THE SPORTS ECONOMIST

Αυτό είναι το νέο συμβόλαιο του Πασχαλάκη: Πίσω μόνο από Μπακασέτα στους πιο ακριβοπληρωμένους Έλληνες του πρωταθλήματος

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης
Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης INTIME SPORTS

Στο πρώτο συμβόλαιο του με τον Ολυμπιακό, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης δέχτηκε ως βασικό ζητούμενό την αυταπόδεικτη πρόκληση, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα το οικονομικό σκέλος. Ενάμιση χρόνο μετά, έχοντας ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, ο "Πάσχα" επιβραβεύτηκε ανάλογα με μια διετή επέκταση συνεργασίας, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες του SPORT24 τον έφερε στην κορυφή της ελίτ των καλύτερα αμειβόμενων Ελλήνων του πρωταθλήματος.

Η προ διετίας άφιξη του Αλέξανδρου Πασχαλάκη στον Ολυμπιακό ήταν συγκυριακή. Όση παραφιλολογία και αν δημιουργήθηκε τότε αναφορικά με το timing και το φλερτ όταν οι επιτελείς του ΠΑΟΚ αποφάσισαν να μην γίνει πρόταση ανανέωσης (σ.σ. έφτασε να εισπράττει 800.000 ευρώ), επιλέγοντας την αγορά του Ντόμινικ Κοτάρσακι, αφήνοντας τον Έλληνα γκολκίπερ ελεύθερο, τα γεγονότα (και τα νούμερα) είναι σαφή και υποδεικνύουν το τι όντως τον έντυσε τελικά στα «ερυθρόλευκα».

Ο διεθνής τερματοφύλακας περίμενε τότε. Αρνήθηκε αρκετές προτάσεις, φτάνοντας ουσιαστικά σε σημείο… τζόγου. Και όλα έδειχναν πως δεν θα κέρδιζε. Στο ποδόσφαιρο όμως, η ατυχία του ενός μπορεί να αποδειχθεί η ευλογία του άλλου. Η ατυχία ήταν του Τόμας Βατσλίκ, με τον τραυματισμό του Τσέχου να μετατρέπεται στον καταλύτη που έφερε τελικά τον Πασχαλάκη στον Ολυμπιακό, μόλις μία ημέρα πριν την εκπνοή της τότε «καλοκαιρινής» μεταγραφικής περιόδου, με την ανακοίνωση της συμφωνίας να γίνεται στις 29 Σεπτεμβρίου.

Το πρώτο συμβόλαιο στον Ολυμπιακό

Ακόμη και το πλαίσιο του deal ενδεικτικό του τι (δεν) είχε προηγηθεί: 1+1, με την ενεργοποίηση του δεύτερου χρόνου, τυπική μεν, αλλά με μία, βασική, καταλυτική προϋπόθεση: να παίζει ο Πασχαλάκης, να γίνει ο βασικός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Συνθήκη όχι εξασφαλισμένη την στιγμή της συμφωνίας. Και αυτό μάλιστα χωρίς να συνυπολογιστεί το οικονομικό σκέλος: 270.000 ευρώ ήταν οι "καθαρές" απολαβές του 33χρονου τότε γκολκίπερ.

Ακόμη ακόμη και αν συντελούνταν το εκατέρωθεν προσδοκώμενο, να γίνει δηλαδή αυτός στην πορεία ο βασικός και έτσι (τυπικά πια) να ενεργοποιούνταν – βάσει της επίτευξης του σχετικού ορίου συμμετοχών - ο δεύτερος χρόνος συμβολαίου (όπως και έγινε), η αύξηση στις απολαβές έφτανε στις 400.000 ευρώ.

Τα διάφορα μπόνους εννοείται πως αύξησαν (σημαντικά, σε επίπεδο περίπου διπλασιασμού) και στις δύο σεζόν το ποσό που τελικά εισέπραξε ο Πασχαλάκης. Αλλά αυτό, προφανώς και είναι δευτερεύον, καθώς είναι σαφές από το όλο πλαίσιο πως για τον ίδιο δεν είχε να κάνει ποτέ με το οικονομικό σε εκείνη την αρχική συμφωνία του με τον Ολυμπιακό.

Περισσότερο ήταν η αποδοχή μιας πρόκλησης. "Θα έρθω, θα παίξω, θα αποδείξω τι μπορώ και τότε συζητάμε". Μέσες άκρες αυτή ήταν η καρδιά της συγκεκριμένης πρόκλησης που ο ίδιος έθεσε κυριαρχικά στο ξεκίνημα της συνεργασίας του με τους "ερυθρόλευκους".

Η αναγνώριση και η επιβράβευση

Και αυτή άλλωστε, εφόσον προφανώς εκπληρώθηκε στο ακέραιο, ήταν που αναγνωρίστηκε ανάλογα και από τη διοίκηση του Ολυμπιακού με την επισημοποίηση της συμφωνίας για νέο διετές συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2026.

Αναγνώριση και επιβράβευση από τους "ερυθρόλευκους" η οποία αποδεικνύεται εμπράκτως από το ότι βάσει του νέου πια συμβολαίου του, ο Πασχαλάκης θα εισπράττει – σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24 - 900.000 ευρώ ετησίως, χωρίς να υπολογίζονται τα μπόνους συμμετοχών και κατάκτησης τίτλων (αν υλοποιηθούν, τότε το ετήσιο σύνολο ξεπερνάει σημαντικά το εκατομμύριο).

Αναγνώριση και επιβράβευση που βάσει απολαβών πλέον, τοποθετεί τον «Πάσχα» στο πάνω σκαλί της κλίμακας των υψηλόμισθων του Ολυμπιακού και παράλληλα τον έφερε στη δεύτερη θέση των καλύτερα αμειβόμενων Ελλήνων της Super League, πίσω μόνο από τον πρόσφατα επανακάμψαντα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, Τάσο Μπακασέτα.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ