ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Χαλίλχοτζιτς: "Σύλλογοι και παίκτες πιέζουν για ματαίωση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής"

Ο προπονητής της Ναντ, Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Λιλ για τη Ligue 1 2018-2019 στο "Μποζουάρ", Ναντ | Κυριακή 31 Μαρτίου 2019
Ο προπονητής της Ναντ, Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Λιλ για τη Ligue 1 2018-2019 στο "Μποζουάρ", Ναντ | Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 © 2019 DAVID VINCENT/ASSOCIATED PRESS

Ο προπονητής της εθνικής Μαρόκου, Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς, κατακεραύνωσε τους ευρωπαϊκούς συλλόγους και τους διεθνείς Αφρικανούς ποδοσφαιριστές που πιέζουν ώστε να μη διεξαχθεί το φετινό Κύπελλο Εθνών Αφρικής.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Μαρόκου, Βαχίντ Xαλίλχοτζιτς, ισχυρίστηκε ότι ευρωπαϊκοί σύλλογοι και ορισμένοι Αφρικανοί παίκτες τους επιχειρούν να οδηγήσουν σε ματαίωση του φετινού Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, που είναι προγραμματισμένο μεταξύ 9 Ιανουαρίου και 6 Φεβρουαρίου.

Ο Βόσνιος προπονητής μίλησε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) την Πέμπτη και υποστήριξε ότι ο κορονοϊός δίνει πάτημα σε ορισμένες πλευρές να οδηγήσουν την κατάσταση στο απροχώρητο.

"Με την υγειονομική κατάσταση, είναι ολοένα και πιο περίπλοκο και δύσκολο", δήλωσε ο Χαλίλχοτζιτς, μία μέρα έπειτα από τις απειλές της ECA (Ένωση Ευρωπαϊκό Συλλόγων) να μην επιτρέψει στους διεθνείς των ομάδων - μελών της να ταξιδέψουν στο Καμερούν για τη διοργάνωση που ήδη έχει αναβληθεί μία φορά λόγω κορονοϊού.

"Υπάρχει ένα τεράστιο ερώτημα: θα γίνει ή όχι; Προς το παρόν, υπάρχει μια μεγάλη μάχη συμφερόντων. Οι παίκτες προσανατολίζονται στο να έρθουν στην εθνική ομάδα, όμως όλοι οι σύλλογοι κάνουν τα πάντα ώστε οι παίκτες να μην έρθουν. Μερικοί απειλούν τους παίκτες, τους είπαν ότι μπορούν να χάσουν τη θέση τους, να πάρουν μεταγραφή. Κατά συνέπεια, θα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα να έχουμε όλους τους παίκτες που αγωνίζονται στην Ευρώπη".

"Σε ό,τι με αφορά, αν ένας παίκτης δεν έρθει, αυτό σημαίνει ότι η σύνδεσή του με την εθνική ομάδα δεν υφίσταται. Μπορώ να αρνηθώ κάποιον στην ομάδα ο οποίος αρνείται να έρθει, ακόμα κι αν υπάρχει απειλή από τους συλλόγους. Μπορεί να πει 'αντίο' στην εθνική ομάδα".

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ