SERIE A

Champions League η Μίλαν με Γιουβέντους, έξω η Νάπολι, γλίτωσε η Ρόμα

Οι παίκτες της Μίλαν πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Σασουόλο για τη Serie A 2020-2021 στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", Μιλάνο | Τετάρτη 21 Απριλίου 2021
Οι παίκτες της Μίλαν πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Σασουόλο για τη Serie A 2020-2021 στο "Τζιουζέπε Μεάτσα", Μιλάνο | Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 © 2021 ANTONIO CALANNI/ASSOCIATED PRESS

Η Μίλαν επιστρέφει στο Champions League ύστερα από 7 χρόνια λόγω της νίκης της επί της Αταλάντα στο Μπέργκαμο. Ακολουθεί η Γιουβέντους, θύμα η Νάπολι στο φινάλε της Serie A. Η Ρόμα σώθηκε στο τέλος και βγαίνει Conference League.

Η Μίλαν επέστρεψε στο Champions League έπειτα από 7 χρόνια απουσίας, αφού η νίκη της με 2-0 επί της Αταλάντα στο Μπέργκαμπο στην 38η αγωνιστική της Serie A την έφερε στην 2η θέση της βαθμολογίας.

Η Γιουβέντους επιβλήθηκε της Μπολόνια στο "Ρενάτο νταλ' Άρα" με 4-1 και πρόλαβε κι εκείνη το "τρένο" της τετράδας, με χαμένη τη Νάπολι, η οποία έχυσε την καρδάρα με το γάλα, έπειτα από το εντός έδρας 1-1 με τη βαθμολογικά αδιάφορη Βερόνα στο "Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα".

Στη μάχη του Europa Conference League, η Σασουόλο νίκησε χωρίς να δυσκολευτεί τη Λάτσιο με 2-0 και τον Γιώργο Κυριακόπουλο να σημειώνει ένα εκπληκτικό γκολ και να αποβάλλεται στη συνέχεια. Η Ρόμα έσωσε την παρτίδα, όμως, αφού ισοφάρισε στο τέλος σε 2-2 τη Σπέτσια και ευνοείται στην ισοβαθμία.

Τα αποτελέσματα της 38ης αγωνιστικής

Σάββατο 22 Μαΐου

Κάλιαρι - Τζένοα 0-1 (15' Σομουρόντοφ)

Κροτόνε - Φιορεντίνα 0-0

Σαμπντόρια - Πάρμα 3-0 (20' Κουαλιαρέλα, 44' Κόλεϊ, 64' Γκαμπιαντίνι)

Κυριακή 23 Μαΐου

Ίντερ - Ουντινέζε 5-1 (8' Γιανγκ, 44' Έρικσεν, 55' πέν. Μαρτίνες, 64' Πέρισιτς, 72' Λουκακού - 79' πεν. Περέιρα)

Αταλάντα - Μίλαν 0-2 (43' πέν., 90+3' πέν. Κεσιέ)

Μπολόνια - Γιουβέντους 1-4 (85' Ορσολίνι - 6' Κιέζα, 29', 47' Μοράτα, 45' Ραμπιό)

Νάπολι - Βερόνα 1-1 (60' Ραχμάνι - 69' Φαραόνι)

Σασουόλο - Λάτσιο 2-0 (10' Κυριακόπουλος, 78' πέν. Μπεράρντι)

Σπέτσια - Ρόμα 2-2 (6' Βέρντε, 38' Πομπέγκα - 52' Ελ Σαραουί, 85' Μχιταριάν)

Τορίνο - Μπενεβέντο 1-1 (29' Μπρέμερ - 71' Τέγιο)

Δείτε τη βαθμολογία της Serie A και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων

Στο Champions League η Μίλαν

Η Μίλαν επέστρεψε! Επτά χρόνια μετά τον αποκλεισμό της από την Ατλέτικο στη φάση των 16 του Champions League, οι "ροσονέρι" εξασφάλισαν "εισιτήριο" για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Με τη νίκη της επί της Αταλάντα ολοκλήρωσαν μία θριαμβευτική σεζόν, που τους βρήκε να τερματίζουν στη 2η θέση της Serie A, την καλύτερη από το 2011-2012.

Πρωταγωνιστής της νίκης με 2-0 ήταν ο Φρανκ Κεσιέ, ο οποίος εκτέλεσε εύστοχα τα δύο πέναλτι που κέρδισαν οι συμπαίκτες του στο τέλος κάθε ημιχρόνου και έδωσε τη νίκη στη Μίλαν. Ενδιάμεσα, οι φιλοξενούμενοι υπέφεραν, ωστόσο έγιναν μία από τις λίγες ομάδες που κράτησαν τους "μπεργκαμπάσκι" στο μηδέν, με την Αταλάντα να έχει εξασφαλίσει ήδη θέση στο Champions League.

ΑΤΑΛΑΝΤΑ: Γκολίνι, Τολόι (87' Παλομίνο), Ρομέρο, Τζιμσίτι, Μάλε (79' Πάσαλιτς), Ντε Ρον, Φρόιλερ (87' Μιράντσουκ), Γκόζενς, Μαλινόβσκι, Σαπάτα, Πεσίνα (46' Μουριέλ)

ΜΙΛΑΝ: Τζ. Ντοναρούμα, Καλάμπρια, Κιερ, Τομόρι, Ερναντέζ, Κεσιέ, Μπενασέρ (61' Κρούνιτς), Σαλεμάκερς (79' Νταλότ), Ντίαθ (62' Μεϊτέ), Τσαλχάνογλου, Λεάο (79' Μάντζουκιτς)

Η Γιουβέντους πέτυχε χωρίς Ρονάλντο

Τι κι αν πρόκειται για τον 1ο σκόρερ της; Η Γιουβέντους κατάφερε να επιβληθεί της Μπολόνια με 4-1 μέσα στο "Ρενάτο νταλ' Άρα" με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να παρακολουθεί από τον πάγκο. Ο αρχισκόρερ της φετινής Serie A είδε τους συμπαίκτες του να σημειώνουν 4 γκολ στα πρώτα 47 λεπτά αγώνα, με τον Άλβαρο Μοράτα να σκοράρει δις και τους Πάουλο Ντιμπάλα και Φεντερίκο Κιέζα από μία φορά.

Ο αγώνας γρήγορα έχασε το ενδιαφέρον του, εκτός από τις φορές που υπήρχε κάποιος τραυματισμός, όπως του Ματάις ντε Λιχτ στο 1ο ημίχρονο. Εν τέλει, έπειτα από το γκολ του Ρικάρντο Ορσολίνι στο τέλος, παίκτες και προπονητικό επιτελείο των "μπιανκονέρι" περίμεναν να μάθουν την έκβαση από τη Νάπολη.

ΜΠΟΛΟΝΙΑ: Σκορούπσκι, Τομιγιάσου, Μεδέλ (57' Άντοφ), Σουμαορό, Ντε Σιλβέστρι (68' Φαραγκό), Σχόουτεν (80' Μπάλντουρσον), Σβάνμπεργκ, Όλσεν (57' Ορσολίνι), Βινιάτο (57' Σανσόνε), Μπάροου, Παλάσιο

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στσέσνι (68' Πινσόλιο), Κουαδράδο, Ντε Λιχτ (46' Μπονούτσι), Κιελίνι (58' Αρτούρ), Σάντρο, Κουλουσέφσκι, Ντανίλο (58' Μπερναρντέσκι), Ραμπιό, Κιέζα (58' Μακένι), Ντιμπάλα, Μοράτα

Αδιανόητη γκέλα της Νάπολι

Η Νάπολι κρατούσε τη θέση στο τσεπάκι της, αλλά δύο μεγάλες γκέλες μέσα στο "Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα" της τη στέρησαν. Πρώτα το 1-1 με την Κάλιαρι στις αρχές του μήνα και τώρα το ίδιο σκορ κόντρα στη Βερόνα αφήνουν την ομάδα του Τζενάρο Γκατούζο, στο "αντίο" του, εκτός τετράδας. Οι "παρτενοπέι" είχαν τον έλεγχο και προσπάθησαν από νωρίς να βρουν το γκολ, αλλά τελικά χρειάστηκε να φτάσουν στο 60' για να τα καταφέρουν με τον Αμίρ Ραχμάνι κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Ο Κοσοβάρος στόπερ αποδείχθηκε μοιραίος όμως, αφού 9 λεπτά αργότερα έχασε τον Ντάβιντε Φαραόνι και ο Ιταλός επιθετικός ισοφάρισε σε 1-1. Όσο κι αν πίεσε στη συνέχεια η ομάδα του Κώστα Μανωλά (αγωνίστηκε σε όλο το παιχνίδι), απέτυχε να βρει το γκολ της νίκης.

ΝΑΠΟΛΙ: Μερέτ, Ντι Λορέντζο, Μανωλάς, Ραχμάνι, Ισάι (72' Ρουί), Ρουίθ, Μπακαγιοκό (81' Πετάνια), Λοσάνο (68' Πολιτάνο), Ζιελίνσκι (72' Μέρτενς), Ινσίνιε, Όσιμχεν

ΒΕΡΟΝΑ: Πάντουρ (63' Μπεράρντι), Τσεκερίνι (76' Λοβάτο), Γκιντέρ, Ντιμάρκο, Φαραόνι (76' Ρίεγκ), Νταβίντοβιτς (41' Ουντότζι), Ίλιτς, Λάζοβιτς, Μπέσα, Κάλινιτς (63' Λαζάνια), Τζακάνι

Η Ρόμα έκανε ματ στη Σασουόλο

Ενδιαφέρον είχε και η μάχη για το Europa Conference League. Η Ρόμα είχε προβάδισμα δύο βαθμών και την ισοβαθμία, αν η Σασουόλο δεν κέρδιζε με πολλά γκολ την αδιάφορη Λάτσιο. Οι "τζιαλορόσι" βρέθηκαν να χάνουν με 2 γκολ από τη Σπέτσια, το ένα εκ των οποίων σημείωσε ο πρώην παίκτης τους, Ντανιέλε Βέρντε! Ο νυν παίκτης της ΑΕΚ και δανεικός στη Σπέτσια σκόραρε για 3η φορά φέτος κόντρα στους Ρωμαίους (γκολ στον 1ο γύρο, γκολ και στο κύπελλο), αλλά το τέρμα του και του Τομάζο Πομπέγκα αργότερα δεν ήταν αρκετό. Ο Στεφάν ελ Σαραουί με την έναρξη του 2ου μέρους και ο Χενρίχ Μχιταριάν στο τέλος έφεραν την ισοφάριση, η οποία έδωσε την 7η θέση στη Ρόμα.

ΣΠΕΤΣΙΑ: Ραφαέλ, Βινιάλι, Τέρτζι, Καπραντόσι, Μπαστόνι (68' Ράμος), Εστέβες (88' Έρλιτς), Αγκούμ (71' Ματζιόρε), Πομπέγκα (46' Ρίτσι), Βέρντε (68' Αγκουντέλο), Ενζολά, Τζιασί

ΡΟΜΑ: Φουζάτο, Κάρσντορπ, Μαντσίνι, Κουμπούλα, Σαντόν (46' Ρέινολντς), Κριστάντε, Νταρμπό (60' Βιγιάρ), Πέδρο (71' Παστόρε), Μχιταριάν, Ελ Σαραουί, Μαγιοράλ (61' Τζέκο)

Την ίδια στιγμή, η Σασουόλο επικρατούσε με 2-0 των "λατσιάλι", με τον Γιώργο Κυριακόπουλο να κάνει σεφτέ στα γκολ στο 10ο λεπτό με ένα εκπληκτικό "κεραυνό" από τα 35 μέτρα. Ο Ντομένικο Μπεράρντι διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων, με τη Λάτσιο να μην αντιστέκεται σε κάτι που θα προκαλούσε ζημιά στην "αιώνια" αντίπαλο.

Photo Credits: © 2021 Antonio Calanni/Associated Press

TAGS SERIE A ΙΤΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΙΛΑΝ ΡΟΜΑ ΑΤΑΛΑΝΤΑ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΛΑΤΣΙΟ ΝΑΠΟΛΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ