CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Η κλήρωση του νέου φορμάτ της διοργάνωσης θα γίνεται με τη βοήθεια υπολογιστών

Το τρόπαιο του Champions League
Το τρόπαιο του Champions League @2021 /EMRAH GUREL/AP IMAGES

Το Champions League από τη σεζόν 2024/25 εξελίσσεται, αλλάζει μορφή και προσαρμόζεται στις επιταγές της τεχνολογίας, καθώς η κλήρωση πλέον θα γίνεται με τη βοήθεια υπολογιστών, αφήνοντας στην άκρη την αμιγώς χειροκίνητη κλήρωση. Αυτός είναι ο νέος υβριδικός τρόπος που θα προκύπτουν οι οκτώ αντίπαλοι κάθε ομάδας.

Μαζί με τη μορφή του Champions League όπως τη γνωρίζαμε, από τη σεζόν 2024/25 το ποδοσφαιρικό κοινό θα μπει τη διαδικασία να ξεχάσει οριστικά και τις χειροκίνητες κληρώσεις.

Έτσι, εκτός από το νέο φορμάτ το οποίο αντικαθιστά τις 32 ομάδες σε 36 και τους οκτώ ομίλους σε έναν, πλέον οι οκτώ αντίπαλοι που θα κληθεί να αντιμετωπίσει κάθε σύλλογος στον δρόμο για το καλύτερο πλασάρισμα που θα του δώσει είτε την απευθείας πρόκριση στους "16"(θέσεις 1-8), είτε την είσοδο στα play-in για την πρόκριση στους "16" (θέσεις 9-24), είτε θα τους αποκλείσει από τη συνέχεια της διοργάνωσης (θέσεις 25-36), θα προκύψουν με τη βοήθεια υπολογιστή.

Σύμφωνα με το Sky Sports, θα χρησιμοποιηθεί μια νέα υβριδική μέθοδος στην οποία οι σύλλογοι θα κληρωθούν χειροκίνητα και στη συνέχεια ο υπολογιστής θα αναλάβει να επιλέξει τους οκτώ αντιπάλους τους.

Η νέα υβριδική κλήρωση αναμένεται να διαρκέσει περίπου 35 λεπτά, την ίδια δηλαδή διάρκεια με την τρέχουσα κλήρωση για την υπάρχουσα μορφή, καθώς μετά από προσομοιώσεις της UEFA ο εκτιμώμενος χρόνος για μια χειροκίνητη κλήρωση με τη νέα κορφή θα διαρκούσε τρεις με τέσσερις ώρες και θα απαιτούσε 900 μπαλάκια.

Το λογισμικό που θα χρησιμοποιηθεί για την κλήρωση από τον υπολογιστή σχεδιάζεται από μια αγγλική εταιρεία πληροφορικής.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ