SERIE A

Αυξάνεται στο 75% η χωρητικότητα στα ιταλικά γήπεδα, στόχος το 100% μέσα σε λίγες εβδομάδες

Εικόνα από το Τζουζέπε Μεάτσα στο πλαίσιο αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ της Ίντερ και της Τζένοα | 21 Αυγούστου 2009
Εικόνα από το Τζουζέπε Μεάτσα στο πλαίσιο αγώνα πρωταθλήματος μεταξύ της Ίντερ και της Τζένοα | 21 Αυγούστου 2009 @2021 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Η ιταλική κυβέρνηση ενέκρινε την αύξηση της χωρητικότητας των ποδοσφαιρικών γηπέδων στο 75%, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα της το ποσοστό αυτό να πάει στο 100% μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Μία πολύ ευχάριστη είδηση για το ιταλικό ποδοσφαιρικό κοινό έγινε γνωστή το βράδυ της Πέμπτης (07/10), με την ιταλική κυβέρνηση να παίρνει οριστική απόφαση και να ανάβει το πράσινο φως ώστε το ανώτερο όριο χωρητικότητας των γηπέδων της χώρας να ανέβει από το 50% στο 75%.

"Η απόφαση πάρθηκε, η χωρητικότητα θα είναι 75% στα ανοιχτά γήπεδα και στο 60% για τα κλειστά. Ελπίζω ότι εντός 15 ημερών θα μπορέσουμε να φτάσουμε στο 100%.

Αυτή είναι μία μικρή ένδειξη υποστήριξης για τον κόσμο του αθλητισμού", τόνισε με δηλώσεις της η Υφυπουργός Αθλητισμού της χώρας, Βαλεντίνα Βετσάλι, με την απόφαση αυτή να έχει άμεση εφαρμογή στα ματς για την 8η αγωνιστική της Serie A που θα γίνουν το επόμενο Σαββατοκύριακο, μετά το τέλος των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Υπενθυμίζεται πως δικαίωμα εισόδου στα γήπεδα έχουν όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό διπλού εμβολιασμού, πιστοποιητικό νόσησης από κορονοϊό, ή αρνητικό τεστ Covi-19 που θα έχει γίνει εντός 48 ωρών από την ημερομηνία έναρξης του εκάστοτε αγώνα.

TAGS SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΜΙΛΑΝ ΝΑΠΟΛΙ ΙΝΤΕΡ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΛΑΤΣΙΟ ΑΤΑΛΑΝΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ