ΕΛΛΑΔΑ

Αυγενάκης: "Πρώτη φορά κυβέρνηση περνάει το δικό της κόντρα στις απειλές"

Ο Λευτέρης Αυγενάκης σε ομιλία του στη Βουλή
Ο Λευτέρης Αυγενάκης σε ομιλία του στη Βουλή EUROKINISSI

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις αναφέρθηκε στις εκλογές της ΕΠΟ και τόνισε πως παρά τις απειλές η κυβέρνηση μπόρεσε να περάσει την αλλάγη στο νομοσχέδιο.

Στο "Ράδιο Κρήτη" φιλοξενήθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος τοποθετήθηκε για τις εκλογές στην ΕΠΟ, μίλησε για την κυβέρνηση που μπόρεσε να περάσει το δικό της παρά τις απειλές ενώ αναφέρθηκε και στην ολιστική μελέτη από τη FIFA και την UEFA που αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Λευτέρης Αυγενάκηςστο “Ράδιο Κρήτη” για τις εκλογές τηςΕΠΟ:

"Είναι ένα θέμα το οποίο οφείλουμε να το συζητήσουμε εφόσον με το καλό λάβουμε την ολιστική μελέτη από τη FIFA και την UEFA, την οποία είχαν υπογράψει οι ηγεσίες τους μαζί με τον πρωθυπουργό για να τη παραδώσουν εντός τριμήνου. Οι τρεις μήνες πέρασαν, είμαστε κοντά στους έξι-επτά μήνες από τότε που υπεγράφη, αλλά λόγω κορωνοϊού υπήρξε μία καθυστέρηση μεγάλη. Παρόλα αυτά θα έχουμε την ολιστική μελέτη και πάνω εκεί θα εφαρμόσουμε τις ενέργειές μας στα επόμενα βήματά μας.

Είναι ξεκάθαρες οι προθέσεις μας, πάντα με σεβασμό στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, να διευρύνουμε το εκλογικό σώμα. Όμως δεν κινούμαστε βιαστικά. Κινούμαστε μεθοδικά, προσεκτικά και κυρίως θεσμικά, αναμένοντας την ολιστική μελέτη από τη FIFA και UEFA.Για αυτόν τον λόγο θα έχω και ένα ταξίδι τις επόμενες ημέρες στην Ελβετία για να δούμε από κοντά κάποια ζητήματα πριν καταλήξει το κείμενο και πριν δοθούν τα πάντα επίσημα πλέον στην ελληνική κυβέρνηση.Η συζήτηση που κάνουμε είναι ανοιχτή, δεν την κάνουμε εν κρυπτώ και έχουμε επικοινωνήσει τις προθέσεις μας και στη FIFA και στην UEFA".

Σε ερώτηση για το χρονικό σημείο των εκλογών της ΕΠΟ και την αλλαγή της ημερομηνίας για τις 23 Νοεμβρίου τόνισε:

"Ούτως ή άλλως έχει πάρει απόφαση το επίσημο όργανο της ΕΠΟ για τις 23 Νοεμβρίου. Είναι μέσα στο πλαίσιο του νέου αθλητικού νόμου.Ηταν επιμονή μας, παρά τις απειλές FIFA-UEFA γιαGrexit. Ελεγαν την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου μας ότι "αν δεν κάνετε αυτό θα σας αποβάλουμε, θα σας κάνουμε, θα σας δείξουμε…". Τελικά, τίποτα από αυτά δεν έγινε, εμείς προχωρήσαμε αταλάντευτα και είναι η πρώτη φορά που η ελληνική κυβέρνηση πέρασε το δικό της κόντρα στις απειλές και τα τελεσίγραφα FIFA-UEFA.Εχουμε προηγούμενα που δεν είχαν συμβεί τα αντίστοιχα. Εμείς προχωρήσαμε με σεβασμό και καταλήξαμε να έχουμε εκλογές όλων των ομοσπονδιών από την 1η Νοέμβρη μέχρι 17 Ιανουαρίου".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ