BUNDESLIGA

Bundesliga: Η DFL ανακοίνωσε το τέλος της διαδικασίας για την ανεύρεση επενδυτή

Η διαμαρτυρία των οπαδών της Ντόρτμουντ με μπαλάκια του τένις
Η διαμαρτυρία των οπαδών της Ντόρτμουντ με μπαλάκια του τένις 2024 AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Η διοργανώτρια Αρχή της Bundesliga και της 2. Bundesliga, η DFL ανακοίνωσε ότι δεν θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για την ανεύρεση επενδυτή.

Η διοργανώτρια Αρχή της Bundesliga και της 2. Bundesliga, η DFL βρισκόταν όλο αυτό το διάστημα σε διαπραγματεύσεις για την είσοδο ιδιώτη στην λίγκα, με την παραχώρηση των εμπορικών δικαιωμάτων.

Η απόφαση αυτή έφερε πλήθος αντιδράσεων από τους οπαδούς, οι οποίοι διέκοπταν τα παιχνίδια, είτε πετώντας μπαλάκια του τένις, είτε σοκολατένια νομίσματα, ενώ με τα πανό τους εξέφραζαν την αντίθεσή τους. Έτσι, την Τετάρτη (21/2) η DFL αποφάσισε να κάνει πίσω.

"Η εκτελεστική επιτροπή της DFL αποφάσισε να μην συνεχίσει το πλάνο να διαπραγματευτεί την εμπορική συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία" αναφέρει η ανακοίνωση, η οποία καλεί τις ομάδες σε νέες συζητήσεις τις επόμενες εβδομάδες για τις επιπτώσεις της διαδικασίας.

Μετά το τέλος της συνεδρίασης της εκτελεστικής επιτροπής, ο Χανς-Γιόαχιμ Βάτσκε δήλωσε: "Το deal είναι νεκρό". Υπήρχε πλέον η πεποίθηση πως η πλειοψηφία των κλαμπ δεν στήριζαν το επενδυτικό πλάνο.

Πάντως, θυμίζουμε πως στην ψηφοφορία του περασμένου Δεκεμβρίου οι 24 από τις 36 επαγγελματικές ομάδες της χώρας ήταν θετικές στην παραχώρηση σε ιδιώτη του 8% των εσόδων από τα εμπορικά δικαιώματα της λίγκας για τα επόμενα είκοσι χρόνια.

Το αντάλλαγμα ήταν 900.000.000 ευρώ, εκ των οποίων το 40% θα διοχετευτεί στην ψηφιοποίηση του τομέα, το 45% στις υποδομές και το υπόλοιπο 15% οι σύλλογοι θα το αξιοποιήσαν κατά το δοκούν.

TAGS BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ