CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Η Γερμανία εξασφάλισε πέμπτη ομάδα και ψάχνει για έκτη μαζί με την Ιταλία

Οι παίκτες της Ντόρτμουντ πανηγυρίζουν νίκη κόντρα στην Παρί για τα ημιτελικά του Champions League 2023-2024 στο "Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ", Ντόρτμουντ | Τετάρτη 1 Μαΐου 2024
Οι παίκτες της Ντόρτμουντ πανηγυρίζουν νίκη κόντρα στην Παρί για τα ημιτελικά του Champions League 2023-2024 στο "Ζίγκναλ Ιντούνα Παρκ", Ντόρτμουντ | Τετάρτη 1 Μαΐου 2024 © 2024/MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Η Γερμανία πανηγύρισε το 5ο εισιτήριο για το Champions League και προσβλέπει στο 6ο, όπως και η Ιταλία.

Η Γερμανία ακολούθησε τον δρόμο της Ιταλίας και εξασφάλισε άλλο ένα εισιτήριο για το αναμορφωμένο Champions League, έπειτα από τη νίκη της Ντόρτμουντ κόντρα στην Παρί για τον πρώτο ημιτελικό των δύο ομάδων.

Από τη φετινή σεζόν, οι χώρες που κατακτούν τις πρώτες δύο θέσεις στο ετήσιο UEFA ranking κερδίζουν επιπλέον εισιτήριο για τη League Phase. Η Ιταλία εξασφάλισε αυτό το πλασάρισμα προ εβδομάδων και πλέον μπορεί να περηφανεύεται και η Γερμανία για τις πέντε ομάδες που θα έχει τη νέα σεζόν, χάρη στο EPS (European Performance Spots).

Αγγλία και Γαλλία που μάχονταν με τους Γερμανούς δεν έχουν πιθανότητες πλέον να τους φτάσουν στην κατάταξη της UEFA, ενώ η Ισπανία είχε τεθεί νοκ άουτ εδώ και καιρό.

Με αυτήν την εξέλιξη, οριστικοποιήθηκε και η πεντάδα των γερμανικών ομάδων στην κορυφαία διασυλλογικής διοργάνωσης της νέας σεζόν. Λεβερκούζεν, Μπάγερν, Στουτγκάρδη, Λειψία και Ντόρτμουντ εξασφάλισαν την παρουσία τους, με τους Βαυαρούς να βρίσκονται και στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας.

Στη διεκδίκηση του έκτου εισιτηρίου

Οι ανακατατάξεις που γίνονται στο τέλος κάθε σεζόν εξαιτίας της κατάκτησης των τριών ευρωπαϊκών διοργανώσεων και των εισιτηρίων που τη συνοδεύουν ενδέχεται να ευνοήσει περαιτέρω ιταλικές ή γερμανικές ομάδες.

Ο νικητής του Europa League κερδίζει εισιτήριο για τη League Phase του επόμενου Champions League. Λεβερκούζεν, Ρόμα και Αταλάντα διεκδικούν το τρόπαιο της διοργάνωσης, όμως ενδέχεται να μη χρειαστούν το εισιτήριο.

Οι πρωταθλητές Γερμανίας έχουν εξασφαλίσει ήδη την παρουσία τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο με τους Ιταλούς. Ρόμα και Αταλάντα βρίσκονται στην 5η και στην 6η θέση της Serie A αντίστοιχα. Αν κάποια εξ αυτών κατακτήσει το Europa League και τερματίσει στην 5η θέση της βαθμολογίας, τότε θα αξιοποιήσει το εισιτήριο του κατόχου και αυτό του EPS θα καταλήξει στην ομάδα της 6ης θέσης!

Φυσικά, αν τερματίσουν ακόμα πιο χαμηλά και κατακτήσουν το Europa League, θα βγουν στο Champions League και το εισιτήριο του EPS θα καταλήξει στην ομάδα της 5ης θέσης.

Κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί με τη Γερμανία, αλλά με την κατάκτηση του Champions League. Αν η Ντόρτμουντ επαναλάβει τον θρίαμβο του 1997 αλλά τερματίσει στην 5η θέση της Bundesliga (όπου βρίσκεται αυτήν τη στιγμή) και με δεδομένο ότι η Γερμανία θα δικαιούται ένα εισιτήριο EPS, τότε εκτός από την Μπορούσια θα αγωνιστεί στο επόμενο Champions League κι η ομάδα της 6ης θέσης.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ