CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Δύσκολα η Μπαρτσελόνα, τεσσάρα η Γιουβέντους, εκτελεστής Χάαλαντ

Ο Λιονέλ Μέσι ευστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι και πανυγυρίζει με τον Μίραλεμ Πιάνιτς
Λιονέλ Μέσι και Μίραλεμ Πιάνιτς πανηγυρίζουν τη νίκη της Μπαρτσελόνα απί της Γιουβέντους AP IMAGES

Η Μπαρτσελόνα νίκησε δύσκολα τη Ντινάμο Κιέβου, ενώ η Γιουβέντους έριξε τέσσερα στη Φερεντσβάρος. Σούπερ Χάαλαντ επί της Μπριζ, ανατροπές για Σεβίλλη και Λειψία. (VIDEOS)

Πλούσιο θέαμα προσέφεραν οι έξι βραδινές αναμετρήσεις με τις οποίες ολοκληρώθηκε η 3η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, με τις ομάδες να βρίσκουν 22 φορές το δρόμο προς τα δίχτυα.

Η Γιουβέντους καθάρισε με 4-1 εκτός έδρας την Φερεντσβάρος με δύο γκολ του Μοράτα και η Ντόρτμουντ 3-0 την Μπριζ με δις εκτελεστή τον Χάαλαντ, ενώ η Μπαρτσελόνα ίδρωσε αλλά τελικά έκαμψε με 2-1 την αντίσταση της Ντινάμο Κιέβου και έκανε το "3 στα 3".

Η Κρασνοντάρ διατηρούσε το προβάδισμα με 2-1 επί της Σεβίλλης στο ημίχρονο και είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα λόγω αποβολής του Χεσούς Νάβας, όμως στο δεύτερο μέρος οι Ανδαλουσιανοί πραγματοποίησαν παραμυθένια ανατροπή, με δύο γκολ του Εν-Νεσιρί από το 69' μέχρι το 72'.

Τεράστια ανατροπή έκανε και η Λειψία απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν επικρατώντάς με 2-1 και αποκτώντας προβάδισμα έναντι των Παριζιάνων για την πρόκριση στους "16" ενώ η Τσέλσι δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει με 3-0 την Ρεν στο Λονδίνο.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι έγινε στους ομίλους 5-8.

5ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ένα ακόμα βήμα για να κλείσει από νωρίς θέση στα νοκ-άουτ ματς του Champions League έκανε η Τσέλσι, με την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ να μη δυσκολεύεται να επικρατήσει 3-0 της Ρεντ στο "Στάμφορντ Μπριτζ" και να φτάσει τους 7 βαθμούς σε τρία παιχνίδια.

Ο Τίμο Βέρνερ άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι στο 10' ενώ στο 41' διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα αλλά και της ομάδας του, και πάλι από την άσπρη βούλα, σε μία φάση που κόστισε διπλά στους Γάλλους, αφού είδαν τον Νταλμπέρτ να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 41'.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Λονδρέζοι δεν φόρτσαραν και ουσιαστικά έκαναν διαχείριση, με τον Άμπραχαμ να δίνει ωστόσο μεγαλύτερες διαστάσεις στην επιτυχία τους γράφοντας το τελικό 3-0 από το 50'. Σημειώνεται πως οι μπλε κράτησαν για πέμπτο σερί παιχνίδι ανέπαφη την εστία τους ενώ, με τον Μεντί να την υπερασπίζεται, έχουν δεχτεί μόλις 1 γκολ σε 7 ματς.

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Τζέιμς, Τιάγκο Σίλβα (68' Ρίντιγκερ), Ζούμα, Τσίλγουελ (63' Έμερσον), Ζορζίνιο, Καντέ (63' Κόβατσιτς), Ζιγές (75' Χάντσον-Οντόι), Μάουντ, Βέρνερ, Άμπραχαμ (63' Ζιρού)

ΡΕΝ: Γκομίς, Τραορέ, Ντα Σιλβά, Αγκέρντ, Νταλμπέρ, Ενζονζί (62' Γκρενιέ), Σιλικί (46' Τρουφέρ), Μπουριγκό, Τεριέ (62' Ντοκού), Γκιρασί (76' Ουνού), Γκμποχό (62' Ντελ Καστιγιό)

Στο "Ράμον Σαντσέθ Πιθχουάν", η Κρασνοντάρ είχε τη μεγάλη ευκαιρία να αποδράσει με το τρίποντο και να πανηγυρίσει την πρώτη νίκη της ιστορίας της στους ομίλους του Champions League, όμως όχι μόνο δεν το πέτυχε αλλά έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι για πέμπτη φορά σε ισάριθμες επισκέψεις της στην Ισπανία αφού έπεσε θύμα τρομερής ανατροπής.

Οι Ρώσοι έκαναν το 1-0 με υποδειγματική εκτέλεση φάουλ του Σουλεϊμάνοφ στο 17' και στο 21' έκαναν δύο τα τέρματά τους με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπεργκ, με τους Σεβιγιάνους να μειώνουν σε 2-1 με κεφαλιά του Ράκιτιτς στο 43' αλλα να μένουν με 10 παίκτες στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου λόγω αποβολής του Χεσούς Νάβας.

Ωστόσο, αν και έπαιζε με αριθμητικό μειονέκτημα σε όλο το δεύτερο 45λεπτο, η βασίλισσα του Europa League (πολυνίκης του θεσμού με έξι κατακτήσεις) έφερε τα πάνω κάτω, με τον Εν-Νεσιρί να σκοράρει στο 69' και στο 72' και να της χαρίζει τη νίκη, μαζί με μία τεράστια ώθηση για την πρόκριση στη νοκ-άουτ φάση της διοργάνωσης.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Βάτσλικ, Νάβας, Κουντ (34' Ροντριγκέθ), Κάρλος, Εσκουδέρο (34' Ακούνια), Χορδάν (60' Εν-Νεσιρί), Γκουντέλ, Ράκιτιτς, Οκάμπος, Ντε Γιονγκ (83' Ρεκίκ), Μουνίρ (60' Φερνάντο)

ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ: Σαφόνοβ, Ραμίρες (46' Σορόκιν), Μαρτίνοβιτς, Κάγιο, Τσερμόβ, Όλσον, Γκαζίνσκι, Ούτκιν (75' Γουάντερσον), Μπεργκ, Σουλεϊμάνοφ, Σάμπουα (34' Σπερτσιάν (65' Κλάεσον))

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τσέλσι - Ρεν 3-0 (10' πεν. 41' πεν. Βέρνερ, 50' Άμπραχαμ)

Σεβίλλη - Κρασνοντάρ 3-2 (42' Ράκιτιτς, 69' 72' Εν-Νεσιρί / 17' Σουλεϊμάνοφ, 21' πεν. Μπεργκ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Τσέλσι 7

2. Σεβίλλη 7

3. Κρασνοντάρ 1

4. Ρεν 1

6ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Μετά το 1-0 επί της Ζενίτ την περασμένη εβδομάδα, η Ντόρτμουντ πανηγύρισε στο Βέλγιο τη δεύτερη διαδοχική επιτυχία της στη φάση των ομίλων, καθώς επιβλήθηκε 3-0 της Μπριζ, που μετράει πλέον 12 σερί ματς χωρίς νίκη στην έδρα της για τους ομίλους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης (5 ισοπαλίες - 7 ήττες).

Ο Τοργκάν Αζάρ άνοιξε το δρόμο για τη νίκη των κιτρινόμαυρων στο 14'΄οταν και νίκησε τον Μινιολέ με δυνατό σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή, για να παραλάβει κατόπιν τη σκυτάλη το βαρύ πυροβολικό των Βεστφαλών, ο Έρλινγκ Χάαλαντ.

Ο Νορβηγός στράικερ σκόραρε στο 18' με κεφαλιά και στο 32' με προβολή και έβαλε από νωρίς τίτλους τέλους στο ματς (3-0), φτάνοντας τα 14 γκολ σε 11 μόλις συμμετοχές του στο Champions League και τα 26 τέρματα σε 28 παιχνίδια του με την Ντόρτμουντ σε όλες τις διοργανώσεις.

ΜΠΡΙΖ: Μινιολέ, Μάτα, Ντέλι, Κοσούνου, Σόμπολ, Βόρμερ (71' Μπαλάντα), Ριτς, Βανάκεν (85' Σκρίβερς), Ντιάτα, Λανγκ (76' Ντε Κετελάερε), Ντένις (85' Κρμέντσικ)

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπούρκι, Μενιέ (84' Μορέ), Ακάντζι, Ντιλέινι (72' Μπέλινχαμ), Γκερέιρο, Βίτσελ, Νταχούντ, Αζάρ, Μπραντ (72' Ρόις), Ρέινα (77' Πάσλακ), Χάαλαντ (85' Ρενιέ)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ζενίτ - Λάτσιο 1-1 (32' Γερόκιν / 82' Καϊσέδο)

Μπριζ - Ντόρτμουντ 0-3 (14' Αζάρ, 18' 32' Χάαλαντ)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ντόρτμουντ 6

2. Λάτσιο 5

3. Μπριζ 4

4. Ζενίτ 1

7ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Μπαρτσελόνα χρειαζόταν οπωσδήποτε τη νίκη απέναντι στην Ντινάμο Κιέβου για να κάνει το "3 στα 3" στη φάση των ομίλων και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τα αρκετά ανεπιτυχή αποτελέσματα στην La Liga (12η θέση, στο -9 από την πρωτοπόρο Ρεάλ Σοθιεδάδ) και την πήρε, έστω και αν δεν έθελξε με την απόδοσή της.

Ο Λιονέλ Μέσι άνοιξε το σκορ για τους μπλαουγκράνα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 5' (έχει βρει δίχτυα μόνο από εκτελέσεις πέναλτι τη φετινή σεζόν) και ο Ζεράρ Πικέ στο 65' έκανε το 2-0 με υπέροχη γυριστή κεφαλιά, με τους Ουκρανούς του Μιρτσέα Λουτσέσκου να μειώνουν στο 75' με τον Τσιγκάνκοφ αλλά να μην καταφέρνουν να κάνουν τη ζημιά (βαθμολογική και ψυχολογική) στην ομάδα του Κούμαν.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντεστ, Πικέ, Ντε Γιονγκ, Άλμπα, Πιάνιτς (60' Σέρτζι Ρομπέρτο), Μπουσκέτς (74' Λανγκλέ), Πέδρι (83' Αλένα), Μέσι, Φατί (74' Τρινκάο), Γκριεζμάν (60' Ντεμπελέ)

ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ: Νεστσερέτ, Κετζιόρα, Ζαμπάρνι, Ποπόφ, Σαμπάνοφ, Μπουγιάλσκι (86' Λέντνεφ), Σεπέλεφ, Αντριέφσκι, Τσιγκάνκοφ, Σουπριάγκα (71' Βέρμπιτς), Ροντρίγκες (71΄' Ντε Πένα)

Στην "Πούσκας Αρένα" της Βουδαπέστης όλοι ανέμεναν το παρθενικό ματς του Κριστιάνο Ρονάλντο στο φετινό Champions League (έχασε τα δύο πρώτα λόγω κορονοϊού), όμως εκείνος που εν τέλει έκλεψε την παράσταση μπροστά σε 20.000 θεατές ήταν ο Άλβαρο Μοράτα.

Ο Ισπανός επιθετικός άνοιξε το δρόμο για την 100η νίκη της βέκια σινιόρα στο Champions League σκοράροντας στο 7' ενώ στο 60' έγραψε το 2-0 απέναντι στην Φερεντσβάρος με άπιαστο δεξί σουτ μέσα από την περιοχή.

Η συνέχεια βρήκε τους γηπεδούχους να καταρρέουν και ύστερα από δύο παιδαριώδη λάθη του γκολκίπερ τους, Ντομπούζ, η ομάδα του Αντρέα Πίρλο έφτασε στο 4-0, για να πετύχει το γκολ της τιμής για τους Ούγγρους στο 90' ο Μπολί.

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ: Ντομπούζ, Λόβρεντσιτς, Μπλάζιτς, Ντβάλι, Μπότκα (68' Χέιστερ), Σομάλια, Καράτιν, Σίγκερ, Ζούμπκοφ (80' Ουζούνι), Ίσαελ (73' Μπολί), Ενγκουέν (73' Μακ)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Στσέσνι, Κουαδράδο (76' Φραμπότα), Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντανίλο, Ράμσεϊ (53' ΜακΚένι), Αρτούρ (46' Μπεντανκούρ), Ραμπιό, Κιέζα (76' Μπερναρντέσκι), Ρονάλντο, Μοράτα (67' Ντιμπάλα)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μπαρτσελόνα - Ντινάμο Κιέβου 2-1 (5' πεν. Μέσι, 65' Πικέ / 75' Τσιγκάνκοφ)

Φερεντσβάρος - Γιουβέντους 1-4 (90' Μπολί / 7' 60' Μοράτα, 72' Ντιμπάλα, 81' αυτ. Ντβάλι)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπαρτσελόνα 9

2. Γιουβέντους 6

3. Ντινάμο Κιέβου 1

4. Φερεντσβάρος 1

8ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Λίγους μήνες μετά από το ραντεβού τους στην Λισσαβώνα όπου οι Γάλλοι επικράτησαν με 3-0 και πήραν το εισιτήριο για τον τελικό του Champions League, Λειψία και Παρί Σεν Ζερμέν διασταύρωσαν εκ νέου τα ξίφη τους, αυτή τη φορά στη φάση των ομίλων, με τους Γερμανούς να σερβίρουν παγωμένο το πιάτο της εκδίκησης.

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ προηγήθηκε στο 6' με τον Ντι Μαρία και δέκα λεπτά αργότερα σπατάλησε τεράστια ευκαιρία για το 2-0, όταν ο Γκουλάσι απέκρουσε το πέναλτι του Αργεντινού, με τους γηπεδούχους να μένουν ωστόσο όρθιοι και να κάνουν την ανατροπή.

Στο 42' ο Ενκουνκού ισοφάρισε σε 1-1 με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής πληγώνοντας την πρώην ομάδα του και στο 57' ο Φόρσμπεργκ νίκησε τον Κέιλορ Νάβας από την άσπρη βούλα για να ολοκληρώσει την ανατροπή (2-1), με τους Παριζιάνους να χάνουν το παιχνίδι αλλά και δύο παίκτες τους, με τους Γκεγιέ και Κιμπεμπέ να βλέπουν την κόκκινη κάρτα του διαιτητή στο 69' και στο 90+5' αντίστοιχα.

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάτσι, Κονατέ, Ουπαμεκανό, Όρμπαν, Μουκιέλε (64' Χένριχς), Σάμπιτζερ (90' Καμπλ), Χαϊντάρα (76' Άνταμς), Ανχελίνιο Ενκουνκού, Φόρσμπεργκ (76' Κλάιφερτ), Όλμο (64'Πόουλσεν)

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Νάβας, Φλορέντσι (84' Ραφίνια), Ντανίλο, Κιμπεμπέ, Κυρζαβά (73' Μπάκερ), Μαρκίνιος, Ερέρα, Γκέιγ, Ντι Μαρία, Σαράμπια (73' Κέρερ), Κεν

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Μπασακσεχίρ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1 (13' Μπα, 40' Βίσκα / 43' Μαρσιάλ)

Λειψία - Παρί Σεν Ζερμέν 2-1 (42' Ενκουνκού, 57' πεν. Φόρσμπεργκ / 6' Ντι Μαρία)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 6

2. Λειψία 6

3. Παρί Σεν Ζερμέν 3

4. Μπασακσεχίρ 3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΣΕΛΣΙ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ