THE SPORTS ECONOMIST

Αυτό είναι το deal Νόριτς - Τβέντε για τον Τζόλη

Ο Χρήστος Τζόλης με τη φανέλα της Νόριτς
Ο Χρήστος Τζόλης με τη φανέλα της Νόριτς NOVASPORTS

Χωρίς option αγοράς ο δανεισμός του Τζόλη στην Τβέντε, η οποία θα καλύψει το 60% των απολαβών του Ελληνα επιθετικού. Την Πέμπτη ταξιδεύει στο Ενσεντε ο 20χρονος ακραίος διευρύνοντας έτσι την ελληνική παροικία της Eredivisie.

Τα μηνύματα είχαν έρθει από το βράδυ της Τρίτης, όταν ο Χρήστος Τζόλης έμεινε εκτός αποστολής της Νόριτς για το φιλικό παιχνίδι με την Κέιμπριτζ και, κυρίως, όταν μετά το τέλος του ο τεχνικός των «καναρινιών» Ντιν Σμιθ επιβεβαίωσε πως η συγκεκριμένη εξέλιξη οφείλονταν στο ότι βρίσκονταν πολύ κοντά στην ολοκλήρωση του δανεισμού του.

Και ένα εικοσιτετράωρο αργότερα δημοσιοποιήθηκε ο επόμενος σταθμός της καριέρας του Ελληνα επιθετικού, με τον Αγγλο δημοσιογράφο, Ντέιβιντ Ορνσταϊν, να αποκαλύπτει πως η Τβέντε ήταν αυτή που επικράτησε του ανταγωνισμού για την υπογραφή του Τζόλη, ο οποίος ουσιαστικά με την παραχώρησή του στον ολλανδικό σύλλογο διαδέχεται τον – επίσης δανεικό εκεί πέρυσι από την Κολωνία - Δημήτρη Λημνιό.

Σύμφωνα με όσα γνωρίζει το SPORT24 το deal των δύο ομάδων προβλέπει δανεισμό χωρίς option αγοράς, με την Τβέντε να καλύπτει το 60% των απολαβών του Τζόλη.

Ενδεικτικό του πόσο πολύ ήθελε η ομάδα του Ρον Γιανς τον 20χρονο ακραίο (πρόκειται για οικονομική υπέρβαση για τα δεδομένα της), παράλληλα όμως και ενδεικτικό της επιθυμίας και της Νόριτς να προσφέρει στον διεθνή επιθετικό το καταλληλότερο περιβάλλον ώστε να βρει σταθερό χρόνο συμμετοχής, να παίξει (έχουν προβλεφθεί σχετικές δικλείδες στη συμφωνία των δύο ομάδων) και έτσι να ανακτήσει αγωνιστικό ρυθμό και εμπιστοσύνη σε πρωτάθλημα που του ταιριάζει (όπως άλλωστε και συνολικά στους Ελληνες ποδοσφαιριστές).

Ο Τζόλης, σε αυτό το πλαίσιο ήταν έτσι κι αλλιώς εξ αρχής θετικός στο ενδεχόμενο της μετακόμισης στην Eredivise, ειδικά εφόσον δεν προχώρησε το ενδιαφέρον της Μπριζ και παρότι δεν είχαν βάση τα όσα κυκλοφόρησαν νωρίτερα το καλοκαίρι για ενδιαφέρον της Φέγενορντ (δεν υπήρξε).

Ο Ελληνας επιθετικός θα ταξιδέψει την Πέμπτη στο Ενσεντε προκειμένου να υποβληθεί στις καθιερωμένες ιατρικές εξετάσεις και να ολοκληρώσει τη συμφωνία του δανεισμού του.

TAGS THE SPORTS ECONOMIST ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΖΟΛΗΣ ΝΟΡΙΤΣ ΑΓΓΛΙΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ