ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Χάλαντ: Το ιλιγγιώδες συνολικό κόστος απόκτησής του και τα δεδομένα που υπάρχουν

Ο Έρλινγκ Χάλαντ πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στην Σεβίλλη
Ο Έρλινγκ Χάλαντ πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στην Σεβίλλη 2021 BERND THISSEN/POOL VIA AP

Το συνολικό κόστος μεταγραφής για όποια ομάδα θέλει να αποκτήσει τον Έρλινγκ Χάλαντ θυμίζει εποχές προ κορονοϊού και το ερώτημα είναι ποια ομάδα θα μπορέσει να καλύψει τις απαιτήσεις του Μίνο Ραϊόλα.

Το βράδυ της Κυριακής (04/04) έγιναν γνωστά τα ποσά που ζήτησε ο Μίνο Ραϊόλα από την Μπαρτσελόνα για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Έρλινγκ Χάλαντ.

Ο Νορβηγός επιθετικός της Ντόρτμουντ είναι ένα από τα πιο καυτά ονόματα του μεταγραφικού παζαριού και πλέον το ερώτημα που τίθεται είναι ποια ομάδα θα επενδύσει ένα τεράστιο ποσό πάνω του.

Πρώτα απ' όλα ας κάνουμε τη σούμα που απαιτείται. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μία ομάδα θα πρέπει να πληρώσει 150 εκατομμύρια ευρώ στην Ντόρτμουντ για να τον αποκτήσει.

Την ίδια ώρα ο Μίνο Ραϊόλα και ο πατέρας του ποδοσφαιριστή ζητούν από 20 εκατομμύρια ο καθένας ως μπόνους μεταγραφής, ενώ για τον Νορβηγό φορ αξιώνουν αμοιβή ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως.

Αν υποθέσουμε πως όποια ομάδα κάνει αυτή την επένδυση θα θελήσει να δέσει τον Χάλαντ με ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο 4-5 ετών τότε το ποσό ξεφεύγει.

Για παράδειγμα σε βάθος πενταετίας το κόστος μεταγραφής του φτάνει τα 340 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να υπολογίζονται φόροι και πιθανά μπόνους.

ΠΟΣΑ ΠΡΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό τη στιγμή που όλες οι ομάδες έχουν μεγάλες οικονομικές ζημιές λόγω κορονοϊού είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί κάποια που θα σπρώξει όλο αυτό το πακέτο σε μια μεγάλη οικονομική μάχη.

Το μοναδικό που θα μπορούσε να μικρύνει το συνολικό ποσό είναι το ενδεχόμενο κάλυψης των απαιτήσεων (ολόκληρων ή μέρους αυτών) της Ντόρτμουντ με έμψυχα ανταλλάγματα.

Η ομάδα που φέρεται να έχει τις καλύτερες σχέσεις με τη διοίκηση της γερμανικής ομάδας είναι η Ρεάλ, ενώ δεν θα πρέπει να ξεγράφουμε και την Τσέλσι που και εκείνη έχει δίαυλο επικοινωνίας με τους κίτρινους.

Το ταλέντο και τα προσόντα του Χάλαντ δικαιολογούν τη... σφαγή που γίνεται για εκείνον, όμως τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν για την υπόθεση της καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη.

Για αυτό το λόγο δεν αποκλείεται να δούμε τον Νορβηγό για έναν ακόμα χρόνο με τη φανέλα της Ντόρτμουντ και οι όποιες εξελίξεις να μεταφέρονται για το καλοκαίρι του 2022.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ