ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αζάρ: "Κάθε καλοκαίρι έπαιρνα τέσσερα με πέντε κιλά"

Ο Εντέν Αζάρ με τη φανέλα της Ρεάλ
Ο Εντέν Αζάρ με τη φανέλα της Ρεάλ © 2022 GODOFREDO A. VASQUEZ / AP IMAGES

Ο Εντέν Αζάρ παραδέχτηκε ότι μετά τις καλοκαιρινές διακοπές επέστρεφε στην προετοιμασία με παραπανίσια κιλά, εξηγώντας ότι ήθελε πάντα να απολαμβάνει την άδειά του.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του ο Εντέν Αζάρ έχει επικριθεί αρκετές φορές για τη φυσική του κατάσταση, αλλά και τα παραπάνω κιλά που ανά περιόδους έπαιρνε.

Αυτή η κριτική ήταν ιδιαίτερα έντονη όσο αγωνιζόταν στη Ρεάλ, καθώς η τετραετία του στους μερένγκες σημαδεύθηκε από τραυματισμούς, ατυχίες και κατ' επέκταση μέτριες "πτήσεις".

Μιλώντας στο Podcast "Obi One" του άλλοτε συμπαίκτη του στην Τσέλσι, Τζον Όμπι Μίκελ, για το βάρος του, ο Βέλγος παλαίμαχος διεθνής παραδέχθηκε ότι είχε παραπανίσια κιλά όταν επέστρεφε στην προετοιμασία.

"Ήταν αλήθεια. Κάθε καλοκαίρι έβαζα τέσσερα-πέντε κιλά γιατί σκεφτόμουν ότι δίνω τόσα πολλά για 10 μήνες, πιέζω το σώμα σου για να είμαι στο υψηλότερο επίπεδο, οπότε η άδειά μου είναι η άδειά μου. Μη μου ζητάς να κάνω τίποτα.

Μου αρέσει να είμαι με την οικογένειά μου, να πηγαίνω στην παραλία, οπότε μην μου ζητήσεις να τρέξω αυτές τις τρεις ή τέσσερις εβδομάδες.

Μπορώ να παίξω ποδόσφαιρο στην παραλία με τα παιδιά μου, δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά μην μου ζητήσεις να τρέξω. Οπότε ναι, γύριζα μετά από διακοπές με πέντε κιλά, το γνώριζα.

Ως Βέλγος, αγαπάω τις μπύρες επειδή η χώρα μου έχει τις καλύτερες μπύρες στον κόσμο. Δεν σου λέω ότι έπινα κάθε μέρα, γιατί δεν είναι αλήθεια, αλλά μερικές φορές μετά από ένα καλό παιχνίδι, μια ή δύο είναι ωραία".

Θυμίζουμε ότι ο Εντέν Αζάρ ανακοίνωσε τον Οκτώβριο του 2023 πως αποσύρεται από το ποδόσφαιρο σε ηλικία 32 ετών, βάζοντας τέλος στην καριέρα του έπειτα από 16 χρόνια.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΕΛΓΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ