ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Bundesliga: Κορυφή η Λειψία, απόδραση με Ρόις για Ντόρτμουντ

Dortmund's Marco Reus, left, who scored the first goal celebrates with teammates during the German soccer Bundesliga match between TSG Hoffenheim and Borussia Dortmund in Sinsheim, Germany, Saturday, Oct. 17, 2020. (Uwe Anspach/dpa via AP)
Dortmund's Marco Reus, left, who scored the first goal celebrates with teammates during the German soccer Bundesliga match between TSG Hoffenheim and Borussia Dortmund in Sinsheim, Germany, Saturday, Oct. 17, 2020. (Uwe Anspach/dpa via AP) UWE ANSPACH/DPA VIA AP

Η Λειψία επικράτησε 2-0 εκτός έδρας της Άουγκσμπουργκ και πάτησε την κορυφή της βαθμολογίας στην Bundesliga ενώ πίσω της αισθάνεται την ανάσα της Ντόρτμουντ που έφυγε με το τρίποντο από το Χόφενχαϊμ με σκόρερ τον Μάρκο Ρόις (VIDEOS).

Ούτε ένας γηπεδούχος δεν κατάφερε να πανηγυρίσει νίκη στα πέντε απογευματινά ματς που άνοιξαν την αυλαία της 4ης αγωνιστικής στην Bundesliga, με τέσσερις φιλοξενούμενους να παίρνουν το τρίποντο το Φράιμπουργκ - Βέρντερ να μην έχει νικητή (1-1).

Στο Άουγκσμπουργκ, η Λειψία πήρε το προβάδισμα το τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου με τον Ανχελίνο και στο 76' ήταν η σειρά του Πούλσεν να πετύχει ένα εντυπωσιακό γκολ για να κλειδώσει τη νίκη της με 2-0 (δύο ασίστ ο Όλμο) και να την εκτοξεύσει στην κορυφή με 10 πόντους.

Έναν βαθμό πίσω της βρίσκεται η Ντόρτμουντ, με την ομάδα του Φαβρ να δυσκολεύεται αλλά τελικά να κάμπτει με 1-0 την αντίσταση της Χόφενχαϊμ με γκολ στο 75', με τον Χάαλαντ να βγάζει την ασίστ για τον Ρόις και τον αρχηγό των Βεστφαλών να προωθεί τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία και να βρίσκει δίχτυα για πρώτη φορά μεά την 1η Φεβρουαρίου.

Στην τρίτη θέση ανέβηκε η Στουτγκάρδη που πήρε σπουδαία νίκη με 2-0 στο Βερολίνο κόντρα στην Χέρτα με τα γκολ των Κεμπφ και Κάστρο ενώ η Λεβερκούζεν πήρε τη νίκη κόντρα στην Μάιντς με χρυσό σκόρερ τον Αλάριο και άφησε την αντίπαλό της κάτω από την επικίνδυνη ζώνη και χωρίς βαθμούς στο σακούλι της.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 4ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Σάββατο 17 Οκτωβρίου

Άουγκσμπουργκ - Λειψία 0-2 (45' Ανχελίνο, 66' Πούλσεν)

Φράιμπουργκ - Βέρντερ Βρέμης 1-1 (16' Λίνχαρτ / 25' πεν. Φούλκρουγκ)

Χέρτα - Στουτγκάρδη 0-2 (9' Κεμπφ, 68' Κάστρο)

Χόφενχαϊμ - Ντόρτμουντ 0-1 (76' Ρέις)

Μάιντς - Λεβερκούζεν 0-1 (30' Αλάριο)

Αρμίνια Μπίλεφελντ - Μπάγερν (19:30)

Γκλάντμπαχ - Βόλφσμπουργκ (21:30)

Κυριακή 18 Οκτωβρίου

Κολωνία - Άιντραχτ Φρανκφούρτης (16:30)

Σάλκε - Ουνιόν Βερολίνου (19:00)

Δείτε εδώ τη βαθμολογία της Bundesliga και όχι μόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ