ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτομέου: “Η Μπαρτσελόνα είχε συμφωνήσει για Εμπαπέ και Βινίσιους, για αυτό δεν ολοκληρώθηκε το deal”

@2025 Petros Giannakouris/AP IMAGES

Στην αποκάλυψη πως οι Κιλιάν Εμπαπέ και Βινίσιους θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν φορέσει τη φανέλα της Μπαρτσελόνα και να ήταν αντίπαλοι της Ρεάλ έκανε με συνέντευξή του ο πρώην πρόεδρος των μπλαουγκράνα, Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου.

Η τελευταία διετία βρίσκει την Ρεάλ να έχει ως πρώτα βιολιά στην επίθεσή της δύο από τους πιο δεινούς στράικερ των ευρωπαϊκών γηπέδων, τους Εμπαπέ και Βινίσιους, ωστόσο θα μπορούσε κάλλιστα το συγκεκριμένο δίδυμο να αποτελέσει ταίρι στη γραμμή κρούσης της… Μπαρτσελόνα.

Όχι αυτή την εποχή αλλά αρκετά χρόνια νωρίτερα, με τον πρώην πρόεδρο των μπλαουγκράνα, Ζόσεπ Μαρία Μπαρτομέου, να αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στο ESPN Deportes ότι τόσο ο Βραζιλιάνος στράικερ όσο και ο Γάλλος φορ όχι μόνο είχαν απασχολήσει τους Καταλανούς αλλά είχαν έρθει μία ανάσα από το να μετακομίσουν στο Καμπ Νόου.

“Ο Βινίσιους ενδιέφερε τον σύλλογο, μιλήσαμε με την οικογένεια και τους μάνατζέρ του και υπήρχε συμφωνία. Πιθανότατα η Ρεάλ έκανε μία καλύτερη πρόταση από εκείνη της Μπαρτσελόνα και πήρε τον παίκτη”, τόνισε για τον Βινίσιους ο άλλοτε διοικητικός ηγέτης της Μπαρτσελόνα, για να αναφερθεί κατόπιν για την απώλεια του Εμπαπέ το 2017:

“Η Μονακό ζητούσε τότε πολύ μεγάλα ποσά τα οποία η Μπαρτσελόνα εκείνη την εποχή, μπορούσε να πληρώσει. Ήμασταν ο σύλλογος που είχε τα περισσότερα κέρδη στον κόσμο, σε μία εξαιρετική οικονομική περίοδο για το κλαμπ.

Μίλησα αρκετές φορές με τον πατέρα του Εμπαπέ αλλά η Παρί Σεν Ζερμέν άσκησε πίεση στην Μονακό και πιστεύω ότι και ο παίκτης προτιμούσε να μείνει στην Γαλλία. Εμείς τότε διαπραγματευόμασταν με τον Ντεμπελέ, που ήταν ο αγαπημένος ποδοσφαιριστής των προπονητών”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ