EURO 2024

Αυστρία - Γερμανία 2-0: Θρίαμβευσε κόντρα στην "Μάνσαφτ" με Ζάμπιτσερ και Μπαουμγκάρτνερ

Ο Μάρσελ Ζάμπιτσερ πανηγυρίζει γκολ της Αυστρίας κόντρα στην Γερμανία σε διεθνή φιλική αναμέτρηση | 21 Νοεμβρίου 2023
Ο Μάρσελ Ζάμπιτσερ πανηγυρίζει γκολ της Αυστρίας κόντρα στην Γερμανία σε διεθνή φιλική αναμέτρηση | 21 Νοεμβρίου 2023 @2023 MATTHIAS SCHRADER/AP IMAGES

Η Αυστρία ήταν εντυπωσιακή κόντρα στην Γερμανία και με δύο υπέροχα γκολ από τους Ζάμπιτσερ και Μπαουμγκάρτνερ πήρε μία σπουδαία φιλική νίκη με 2-0, στο πλαίσιο της προετοιμασίας των δύο ομάδων για την τελική φάση του Euro 2024.

Η Εθνική Γερμανίας δεν βρίσκεται σε καλό αγωνιστικό φεγγάρι και αυτό φάνηκε και το βράδυ της Τρίτης (21/11) αφού λίγα 24ωρα μετά από την εντός έδρας αποτυχία της απέναντι στην Τουρκία (ήττα με 3-2), δέχτηκε νέο ηχηρό χαστούκι.

Αυτή τη φορά το έδωσε η Αυστρία, με την ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ να επικρατεί με 2-0 της "Μάνσαφτ' με δύο εξαιρετικά γκολ από τους Ζάμπιτσερ (29') και Μπαουμγκάρτνερ (73') και να πανηγυρίζει μία σπουδαία νίκη στο κατάμεστο "Ερνστ Χάπελ", με την Γερμανία να μένει με 10 παίκτες από το 49' λόγω αποβολής του Σανέ και να υποτάσσεται στη μοίρα της, σκορπώντας προβληματισμό στους φίλους τους ενόψει της συμμετοχής της στο Euro 2024 ως διοργανώτρια.

Το ματς

Η Γερμανία ήταν η ομάδα που είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της στο πρώτο μέρος έχοντας ποσοστό 61% σε αυτό το διάστημα όμως είχε μόλις 3 τελικές προσπάθειες εκ των οποίων η μία ήταν εύστοχη, με την Αυστρία από την πλευρά της να είναι περισσότερο επικίνδυνη όταν έβγαινε μπροστά.

Οι παίκτες του Ραλφ Ράνγκνικ είχαν έξι τελικές στο αντίστοιχο διάστημα, με δύο να βρίσκουν στόχο και μία να φέρνει το 1-0. Αυτό έγινε στο 29ο λεπτό όταν μετέφεραν με πολύ μεγάλη ταχύτητα τη μπάλα από άμυνα στην επίθεση, με τον Μαρσέλ Ζάμπιτσερ να μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή και να νικάει τον Τραπ με δεξί συρτό σουτ.

Αυτό ήταν το 13ο διαδοχικό ματς που η Αυστρία βρήκε δίχτυα (τελευταία φορά που δεν σκόραρε ήταν στις 22 Σεπτεμβρίου 2022, στην εκτός έδρας ήττα με 2-0 από την Γαλλία για το Nations League), με το δεύτερο μέρος να αρχίζει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για την ομάδα του Νάγκελσμαν αφού αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Σανέ στο 49'.

Με αριθμητικό μειονέκτημα και με ένα γκολ στην πλάτη η Γερμανία βρέθηκε κολλημένη στον τοίχο και η Αυστρία όχι μόνο δεν άφησε την ευκαιρία να φύγει από τα χέρια της αλλά βρήκε και δεύτερο γκολ στο 73', με τον Γκρέγκοριτς να βγάζει μαγική ασίστ εκθέτοντας την άμυνα της "Μάνσαφτ" και τον Μπαουμγκάρτνερ να βγαίνει απέναντι στον Τραπ για να γράψει το τελικό 2-0 με υπέροχη λόμπα.

  • ΑΥΣΤΡΙΑ: Α. Σλάγκερ, Πος, Λίνχαρτ, Αλάμπα (89' Ντάνσο), Μουένε (69' Βέμπερ), Μπαουμγκάρτνερ (81' Σμιντ), Ζάιβαλντ, Ξ. Σλάγκερ, Λάιμερ (89' Έντρουπ), Γκρέγκοριτς (81' Κάλαϊτζιτς), Ζάμπιτσερ (89' Ζάιντλ)
  • ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τραπ, Τα, Χούμελς, Ρίντιγκερ, Χάβερτς (77' Ντουκς), Γκιντογάν (62' Κίμιχ), Γκορέτσκα (61' Άντριχ), Σανέ, Μπραντ (53' Χένριχς), Γκνάμπρι (61' Βιρτς), Φίλκρουγκ (46' Μίλερ)

Κάνε follow το NEO Instagram του SPORT24

TAGS EURO 2024 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΣΤΡΙΑΣ EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ