BUNDESLIGA

Bundesliga: Δόθηκε πράσινο φως για την είσοδο επενδυτή

Η μπάλα της Bundesliga
Η μπάλα της Bundesliga 2019 AP PHOTO/MICHAEL SOHN

Η διοίκηση της DFL (διοργανώτρια Αρχή πρώτης και δεύτερης κατηγορίας) πήρε το πράσινο φως από τις ομάδες για την έναρξη διαπραγματεύσεων για την είσοδο πιθανού επενδυτή.

Μεγάλη αλλαγή ετοιμάζεται στην Bundesliga. Συγκεκριμένα, οι ομάδες της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας έδωσαν το πράσινο φως στην διοίκηση της DFL (διοργανώτρια Αρχή Bundesliga - 2. Bundesliga) να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για την πιθανή είσοδο επενδυτή.

Σύμφωνα με το Kicker, στην Γενική Συνέλευση της Δευτέρας (11/12) οι 24 από τις 36 ομάδες είπαν ναι, δέκα ομάδες είπαν όχι και δύο ομάδες απείχαν από την ψηφοφορία, η οποία κρίθηκε στο όριο. Τον Μάιο μάλιστα το επενδυτικό πλάνο δεν είχε περάσει.

Τα έσοδα θα είναι μεταξύ 900.000.000 ευρώ και ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τα επόμενα χρόνια, εάν ο επενδυτής αποκτήσει ποσοστό περίπου στα 8% για τα τηλεοπτικά δικαιώματα που κατέχει η DFL.

Οι διαφορές σε σχέση με τον Μάιο, είναι πως τότε το επενδυτικό πλάνο αφορούσε στο 12,5%. Επιπλέον, έχουν τεθεί και κάποιες "κόκκινες γραμμές". Δηλαδή ο επενδυτής θα μπορεί να εμπλέκεται σε οικονομικά θέματα και όχι σε αθλητικά, όπως για παράδειγμα την ώρα έναρξης μίας αναμέτρησης.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν τέσσερα funds που ενδιαφέρονται για την επένδυση. Αυτές είναι οι Advent, Blackstone, CVC και EQT.

TAGS BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ