ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Άτυχος ξανά ο Κωνσταντίνου

Άτυχος ξανά ο Κωνσταντίνου
Κωνσταντίνου

Ικανοποίηση Λεμονή για τη νοοτροπία όσων αγωνίστηκαν με τη Σαχτάρ. Νοκ άουτ ο Κωνσταντίνου

Άτυχος ξανά...

Ο Μιχάλης Κωνσταντίνου για μία ακόμα φορά είδε την τύχη να του γυρίζει την πλάτη... Ο Κύπριος επιθετικός δεν αγωνίστηκε στην εντός έδρας νίκη της Εθνικής ομάδας της χώρας του επί της Ουαλίας (3-1) για τα προκριματικά του EURO 2008, καθώς στην τελευταία προπόνηση υπέστη θλάση στον δεξί προσαγωγό. Ο διεθνής άσος θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου ένα μήνα...

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται στο χειρότερο δυνατό σημείο για τον Κωνσταντίνου, αφού ο παίκτης ταλαιπωρήθηκε το τελευταίο εξάμηνο από έναν τραυματισμό στον αστράγαλο και σιγά-σιγά προσπαθούσε να βρει ξανά τα πατήματά του στον αγωνιστικό χώρο. Μπορεί να επανήλθε στα γήπεδα στην προετοιμασία των Πειραιωτών, όμως στα έως τώρα επίσημα παιχνίδια του Ολυμπιακού είχε αγωνιστεί ελάχιστα (ως αλλαγή στους εντός έδρας αγώνες με ΟΦΗ και Καλαμαριά), καθώς δεν ήταν στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας, ενώ είχε να συναγωνιστεί και τον εξαιρετικά φορμαρισμένο και ποιοτικό επιθετικό περιοχής, τον Ντάρκο Κοβάτσεβιτς.

Θα χρειαστούν όλοι...

Στο φιλικό παιχνίδι με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, όπου τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο Νέρι Αλμπέρτο Καστίγιο, ο Ολυμπιακός απέδειξε τη δυναμική του ρόστερ του. Για διάφορους λόγους, οι πρωταθλητές Ελλάδας αγωνίστηκαν δίχως 15 ποδοσφαιριστές (τόσες απουσίες είχε και η ουκρανική ομάδα), όμως η παρουσία τους στον αγωνιστικό χώρο του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική.

Το αποτέλεσμα δεν μετράει στους φιλικούς αγώνες, είτε αυτό είναι θετικό είτε αρνητικό. Όμως, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός πως ο Ολυμπιακός ανέτρεψε ένα σκορ 2-0 (του ημιχρόνου), παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο στην επανάληψη (ύστερα από ένα άσχημο πρώτο μέρος), όπου και πέτυχε τα τρία γκολ της φιλικής νίκης.

Ο Τάκης Λεμονής έμεινε ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του, περισσότερο για τη νοοτροπία της. Ο Ολυμπιακός δεν παράτησε το παιχνίδι (σε αυτό βοήθησαν και οι προτροπές του κόουτς προς τους παίκτες του στην ανάπαυλα του ημιχρόνου) και κυνήγησε την ανατροπή στην επανάληψη.

Σίγουρα, ο 47χρονος τεχνικός ήθελε να δει περισσότερα πράγματα από κάποιους ποδοσφαιριστές, όμως σε γενικές γραμμές η εμφάνιση της ομάδας τον άφησε ικανοποιημένο. Το προσεχές διάστημα, ο Ολυμπιακός θα δώσει συνεχόμενους αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη και θα χρειαστούν όλοι οι ετοιμοπόλεμοι ποδοσφαιριστές. Ο προπονητής της πειραϊκής ομάδας θέλει να αξιοποιήσει πλήρως το ρόστερ που έχει στη διάθεσή του, αρκεί να τον βοηθήσουν και οι παίκτες του στην προσπάθεια αυτή, "αρπάζοντας" τις ευκαιρίες που θα τούς δοθούν.

Υπομονή για Αρτσούμπι και Νούνιες

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, ο κόουτς των πρωταθλητών Ελλάδας περίμενε καλύτερη παρουσία από τους Αρτσούμπι και Νούνιες...

Ο Ροντρίγκο Αρτσούμπι στο πρώτο ημίχρονο αγωνίστηκε στη φυσική του θέση (αριστερός μέσος) δίχως να ξεχωρίσει ιδιαίτερα, ενώ με την έναρξη της επανάληψης μετατοπίστηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας. Το γκολ που πέτυχε (το πρώτο του στον Ολυμπιακό) αποτελεί, πάντως, δείγμα της ποιότητάς του. Μόνο ένας αρτίστας της μπάλας θα σημείωνε τέτοιο τέρμα. Αν και αγωνιζόμενος ως αριστερός μπακ, βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και με αριστερό, ψύχραιμο, πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Θέλει ακόμα δουλειά, κυρίως στον τομέα της τακτικής και της δύναμης, όμως μπορεί να δώσει πολύτιμες "ανάσες" στον Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Μην ξεχνάμε πως ο Αργεντινός άσος έχει να αγωνιστεί από τον Μάρτιο (λόγω της διαμάχης που είχε στη Λανούς με τον προπονητή του) και χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, καθώς ούτε προετοιμασία δεν πρόλαβε να κάνει με τον Ολυμπιακό. Είναι μόλις 22 ετών και πρώτη φορά έφυγε από την πατρίδα του. Η συγκεκριμένη περίπτωση θέλει (αρκετή) υπομονή...

Από την πλευρά του, ο Λιονέλ Νούνιες στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Καλαμαριά "φώναξε παρών" στον προπονητή του. Αγωνίστηκε μόνο για επτά λεπτά και έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ, χωρίς να βρει δίχτυα. Ο Αργεντινός άσος ξέρει πολλή μπάλα, όμως κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ δεν μπόρεσε να δείξει αυτά που και ο ίδιος ήθελε. Στο πρώτο ημίχρονο αγωνίστηκε στη γραμμή κρούσης μαζί με τον Ντάρκο Κοβάτσεβιτς (σε σύστημα 4-4-2), ενώ στην επανάληψη, όταν η διάταξη του Ολυμπιακού άλλαξε σε 4-3-1-2, έπαιξε πίσω από τους δύο επιθετικούς (Κοβάτσεβιτς και Λούα Λούα).

Ο Νούνιες, που το Σάββατο (13/10) συμπληρώνει 23 χρόνια ζωής, έχει άγχος προκειμένου να αποδείξει πως δίκαια έγινε ντόρος γύρω από το όνομά του το περασμένο καλοκαίρι. Θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω και να "κερδίσει" τον προπονητή του. Οι κινήσεις του στον αγωνιστικό χώρο είναι... αγχωμένες, γενικότερα βγάζει μία πίεση στο παιχνίδι του. Αν γίνει πιο ήρεμος, τότε θα καταφέρει να παίξει στον Ολυμπιακό και να προσφέρει... Κι αυτός, με τη σειρά του, για πρώτη φορά έφυγε από την Αργεντινή για να παίξει στην Ευρώπη, είναι νεαρός και θέλει χρόνο. Αρτσούμπι και Νούνιες είναι δύο περιπτώσεις που έχουν κοινά χαρακτηριστικά και δεν πρέπει να κριθούν από τόσο νωρίς.

Οι σταθερές αξίες και η... έκπληξη

Η αλήθεια είναι πως η εικόνα του Ολυμπιακού στο φιλικό με τη Σαχτάρ άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και ο Τάκης Λεμονής χρησιμοποίησε τους Κριστιάν Ραούλ Λεντέσμα και Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα, οι οποίοι μαζί με τον Κοβάτσεβιτς είναι σταθερές αξίες για το σύλλογο και έκαναν τη διαφορά κόντρα στη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Ο "λύκος" έκλεισε τις τρύπες στο κέντρο, καθώς στο πρώτο μέρος οι ερυθρόλευκοι αγωνίστηκαν δίχως καθαρόαιμο αμυντικό χαφ. Τζόρτζεβιτς και Νε δεν είναι "εξάρια" και η απουσία ενός "κόφτη" από την ενδεκάδα έκανε... μπαμ στα πρώτα 45 λεπτά.

Όσο για τον Λούα Λούα; Ο Κονγκολέζος επιθετικός με το που πάτησε χορτάρι έδωσε άλλο αέρα στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ο σούπερ σταρ των πρωταθλητών Ελλάδας είναι πολύτιμη μονάδα και με τον Κοβάτσεβιτς συνεργάζεται άψογα. Ο "Ντάρκογκολ", από τη μεριά του, διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας. Μπορεί να μην σκόραρε (στάθηκε άτυχος σε δύο περιπτώσεις), όμως σέρβιρε δύο γκολ στους συμπαίκτες του. Ο Σέρβος στράικερ αμφισβητήθηκε πολύ όταν αποκτήθηκε, αλλά στο γήπεδο δίνει τις απαντήσεις του.

Για το τέλος, αφήσαμε τον Μάρκο Νε, ο οποίος στην καλύτερη εμφάνισή του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, στην οποία πέτυχε και το πρώτο του γκολ με την πειραϊκή ομάδα, τραυματίστηκε! Ο Ιβοριανός μέσος αρχικά φοβήθηκε για σοβαρό τραυματισμό (και πολύμηνη απουσία από τις υποχρεώσεις της ομάδας), όμως, όλα δείχνουν πως δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό (έχει μία κάκωση στο δεξί γόνατο).

Η εμφάνιση του Νε ήταν... έκπληξη, καθώς στον ενάμισι χρόνο που αγωνίζεται στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού δεν έχει πείσει με την παρουσία του. Μπάλα ξέρει, αλλά υστερεί πολύ στη δύναμη. Πέρυσι, ταλαιπωρήθηκε από πολλούς τραυματισμούς και έπαιξε ελάχιστα. Φέτος, στα χρονικά διαστήματα που έπαιξε ως αλλαγή δεν έδειξε ιδιαίτερα θετικά στοιχεία, όμως κόντρα στη Σαχτάρ ήταν εξαιρετικός. Ο Λεμονής πιστεύει πολύ το ταλέντο του Ιβοριανού, που ήρθε η ώρα να αποδείξει πως η Άρσεναλ δικαιολογημένα παρακολουθούσε στενά την πορεία του.

Τέλος, απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει και η εμφάνιση του Κώστα Μενδρινού, ο οποίος έδειξε πως μπορεί να αποτελέσει "ρεζέρβα" του Λουτσιάνο Μαρτίν Γκαλέτι στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής. Ο Έλληνας άσος αγωνίζεται με πάθος, είναι μαχητικός, διαθέτει ποιότητα στο παιχνίδι του και περιμένει την ευκαιρία σε επίσημο αγώνα από τον προπονητή του.

Υπάρχει μέλλον, πολύ μέλλον...

Ο Ολυμπιακός διαθέτει τεράστιο παρελθόν, σπουδαίο παρόν και ακόμα πιο σημαντικό μέλλον. Φέτος το καλοκαίρι έγινε ανανέωση όχι μόνο στην πρώτη ομάδα, αλλά και στους Νέους του συλλόγου. Αποκτήθηκαν παίκτες από όλα τα μέρη της Ελλάδας (το τμήμα σκάουτινγκ έκανε εξαιρετική δουλειά), ενώ έγινε και το ανάλογο ξεσκαρτάρισμα. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ολυμπιακός έχει το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στο πρωτάθλημα Νέων (δεν ξεπερνά τα 16 χρόνια!), την ώρα που οι ερυθρόλευκοι έχουν να συναγωνιστούν ποδοφαιριστές μεγαλύτερης ηλικίας.

Στόχος, φυσικά, είναι να προωθηθούν παίκτες στην πρώτη ομάδα και ο σύλλογος να αναδείξει τα νέα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ήδη, κάποιοι από την ομάδα Νέων έχουν υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο (Λαμπρόπουλος, Βασιλόγιαννης, Σοϊλέδης), καθώς το ταλέντο τους είναι άφθονο και έχουν ήδη ξεχωρίσει με την ποιότητα και τον ποδοσφαιρικό τσαμπουκά τους.

Ο Βασίλης-Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος αγωνίστηκε για δεύτερη φορά σε διεθνές φιλικό αγώνα του Ολυμπιακού (μετά το επίσης φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα στο Φάληρο) και τα πήγε περίφημα κόντρα σε αντιπάλους που τους έβλεπε από την τηλεόραση. Ο 17χρονος στόπερ (31/3/1990) παίρνει παραστάσεις από την πρώτη ομάδα, έχει πολύ ταλέντο και μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο στον Ολυμπιακό.

Ο Ανδρέας Βασιλόγιαννης είναι 16 ετών (21/2/1991), αγωνίζεται ως δεξιός μέσος και πήρε κι αυτός για δεύτερη φορά χρόνο συμμετοχής με την ανδρική ομάδα. Έχει καλά στοιχεία στο παιχνίδι του και βέβαια μπορεί να εξελιχθεί ποδοσφαιρικά στον Ολυμπιακό.

Κόντρα στη Σαχτάρ αγωνίστηκε για πρώτη φορά ο Αριστείδης Σοϊλέδης, ένας 16χρονος (8/2/1991) αριστερός μέσος, για τον οποίο ακούγονται εξαιρετικά λόγια. Ήδη, οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού πήραν μία γεύση για τις ικανότητες του μικρού, ο οποίος έκανε μία μαγική ενέργεια στα αριστερά, πάνω στη γραμμή, έστω κι αν αγωνίστηκε μόλις πέντε λεπτά. Αυτό το παιδί μπορεί να αφήσει εποχή...

Επίσης, θετικά σχόλια ακούγονται και για τους Κατσικογιάννη, Κοτσαρίδη, Σταμόγιαννο, Πάντο, Βαρουξή. Το SPORT 24 παρακολουθεί τη δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες και θα συνεχίσει να ενημερώνει το αναγνωστικό κοινό για τα ταλέντα που ζουν το όνειρό τους στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη.

*Το Σάββατο (13/10) οι ποδοσφαιριστές της ομάδας έχουν ρεπό, ενώ την Κυριακή (14/10) ένα γκρουπ παικτών θα κάνει προπόνηση στις 11:00.



















































TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ