ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

Χάμαν: "Άγνωστο αν θα είναι ο Νάγκελσμαν στον πάγκο της Γερμανίας όταν αρχίσει το Euro"

Ο Γερμανός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Ντίτμαρ Χάμαν | 13 Φεβρουρίου 2014
Ο Γερμανός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, Ντίτμαρ Χάμαν | 13 Φεβρουρίου 2014 @2014 SEBASTIAN WIDMANN/AP IMAGES

Τα άσχημα αποτελέσματα της Γερμανίας το τελευταίο διάστημα προβληματίζουν έντονα τον Ντίτμαρ Χάμαν, με τον παλαίμαχο μέσο να δηλώνει χωρίς περιστροφές πως δεν είναι σίγουρη η παρουσία του Νάγκελσμαν στον πάγκο στην πρεμιέρα του Euro.

Η κλήρωση της φάσης των ομίλων του Euro 2024 ήταν ευνοϊκή για την Γερμανία, με την τρις πρωταθλήτρια Ευρώπης έχει για αντιπάλους στον 1ο όμιλο τις Σκωτία, Ουγγαρία και Ελβετία και να μπαίνει στη μάχη στις 14 Ιουνίου αντιμετωπίζοντας στο Μόναχο τους "χαϊλάντερς".

Την ώρα πάντως που το φίλαθλο κοινό της "Μάνσαφτ" αγωνιά για το αν θα μπορέσει η αγαπημένη του ομάδα να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 28 χρόνια και τον θρίαμβο του 1996 στα γήπεδα της Αγγλίας, ο Ντίτμαρ Χάμαν, έσπευσε να προσγειώσει άπαντες, δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως δεν ξέρει καν αν θα βρίσκεται στον πάγκο για την πρεμιέρα του Euro 2024 ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν.

"Στα δύο τελευταία Μουντιάλ αποκλειστήκαμε από τον πρώτο γύρο. Έχουμε τεράστια προβλήματα. Πιθανότατα έχουμε χάσει περισσότερα ματς μέσα στο 2023 από όσα έχουμε κερδίσει.

Χάσαμε από την Πολωνία, από το Βέλγιο, μερικές εβδομάδες πριν χάσαμε από την Τουρκία που έπαιξε με αρκετούς αναπληρωματικούς και ακολούθησε η ήττα μας από την Αυστρία. Έχουμε τεράστια ζητήματα", τόνισε σε συνέντευξη στο "BBC" ο Χάμαν των 57 διεθνών συμμετοχών, και πρόσθεσε:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

"Υπάρχει ένα ερώτημα για το πώς θα τα πάμε με τον Νάγκελσμαν, εγώ νομίζω πως είναι ανοιχτό ακόμη αν θα είναι αυτός ο προπονητής της Γερμανίας στην τελική φάση του Euro.

Έχουμε ακόμη δύο ματς τον Μάρτιο απέναντι σε Γαλλία και Ολλανδία, αν έχουμε δύο ήττες δεν νομίζω πως μπορείς να πας στο Euro με έναν προπονητή επικεφαλής που έχει χάσει και στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του.

Αυτη τη στιγμή ο κόσμος έχει κουραστεί με την εθνική Γερμανίας για τα αποτελέσματα και τις εμφανίσεις της. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετά ερωτηματικά που συνοδεύουν τη συγκεκριμένη ομάδα".

Κληθείς δε να απαντήσει στο ερώτημα για το ποιος θα μπορούσε να πάρει τη θέση του Νάγκελσμαν αν γινόταν αλλαγή προπονητή πριν από την έναρξη του Euro (ο 34χρονος έχει υπογράψει μέχρι το φινάλε της τελικής φάσης της διοργάνωσης) ο άλλοτε μέσος των Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι δήλωσε:

"Δεν έχω ιδέα. Ο Ρούντι Φέλερ ανέλαβε την ομάδα για ένα ματς, απέναντι στην Γαλλία, και ήταν πιθανότατα η πιο αξιοπρεπής εμφάνιση της Γερμανίας που έχω δει τους τελευταίους 12-18 μήνες.

Ο Λουίς Φαν Χάαλ θα μπορούσε, νομίζω πως είμαστε έτοιμοι για έναν ξένο προπονητή επειδή τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά για εμάς τα τελευταία 4-5 χρόνια και δεν θα ήταν άσχημο να ερχόταν κάποιος που βλέπει τα πράγματα απ'έξω.

Νομίζουμε πως είμαστε οι καλύτεροι ή μεταξύ των καλύτερων αλλά δεν είμαστε πια. Μας έχουν περάσει άλλες χώρες".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EURO 2024 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ