BUNDESLIGA

Bundesliga: Η Ντόρτμουντ λύγισε την Λειψία και έστεψε πρωταθλήτρια την Μπάγερν

Dortmund's Marco Reus, second right, celebrates after scoring his side's opening goal during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and RB Leipzig in Dortmund, Germany, Saturday, May 8, 2021. (AP Photo/Martin Meissner, Pool)
Dortmund's Marco Reus, second right, celebrates after scoring his side's opening goal during the German Bundesliga soccer match between Borussia Dortmund and RB Leipzig in Dortmund, Germany, Saturday, May 8, 2021. (AP Photo/Martin Meissner, Pool) @ 2021 MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Η σούπερ φορμαρισμένη Ντόρτμουντ επιβλήθηκε 3-2 της Λείψιας και μπήκε για τα καλά στη μάχη της τετράδας που οδηγεί στο Champions League, ενώ ταυτόχρονα έστεψε πρωταθλήτρια Γερμανίας την Μπάγερν τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε (VIDEOS).

Τι και αν δεν είχε τον Έρλινγκ Χάαλαντ (τραυματίας) στη διάθεσή της; Η Ντόρτμουντ είναι σε σούπερ φόρμα το τελευταίο διάστημα και το απέδειξε για μία ακόμα φορά, με την ομάδα του Έντιν Τέρζιτς να επικρατεί 3-2 της Λειψίας στο "Signal Iduna Park" και με την πέμπτη σερί νίκη της να ανεβαίνει στην 4η θέση της βαθμολογίας, έχοντας +2 από την 5η Άιντραχτ Φρανκφούρτης (έχει ματς λιγότερο).

Το τρίποντο μάλιστα αυτό για τους Βεστφαλούς πανηγυρίστηκε μέχρι το... Μόναχο, καθώς η Λειψία έμεινε επτά πόντους πίσω από την κορυφή και δεν μπορεί να πιάσει την πρωτοπόρο Μπάγερν έχοντας δύο ματς να δώσει για το φινάλε, με τους Βαυαρούς να κατακτούν τον τίτλο της Bundesliga, 9ο διαδοχικό και 31ο συνολικά στην ιστορία τους πριν καν αγωνιστούν το βράδυ του Σαββάτου με την Γκλάντμπαχ.

Η Ντόρτμουντ ήταν ανώτερη στην πρώτη αγωνιστική ώρα και εξαργύρωσε την υπεροχή με δύο γκολ, με τον Ρόις να κάνει το 1-0 στο 7' με το τέταρτο γκολ του στα έξι τελευταία παιχνίδια και τον Σάντσο να κάνει δύο τα γκολ των γηπεδούχων με όμορφο διαγώνιο πλασέ μετά από ασίστ του Γκερέιρο.


Οι παίκτες του Νάγκελσμαν δεν τα παράτησαν και έφεραν το ματς στα ίσα με αντεπίθεση διαρκείας χάρη στα γκολ των Κλόστερμαν (63') και Όλμο (77') όμως εκεί που πίστευαν πως θα μπορούσαν ακόμα και την ολική ανατροπή, ήρθε ο Σάντσο στο 87' να χαρίσει ένα χρυσό τρίποντο στην BVB στη μάχη της τετράδας από ασίστ και πάλι του Γκερέιρο.

Σημειώνεται πως η Ντόρτμουντ επέκτεινε σε επτά ματς το αήττητο σερί της σε όλες τις διοργανώσεις απέναντι στην Λειψία (5 νίκες - 2 ισοπαλίες), με τις δύο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους σε πέντε βράδια από τώρα, καθώς θα αναμετρηθούν στο Βερολίνο διεκδικώντας το Κύπελλο Γερμανίας.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Χιτς (46' Μπούρκι), Πίστσεκ, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο, Ρέινα (82' Κνάουφ), Τζαν, Ρόις, Νταχούντ (60' Ντιλέινι), Σάντσο, Αζάρ (72' Μπραντ)

ΛΕΙΨΙΑ: Γκουλάσι, Κλόστερμαν (82' Χάλστενμπεργκ), Ουπαμεκανό, Όρμπαν, Χένριχς (64' Μουκιέλε), Σάμπιτζερ, Καμπλ (75' Λάιμερ), Ανχελίνο (74' Χαϊντάρα), Όλμο, Χουάνγκ, Φόρσμπεργκ (64' Κλάιφερτ)

ΤΡΙΤΗ Η ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ

Όσον αφορά στα υπόλοιπα απογευματινά σαββατιάτικα ματς της 32η αγωνιστικής, η Βόλφσμπουργκ νίκησε 3-0 την Ουνιόν με το πρώτο χατ-τρικ στην επαγγελματική καριέρα του Μπρέκαλο και εδραιώθηκε στην 3η θέση που της δίνει αβαντάζ στη μάχη της 4άδας ενώ η Χόφενχαϊμ έκανε σούπερ ανατροπή απέναντι στην Σάλκε, αφού αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 εντός έδρας από την ομάδα του Δημήτρη Γραμμόζη, πέτυχε τέσσερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο μέσα σε διάστημα 20 λεπτών!

ΟΙ ΤΡΟΠΑΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ BUNDESLIGA:

31 φορές Μπάγερν Μονάχου

9 φορές Νυρεμβέργη

8 φορές Ντόρτμουντ

7 φορές Σάλκε

6 φορές Αμβούργο

5 φορές Γκλάντμπαχ, Στουτγκάρδη

4 φορές Καϊζερσλάουτερν, Βέρντερ Βρέμης

3 φορές Γκρόιτερ Φιρθ, Κολωνία, Λοκομοτίφ Λειψίας

2 φορές Ντρέσντνερ, Ανόβερο, Χέρτα, Βικτόρια Βερολίνου

1 φορά Αϊντραχτ Μπράουνσβαϊγκ, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Φορτούνα Ντίσελντορφ, Φράιμπουργκερ, Χόλσταϊν Κιλ, Καρλσρούη, Μάνχαϊμ, Φένιξ Καρλσρούη, Ραπίντ Βιέννης, Ροτ Βάις Εσεν, Μόναχο 1860, Ουνιόν Βερολίνου, Βόλφσμπουργκ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 32ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 7 Μαΐου

Στουτγκάρδη - Άουγκσμπουργκ 2-1 (11' Φόρστερ, 74' Κάλατζιτς / 59' Νιντερλέχνερ)

Σάββατο 8 Μαΐου

Βέρντερ Βρέμης - Μπάγερ Λεβερκούζεν 0-0

Βόλφσμπουργκ - Ουνιόν Βερολίνου 3-0 (12' 63' 90' Μπρέκαλο)

Ντόρτμουντ - Λειψία 3-2 (7' Ρόις, 51' 87' Σάντσο / 63' Κλόστερμαν, 77' Όλμο)

Χόφενχαϊμ - Σάλκε 4-2 (48' Κράμαριτς, 52' Ακπογκούμα, 60' Μπάουμγκαρτνερ, 64' Μπεμπού / 12' Ουτ, 42' Μουστάφι)

Μπάγερν Μονάχου - Γκλάντμπαχ (19:30)

Κυριακή 9 Μαΐου

Κολωνία - Φράιμπουργκ (14:30)

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Μάιντζ (16:30)

Χέρτα Βερολίνου - Αρμίνια Μπίλεφελντ (19:00)

Δείτε τη βαθμολογία της Bundesliga και των άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Martin Meissner/Associated Press

TAGS BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΛΕΙΨΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ