BUNDESLIGA

Bundesliga: Η Γενική Συνέλευση της DFL απέρριψε το πλάνο εισόδου επενδυτών

Διαμαρτυρία των οπαδών της Ντόρτμουντ για το πλάνο επενδυτών της DFL
Διαμαρτυρία των οπαδών της Ντόρτμουντ για το πλάνο επενδυτών της DFL 2023 AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Η Γενική Συνέλευση των 36 ομάδων της πρώτης και της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας δεν έδωσε την έγκριση στον συνεταιρισμό, ώστε να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για τη συνεργασία με επενδυτή.

Εδώ και αρκετές εβδομάδες η ηγεσία της DFL (συνεταιρισμός ομάδων της Bundesliga και της 2. Bundesliga) προωθούσε το σχέδιό της για είσοδο επενδυτών στο γερμανικό ποδόσφαιρο.

Το πλάνο μιλούσε για πώληση μέρους των τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε επενδυτή εκτός της λίγκας, για την άμεση εισροή 2.2 δισεκατομμυρίων ευρώ στο γερμανικό ποδόσφαιρο. Όμως, το σχέδιο αυτό δεν πέρασε.

Στη Γενική Συνέλευση των 36 ομάδων που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (24/5) δεν δόθηκε το "οκ" από τα 2/3 των κλαμπς της DFL, όπως απαιτούνταν. Έτσι, τα σχέδια για την είσοδο επενδυτών στο γερμανικό ποδόσφαιρο διακόπτονται.

"Η διαδικασία τελείωσε σήμερα. Αυτή είναι η δημοκρατία" δήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της DFL και CEO της Ντόρτμουντ, Χανς Γιόαχιμ Βάτσκε. Η ψηφοφορία ήταν κρυφή, ωστόσο "όχι" είπαν ομάδες όπως η Κολωνία και η Ζανκτ Πάουλι.

Τους τελευταίους μήνες στα γήπεδα της Γερμανίας, οι οπαδοί είχαν ταχθεί ενάντια στο επενδυτικό πλάνο που σχεδίαζε η DFL.

Υπήρχε ο φόβος πως ο επενδυτής που θα έμπαινε στη Λίγκα θα προχωρούσε στη λήψη αποφάσεων που θα έβλαπταν τα συμφέροντα του κόσμου (π.χ. ακριβότερα εισιτήρια, τελικοί σε άλλες χώρες), όπως και ότι θα έθετε και σε κίνδυνο τον κανόνα του 50+1. Σύμφωνα με αυτόν, η πλειοψηφία των μετοχών ανήκει στο σύλλογο και κατ' επέκταση στον κόσμο της ομάδας.

TAGS BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ