Μπαράζ σε δύο γκρουπ

ομαδικη εθνικη πανηγυρικη
Οι οκτώ ομάδες από την ευρωπαϊκή ζώνη που θα συμμετάσχουν στα μπαράζ για την πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ, θα χωριστούν σε ισχυρές και αδύναμες
Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η Εθνική ομάδα πλέον ευελπιστεί ότι εκτός από την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στον όμιλο της, κάτι ανάλογο θα πετύχει η Σουηδία έναντι της Πορτογαλίας προκειμένου να παραμείνει στους ισχυρούς μαζί με τις Γαλλία, Κροατία και Γερμανία.
Αντιθέτως αν από τον πρώτο όμιλο πάρει το εισιτήριο η Πορτογαλία μέσω της δεύτερης θέσης, τότε η Εθνική ομάδα θα είναι στο γκρουπ των αδύνατων μαζί με Σλοβενία, Βοσνία και Ιρλανδία.
Η κλήρωση για τα μπαράζ είναι προγραμματισμένη για τις 19 Οκτωβρίου στη Ζυρίχη και εκτός από τα ζευγάρια θα είναι και για τις έδρες.