσιάλα), Κομάν (75' Σανέ), Λεβαντόβσκι

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Λοκομοτίβ Μόσχας - Ατλέτικο Μαδρίτης 1-1 (24' πεν. Μιράντσουκ / 18' Χιμένες)

Ζάλτσμπουργκ - Μπάγερ Μονάχου 2-6 (4' Μπερίσα, 66' Οκουγκάβα / 21' πεν. 88' Λεβαντόβσκι, 44' αυτ. Κρίστενσεν, 79' Μπόατενγκ, 83' Σανέ, 90+2' Ερναντέζ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπάγερν Μονάχου 9

2. Ατλέτικο Μαδρίτης 4

3. Λοκομοτίβ Μόσχας 2

4. Ζάλτσμπουργκ 1

2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Ρεάλ Μαδρίτης παρατάχτηκε στην αναμέτρηση με την Ίντερ ως ουραγός του 2ου ομίλου κουβαλώντας την εντός έδρας ήττα από την Σαχτάρ και την ισοπαλία με την Γκλάντμπαχ. Τα γκολ του Καρίμ Μπενζεμά στο 25' (τραγικό λάθος του Χακίμι) και του Σέρχιο Ράμος στο 33' (πανηγύρισε με κεφαλιά το 100ο γκολ του με τους μερένγκες και 55ο με κεφαλιά) έδωσαν ανάσα στους παίκτες του Ζιντάν, ωστόσο λίγη ώρα αργότερα οι εφιάλτες ήταν έτοιμοι να ξαναγυρίσουν.

Και αυτό γιατί η Ίντερ όχι μόνο δεν τα παράτησε αλλά έφερε το ματς στα ίσα με τους Λαουτάρο Μαρτίνες στο 35' (ωραίο τελείωμα ύστερα από εκπληκτική ασίστ με τακουνάκι του Μπαρέλα) και Ίβαν Πέρισιτς στο 68', ενώ έχασε και 1-2 καλές ευκαιρίες για να κάνει την ολική ανατροπή.

Αυτή ωστόσο δεν έγινε, οι μερένγκες έμειναν όρθιοι και στο 80' είχε έρθει η στιγμή τους να χτυπήσουν σαν κόμπρα μέσα από τη συνεργασία δύο παικτών που έριξε μαζί στο ματς ο Ζιντάν στο 64ο λεπτό. Ο Βινίσιους έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Ροντρίγκο με άπιαστο δεξί σουτ από το ύψος του πέναλτι εκτέλεσε τον Χαντάνοβιτς χαρίζοντας μία τεράστια νίκη στην Ρεάλ, πρώτη της μετά από ένα αρνητικό σερί τεσσάρων αγώνων στη διοργάνωση.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Βάθκεθ, Βαράν, Ράμος, Μεντί, Κρόος (78' Μόντριτς), Καζεμίρο, Βαλβέρδε, Ασένσιο (64' Ροντρίγκο), Μπενζεμά, Αζάρ (64' Βινίσιους)

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Ντ’Αμπρόζιο, Ντε Φράι, Μπαστόνι, Χακίμι, Μπαρέλα (78' Γκαλιαρντίνι), Μπρόζοβιτς, Βιδάλ (87' Ναϊνγκολάν), Γιανγκ, Μαρτίνες, Πέρισιτς (78' Σάντσες)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Γκλάντμπαχ 0-6 (8', 26', 77' Πλεά, 17' αυτ. Μπόνταρ, 44' Μπενσεμπαϊνί, 65' Στιντλ)

Ρεάλ Μαδρίτης - Ίντερ 3-2 (25' Μπενζεμά, 33' Ράμος, 80' Ροντρίγκο / 35' Μαρτίνες, 68' Πέρισιτς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Γκλάντμπαχ 5

2. Ρεάλ Μαδρίτης 4

3. Σαχτάρ Ντόνετσκ 4

4. Ίντερ 2

3ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Μετά από τη νίκη επί του Ολυμπιακού (2-0) η Πόρτο εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα έδρα και απέναντι στην Μαρσέιγ, με την ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο να επιβάλλεται με 3-0 απέναντι σε εκείνη του Αντρέ Βίλας-Μπόας και να εδραιώνεται στη 2η θέση του 3ου ομίλου.

Ο Μαρεγκά στο 4' από ασίστ του Κορόνα έκανε το 1-0, με την Μαρσέιγ να έχει χρυσή ευκαιρία να κάνει το 1-1 αλλά να την σπαταλάει, με τον Παγέτ να είναι απελπιστικά άστοχος σε εκτέλεση πέναλτι στο 10'.

Στο 28' το κοινό του Ντραγκάο σηκώθηκε πάλι όρθιο για να χειροκροτήσει, αυτή τη φορά το 2-0 με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σέρτζιο Ολιβέιρα (το κέρδισε ο Κορόνα σε αντικανονικό μαρκάρισμά του από τον Αμαβί) ενώ το τελικό 3-0 το έγραψε στο 69' με πλασέ ο Λουίς Ντίας (2η ασίστ στον αγώνα ο Κορόνα), με το δεύτερο γκολ του στο φετινό Champions League.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δράκοι συνέχισαν την εκπληκτική τους παράδοση που τους θέλει να μην έχουν χάσει ποτέ από γαλλική ομάδα επί πορτογαλικού εδάφους, με την Μαρσέιγ στον αντίποδα να φτάνει τις 12 σερί ήττες στο Champions League και να ισοφαρίζει το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ που κατείχε μέχρι πρότινος μόνο η Άντερλεχτ.

ΠΟΡΤΟ: Μαρτσεσίν, Μαναφά, Μπεμπά, Σαρ, Ζαϊντού, Οτάβιο (89' Ταρεμί), Ουρίμπε, Ολιβέιρα (89' Γκρούγιτς), Κορόνα (85' Βιέιρα), Μαρεγκά (88' Ρομάριο), Λουίς Ντίας (75' Νακαγίμα)

ΜΑΡΣΕΙΓ: Μανταντά, Σακάι, Αλφάρο, Καλέτα-Καρ, Αμαβί, Σανσόν (65' Κιουζάνς), Καμαρά (82' Στρόοτμαν), Ρονζιέ, Παγέτ (65' Ενρίκε), Τοβέν (82' Ακέ), Μπενεντέτο (77' Ζερμέν)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πόρτο - Μαρσέιγ 3-0 (4' Μαρεγκά, 28' πεν. Ολιβέιρα, 69' Λουίς Ντίας)

Μάντσεστερ Σίτι - Ολυμπιακός 3-0 (12' Τόρες, 81' Ζεσούς, 90' Κανσέλο)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μάντσεστερ Σίτι 9

2. Πόρτο 6

3. Ολυμπιακός 3

4. Μαρσέιγ 0

4ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Πέντε ημέρες πριν από το απόλυτο κρας-τεστ στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι για την 8η αγωνιστική της Premier League, η Λίβερπουλ πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνισή της από την αρχή της σεζόν και εκείνη που την πλήρωσε ήταν η Αταλάντα την οποία και διέλυσε με 5-0 για να κάνει το "3 στα 3" στον 4ο όμιλο.

Οι κόκκινοι του Μέρσεϊσαϊντ είχαν σε εκπληκτική βραδιά την επιθετική τριπλέτα των Σαλάχ, Μανέ και Ζότα, με τον Αιγύπτιο και τον Σεγαλέζο να πετυχαίνουν από ένα γκολ και τον Πορτογάλο να στέλνει το μήνυμα πως είναι σε δαιμονιώδη φόρμα, πανηγυρίζοντας το πρώτο του χατ-τρικ με τους πρωταθλητές Αγγλίας (μετά τον Ρόμπι Κιν το 2008, ο δεύτερος παίκτης που σκοράρει και στα δύο πρώτα του παιχνίδια στο Champions League με την Λίβερπουλ).

Ο Κώστας Τσιμίκας (επέστρεψε μετά από τραυματισμό) έκανε την παρθενική του εμφάνιση με την Λίβερπουλ στο Champions League μπαίνοντας αλλαγή στο 82' αντί του Βαϊνάλντουμ, με τον Γιούργκεν Κλοπ να απολαμβάνει από την πλευρά του την πρώτη του επιτυχία ως τεχνικός του αγγλικού συλλόγου στην Ιταλία μετά από τις ήττες που είχε κόντρα σε Νάπολι (2) και Ρόμα.

Είναι δε εντυπωσιακό πως ο Μοχάμεντ Σαλάχ έφτασε τα 21 γκολ στο Champions League στην 4η σεζόν του στο Μέρσεϊσαϊντ, πιάνοντας έτσι στην κορυφή του πίνακα των κόκκινων σκόρερ στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση τον Στίβεν Τζέραρντ.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Σπορτιέλο, Τολόι, Παλομίνο, Τζιμσίτι, Χάτεμπουρ (81' Ντεπάολι), Πάσαλιτς (63' Μαλινόβσκι), Φρόιλερ, Μοχίκα (81΄ Ρουτζέρι), Γκόμες (81' Λάμερς), Μουριέλ (53' Πεσίνα), Σαπάτα

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Αρνολντ (82' Νέκο Γουίλιαμς), Ρις Γουίλιαμς, Γκόμεζ, Ρόμπερτσον (65' Κεϊτά), Χέντερσον (66' Μίλνερ), Τζόουνς, Βαϊνάλντουμ (82' Τσιμίκας), Σαλάχ, Μανέ, Ζότα (65' Φιρμίνο)

Ο Άγιαξ είχε την ταμπέλα του μεγάλου φαβορί απέναντι στην Μίντιλαντ και φρόντισε να το επιβεβαιώσει για να πάρει την πρώτη του νίκη στον 4ο όμιλο μετά από την ήττα από την Λίβερπουλ και την ισοπαλία με την Αταλάντα.

Με τη συμπλήρωση 48'' οι Ολλανδοί άνοιξαν το σκορ με το πρώτο γκολ του Άντονι στο Champions League στη δεύτερη μόλις συμμετοχή του στη διοργάνωση ενώ στο 13' έκαναν δύο τα τέρματά τους με σουτ του Τάντιτς μέσα από την περιοχή μετά από έμμεσο φάουλ που είχαν κερδίσει.

Η Μίντιλαντ έδωσε χαρά στον κόσμο της στο 18' όταν ο Ντρέγιερ νίκησε με δυνατό σουτ τον Ονάνα και πέτυχε το πρώτο της γκολ στην πρώτη της παρουσία στους ομίλους, με τον Άγιαξ να διατηρεί ωστόσο το προβάδισμα μέχρι το φινάλε και να μένει ζωντανός στη μάχη για την κατάληψη της 2η θέσης που οδηγεί στους "16".

Έγινε μάλιστα μόλις η έκτη ομάδα που έχει σκοράρει τουλάχιστον 700 γκολ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από τις Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν, Γιουβέντους και Λίβερπουλ.

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ: Άντερσεν, Άντερσον (72' Κόολς), Σβιατσένκο, Σολτζ, Παουλίνιο, Ονιέκα, Κεγιούστε (81' Φερέιρα), Ντρέγιερ (75' Κράεφ), Σίστο, Μαμπίλ, Καμπά (81' Βίμπε)

ΑΓΙΑΞ: Ονάνα, Μαζραουί (77' Κλάιμπερ), Σχουρς (60' Άλβαρες), Μπλιντ, Ταγλιαφίκο, Εκέλενκαμπ (46' Κλάασεν), Μαρτίνες, Γκράβενμπερτς, Άντονι (90' Τραορέ), Τάντιτς, Πρόμες

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αταλάντα - Λίβερπουλ 0-5 (16' 33' 54' Ζότα 47' Σαλάχ, 49' Μανέ)

Μίντιλαντ - Άγιαξ 1-2 (18' Ντρέγιερ / 1' Άντονι, 13' Τάντιτς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Λίβερπουλ 9

2. Άγιαξ 4

3. Αταλάντα 4

4. Μίντιλαντ 0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΓΕΡΝ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΙΝΤΕΡ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΠΟΡΤΟ ΜΑΡΣΕΙΓ ΑΤΛΕΤΙΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ