STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Αυτοί είναι οι πιο ακριβοί Έλληνες κάτω των 21 σύμφωνα με το Transfermarkt

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Άιντραχτ
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την Άιντραχτ EUROKINISSI SPORTS

Μετά τον Γιάννη Κωνσταντέλια, ποιος; Το SPORT24 παρουσιάζει τους πιο ακριβούς Έλληνες κάτω των 21 ετών σύμφωνα με την αξιολόγηση του Transfermarkt.

Το next big thing του ελληνικού ποδοσφαίρου αδιαμφισβήτητα είναι ο Γιάννης Κωνσταντέλιας, ο οποίος εδώ και περίπου έναν χρόνο κάνει πράγματα και θαύματα στη Stoiximan Super League κι έχει μπει στα μπλοκάκια σκάουτ κορυφαίων συλλόγων της υφηλίου.

Ο 20χρονος μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ ξεχωρίζει από τα νεαρά ταλέντα στην Ελλάδα, όμως τι υπάρχει πέρα από εκείνον; Το SPORT24 έψαξε τους παίκτες που έχουν τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στο Transfermarkt, τους παίκτες δηλαδή που οι άνθρωποι της γερμανικής ιστοσελίδας θεωρούν ότι έχουν τη μεγαλύτερη προοπτική.

Οι Έλληνες του εκατομμυρίου

Ο Κωνσταντέλιας δεν αποτελεί απλά έναν στυλοβάτη του ΠΑΟΚ το τελευταίο διάστημα. Είναι ένας διεθνής ποδοσφαιριστής, με περίσσιες ικανότητες και συνάμα ένας από τους πιο ακριβούς παίκτες του πρωταθλήματος, αφού σύμφωνα με το Tranfermarkt η αξία του ανέρχεται σε 8.000.000 ευρώ.

Ο 20χρονος είναι "δεμένος" στην Τούμπα με συμβόλαιο μέχρι το 2027, όμως δεν αποκλείεται το μέλλον του να βρίσκεται ξανά στο εξωτερικό, όπως και το πρώτο εξάμηνο του 2022, όταν αγωνίστηκε δανεικός στην Οΐπεν του Βελγίου.

Πλέον, σε αντίστοιχη κατηγορία με τον Κωνσταντέλια τοποθετείται κι ένας συμπαίκτης του στον "δικέφαλο". Επίσης βασικός στο κέντρο της άμυνάς του και διεθνής, ο Κώστας Κουλιεράκης αξιολογείται στα 3.000.000 και όντας και μισό χρόνο μικρότερος, βρίσκεται επίσης στις σημειώσεις αρκετών ανθρώπων ομάδων του εξωτερικού.

Ο Κώστας Τζολάκης βρίσκεται στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού από το 2019 και μετράει εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, με συνέπεια η αξία του να έχει εκτοξευθεί στο 1.500.000 και να συνεχίζει την ανοδική πορεία.

Αυτοί είναι οι πιο ακριβοί Έλληνες κάτω των 21 σύμφωνα με το Transfermarkt
Ο Στέφανος Τζίμας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε INTIME SPORTS

Ο τρίτος της παρέας του ΠΑΟΚ με επταψήφια κοστολόγηση από το Transfermarkt είναι ο Στέφανος Τζίμας, ο οποίος από φέτος θεωρείται μέλος της πρώτης ομάδας του συλλόγου, βρέθηκε στη λίστα του Guardian με τους κορυφαίους παίκτες γεννημένους το 2006 και η αξία του βρίσκεται στο 1.000.000 και αυξάνεται ολοταχώς.

Οι Έλληνες του εξωτερικού

Επταψήφιο είναι το ποσό κι ενός πρώην συμπαίκτη των τριών προαναφερθέντων ταλέντων, του Γιώργου Κούτσια, ο οποίος όμως πλέον έχει και άλλη ιδιότητα. Από τον περασμένο Φεβρουάριο έχει αφήσει πίσω του τη Stoiximan Super League και αγωνίζεται για λογαριασμό της Σικάγο Φάιερ στο MLS. Η χρηματιστηριακή αξία του ανέρχεται σε 2.000.000, αν και η μεταγραφή του απέφερε στον ΠΑΟΚ το ποσό των 2.360.000.

Ομοίως και ο Χρήστος Κουρφαλίδης, ο οποίος έχει κληθεί μέχρι και στην Εθνική Ανδρών (χωρίς να έχει συμμετοχή) και από το 2018 βρίσκεται στην Ιταλία από τον Μακεδονικό Λητής. Από τις ακαδημίες της Κάλιαρι και τη Φότζια φέτος αγωνίζεται δανεικός στην Φεραλπιζαλό της Serie B, με αξία στο 1.000.000.

Ιδιαίτερη είναι η περίπτωση ενός συμπαίκτη του Κούτσια στην Εθνική Ελλάδας Κ21, του Ηλία Κωστή. Ο νεαρός στόπερ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όμως ακολούθησε τον πατέρα του και παλαίμαχο του Ηρακλή μεταξύ άλλων, Γιώργο Κωστή, στην Κύπρο, με συνέπεια να πάρει υπηκοότητα και να αγωνιστεί στα τμήματα υποδομής του ΑΠΟΕΛ και με τις μικρές εθνικές Κύπρου. Από το 2019 βρίσκεται στην Ατλέτικο και ο 20χρονος έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα προ ημερών στο Champions League, με συνέπεια η τιμή του να εκτιμάται στις 300.000.

Ο Δημήτρης Κεραμίτσης στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ρόμα
Ο Δημήτρης Κεραμίτσης στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Ρόμα PRINT SCREEN GLOMEX

Στο εξωτερικό αγωνίζεται και ο Δημήτρης Κεραμίτσης, ο οποίος την περσινή σεζόν οδήγησε τη Ρόμα στην κατάκτηση του Κυπέλλου Primavera. Ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός από τη Θεσσαλονίκη έχει κάνει ήδη το ντεμπούτο του στην πρώτη ομάδα από το 2021-2022 και με συμβόλαιο μέχρι το 2024, ψάχνει τις ευκαιρίες στο επαγγελματικό επίπεδο, έχοντας αξία 250.000, σύμφωνα με το Transfermarkt.

Οι Έλληνες της Stoiximan Super League

Ό,τι κάνει ο ΠΑΟΚ με τα ταλέντα του κάνει και ο Βόλος σε ένα βαθμό, αφού αυτήν τη στιγμή φιλοξενεί στις τάξεις του τρεις παίκτες που βρίσκονται στη σχετική λίστα. Ο Δημήτρης Μεταξάς είναι βασικός στην Κ21 σε ρόλο κεντρικού μέσου και μετράει τρεις συμμετοχές ως αλλαγή με την πρώτη ομάδα των Θεσσαλών.

Ο Δημήτρης Μεταξάς
Ο Δημήτρης Μεταξάς EUROKINISSI SPORTS

Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής κοστολογείται στα 600.000 από τη γερμανική ιστοσελίδα, ήτοι 100.000 λιγότερα από τον Φώτη Κίτσο. Ο συμπαίκτης του και 20χρονος αριστερός μπακ του Βόλου προέρχεται από τις ακαδημίες του Ολυμπιακού και από φέτος το καλοκαίρι βρίσκεται στις τάξεις των Θεσσαλών, έχοντας ήδη τέσσερις συμμετοχές. Ίδιο δρομολόγιο ακολούθησε και ο Αλέξης Καλογερόπουλος, ο οποίος είναι δανεικός από τους "ερυθρολεύκους" και κοστίζει 300.000.

Ο 20χρονος μέσος Βασίλης Σουρλής γαλουχήθηκε κι αυτός στον Ρέντη, όμως η φετινή σεζόν τον βρίσκει να έχει πέντε συμμετοχές με τη φανέλα του Αστέρα στην Τρίπολη, με αξία στα 450.000. Ένα άλλο ταλέντο από την επαρχία με τις μετοχές του ψηλά είναι ο Μάριος Σοφιανός του Πανσερραϊκού. Η αξία του 19χρονου Σερραίου δεξιός εξτρέμ ανέρχεται σε 200.000.

Οι Έλληνες της Super League 2

Ο Κώστας Χρυσόπουλος αποτελεί επένδυση για το μέλλον της ΑΕΚ, με προϋπηρεσία στον Άρη και στον Ολυμπιακό Β'. Μάλιστα, έχει και μία συμμετοχή στη Stoiximan Super League, όμως στην εκκίνηση της φετινής σεζόν αξιοποιείται περισσότερο στη Super League 2, με την αξία του να εκτιμάται στις 500.000.

Με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη και τον Κώστα Τζολάκη μπροστά του, ο Θανάσης Παπαδούδης είναι ο τρίτος κατά σειρά Έλληνας τερματοφύλακας του Ολυμπιακού, που βρίσκεται και στη λίστα του Champions League, όμως προσώρας μετράει τρεις συμμετοχές στη Β' ομάδα των "ερυθρολεύκων" και η αξία του ανέρχεται σε 300.000.

Ο Λιάτσος στο Ολυμπιακός Β'
Ο Λιάτσος στο Ολυμπιακός Β' EUROKINISSI SPORTS

Συμπαίκτης του στους Πειραιώτες είναι ο 20χρονος επιθετικός μέσος Χρήστος Λιάτσος, γέννημα θρέμμα του συστήματος ακαδημιών του Ολυμπιακού και τρίτος πιο μικρός παίκτης στην ιστορία της πρώτης ομάδας, κάνοντας ντεμπούτο το 2020 σε παιχνίδι κυπέλλου με την Καλαμάτα.

Το Transfermarkt τον κοστολογεί 200.000, όσο και έναν αντίπαλό του στον Παναθηναϊκό Β', τον 19χρονο επιθετικό Χρήστο Χατζηϊωάννου, ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι, έχοντας προϋπηρεσία στον Άρη. Τέλος, ο Μάρκος Νίνο με καταγωγή από την Αλβανία αλλά διεθνής μία φορά με την Εθνική Ελλάδας Κ21 που ανήκει στο δυναμικό της ΑΕΛ βρίσκεται στο ίδιο οικονομικό επίπεδο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΒΟΛΟΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΕΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ