ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Αυτές είναι οι 10 ποδοσφαιρικές ομάδες με τα ακριβότερα ρόστερ

Μονομαχία του Γουίλιαμ Σαλιμπά με τον Έρλινγκ Χάλαντ
Μονομαχία του Γουίλιαμ Σαλιμπά με τον Έρλινγκ Χάλαντ AP

Με την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο να έχει ολοκληρωθεί, αυτές είναι οι 10 ομάδες με τα πιο ακριβά ρόστερ στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, 9 εκ των οποίων είδαν τη χρηματιστηριακή αξία των παικτών τους να ξεπερνάει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Είναι γεγονός ότι τα ποσά μεταγραφών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, ένω και οι ομάδες αποτιμούν σε υπερβολικά οικονομικά μεγέθη τους ποδοσφαιριστές τους, με τα μεταγραφικά παζάρια, ιδίως το καλοκαιρινό, να αποτελεί κάθε χρόνο λόγο εκτενούς συζήτησης για το που οδεύει το ποδόσφαιρο και πόσο έχει απομακρυνθεί από τη φύση του, έχοντας γίνει άκρως εμπορευματοποιημένο στον βωμό των χρημάτων.

Αυτό, όμως, δεν είναι κάτι που επηρεάζει σε ανησυχητικό βαθμό τα μεγαθήρια του αθλήματος, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία του ποδοσφαίρου, οι 9 από τις 10 ομάδες της λίστας έχουν ρόστερ που κοστίζουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα πάντα με την αξιολόγηση του Football Benchmark, "μια πλατφόρμα δεδομένων και αναλύσεων, η οποία παρέχει εκτεταμένο πλούτο δεδομένων σχετικά με τις επιχειρηματικές επιδόσεις των ποδοσφαιρικών συλλόγων, τις αγοραίες αξίες χιλιάδων ποδοσφαιριστών και τις επιδόσεις σημαντικών λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης", όπως αναφέρει το προφίλ της ιστοσελίδας.

Στην πρώτη θέση των ομάδων με τα ακριβότερα ρόστερ δε θα μπορούσε να βρίσκεται άλλη από την κάτοχο του Champions League Μάντσεστερ Σίτι, η οποία είδε τη χρηματιστηριακή αξία των παικτών της να εκτοξεύεται μετά το τρεμπλ της αγωνιστικής περιόδου 2022/2023.

Σύμφωνα με την έρευνα, το ρόστερ των "Πολιτών" αξίζει 1 δισεκατομμύριο 422 εκατομμύρια ευρώ, με την Premier League να έχει ακόμα 5 εκπροσώπους: Άρσεναλ (2η - 1,186 δισ. ευρώ), Τσέλσι (5η - 1,046 δισ. ευρώ), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (6η - 1,024 δισ. ευρώ), Λίβερπουλ (8η - 1,013 δισ. ευρώ) και Τότεναμ (10η - 806 εκατομμύρια ευρώ).

Από τη La Liga στη σχετική λίστα βρίσκονται οι συνήθεις ύποπτοι σύλλογοι της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπαρτσελόνα, στην 3η και 9η θέση αντιστοίχως, ενώ από μία ομάδα έχουν στη δεκάδα η Bundesliga (Μπάγερν Μονάχου 7η με αξία ρόστερ 1,020 δισεκατομμύρα ευρώ) και η Ligue 1 (Παρί Σεν Ζερμέν 4η με σύνολο που αποτιμάται στα 1,165 δισεκατομμύρια).

Η μόνη από τα top 5 πρωταθλήματα του κόσμου που δεν έχει εκπρόσωπο είναι η Serie A, με τα ρόστερ των Νάπολι, Ίντερ και Μίλαν να αξιολογούνται με 640, 624 και 623 εκατομμύρια αντιστοίχως.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΑΡΣΕΝΑΛ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΠΑΡΙ ΣΕΝ-ΖΕΡΜΕΝ ΤΣΕΛΣΙ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ ΜΠΑΓΕΡΝ ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΤΟΤΕΝΑΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ