ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Champions League: Έκτακτη συνεδρίαση της UEFA για την έδρα του τελικού

Το τρόπαιο του Champions League | Τρίτη 18 Αυγούστου 2020
Το τρόπαιο του Champions League | Τρίτη 18 Αυγούστου 2020 © 2021 DAVID RAMOS/ASSOCIATED PRESS

Έκτακτη συνεδρίαση συγκάλεσε η UEFA, όπου θα αποφασίσει για την αλλαγή έδρας του τελικού του Champions League, έπειτα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία μετά την εισβολή της Ρωσίας οδηγούν στην αλλαγή έδρας του τελικού του Champions League, με τις οριστικές ανακοινώσεις από την UEFA να αναμένονται την Παρασκευή (25/2).

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν με διάγγελμα ανακοίνωσε την Πέμπτη (24/2) τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία και η UEFA μοιάζει ολοένα και πιο κοντά στην απόφαση να μεταθέσει τον τελικό από την Αγία Πετρούπολη σε διαφορετική έδρα.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση και αναμένεται να αποφασίσει πριν από το Σαββατοκύριακο για την αλλαγή της έδρας στον τελικό του Champions League.

"Μετά την εξέλιξη της κατάστασης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας τις τελευταίες 24 ώρες, ο πρόεδρος της UEFA αποφάσισε να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής για την Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου, προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και να ληφθούν όλα αναγκαίες αποφάσεις", αναφέρει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της.

Έδρα του τελικού είναι η "Γκαζπρομ Αρένα", με την Gazprom να αποτελεί βασικό χορηγό της διοργάνωσης, αλλά ταυτόχρονα το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών του ενεργειακού κολοσσού ανήκει στο ρωσικό κράτος.

Οι επιλογές έδρας που εξετάζονται είναι αρκετές, μεταξύ των οποίων και το "Γουέμπλεϊ", το οποίο προτείνεται σε κάθε διοργάνωση εδώ και χρόνια. Οι πιθανότητες είναι λίγες παρ' όλα αυτά, αφού τέσσερις ημέρες αργότερα είναι προγραμματισμένο να φιλοξενήσει το "παρθενικό" Finalissima, το Διηπειρωτικό εθνικών ομάδων που φέρνει αντιμέτωπη την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία με την πρωταθλήτρια Νότιας Αμερικής Αργεντινή. Επιπροσθέτως, το επιβλητικό λονδρέζικο γήπεδο θα φιλοξενήσει τους τελικούς των playoff σε League Two και Championship στις 28 και 29 Μαΐου αντίστοιχα.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ CHAMPIONS LEAGUE ΡΩΣΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ