ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Ατρόμητος-Λεβαδειακός 2-1

Ατρόμητος-Λεβαδειακός 2-1
λουτσιανο

O Ατρόμητος επικράτησε με σκορ 2-1 του Λεβαδειακού στην πρεμιέρα, κατακτώντας την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Περιστερίου, στο ντεμπούτο του Γκιγιέρμο Όγιος στον πάγκο του, μπήκε με το δεξί στη Σούπερ Λίγκα καθώς επικράτησε με σκορ 2-1 του νεοφώτιστου Λεβαδειακού, χάρη στα δύο τέρματα των Θεοδοσιάδη (αυτογκόλ) και Κορακάκη, με τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν προσωρινά με τον Ντιμπαλά.
Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος που είχε τρία γκολ, στο δεύτερο έπεσε αισθητά ο ρυθμός, με τους γηπεδούχους να προσέχουν την άμυνά τους και να παίρνουν το πολυπόθητο "τρίποντο".

Οι συνθέσεις των ομάδων
Ατρομήτoς:(Όγιος): Μιχαηλίδης, Γελαδάρης, Κατεμής, Ολιβέιρα, Γεωργίου, Κορακάκης, Ιωάννου, Βερντέρχο, Λαζανάς, Λουτσιάνο, Σίριο Λεβαδειακός: (Βασιλίεφ): Μπλάζιτς, Ντιμπαλά, Θεοδοσιάδης, Ποπόφ, Ζησόπουλος, Έμεραν, Σιντζιλόρτζ, Μήτσης, Ρούσεφ, Ανδράλας, Μοντόγια

Με μια ματιά
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ατρόμητο να προσπαθεί να επιβάλλει το ρυθμό του και να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους φιλοξενούμενους να έχουν ως πρώτο μέλημα τη διασφάλιση του μηδέν στην εστία του Μπλάζιτς.

Η πρώτη φάση άξια αναφοράς καταγράφτηκε μόλις στο 3ο λεπτό με τον Λουτσιάνο να πραγματοποιεί επικίνδυνη σέντρα από τα αριστερά, όμως παρά τα φάλτσα που πήρε κατέληξε στην αγκαλιά του Μπλάζιτς, μετά από παρέμβαση του αμυντικού του Λεβαδειακού.

Οι γηπεδούχοι πάντως συνέχισαν να έχουν την εδαφική υπεροχή, και στο 10ο λεπτό έφτασαν στην επίτευξη του γκολ, με δημουργό τον Λουτσιάνο, που ήταν μακρά ο πιο δραστήριος παίκτης των γηπεδούχων.

Από κάθετη μπαλιά τρύπα του Βραζιλιάνου μέσου, ο Σίριο έγινε ο κάτοχός της μέσα στην περιοχή με μέτωπο προς το τέρμα, το χαμηλό σουτ που επιχείρησε, κόντρα στα πόδια του Θεοδοσιάδη, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Μπλάζιτς.

Το τέρμα αυτό ανέβασε ψυχολογικά τον Ατρόμητο, με αποτέλεσμα να βγει μπροστά για ένα δεύτερο γκολ, όμως αυτό είχε συνέπεια να αφήσει κάποια κενά στην άμυνα τα οποία εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι. Στην πρώτη μάλιστα αξιόλογη φάση που έκαναν οι "πράσινοι" της Βοιωτίας, πέτυχαν την ισοφάριση.

Ο Μοντόγια βγήκε από τα δεξιά, έβγαλε σέντρα λουκούμι στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, και εκεί ο αμαρκάριστος Ντιμπαλά δεν λάθεψε, αλλά νίκησε από κοντά τον Μιχαηλίδη κάνοντας το 1-1.

Από εκεί και πέρα το ματς φάνηκε να ισορροπεί, με πολλές μονομαχίες να γίνονται στο χώρο του κέντρου, και τους γηπεδούχους να προσπαθούν σιγά σιγά να ξαναπάρουν τα ηνία.

Στο 29ο λεπτό, ο Ατρόμητος απείλησε και πάλι, με δράστη τον "συνήθη ύποπτο", Λουτσιάνο, ο οποίος με καλοστημένη εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά ανάγκασε τον Μπλάζιτς να χρησιμοποιήσει τις μπουνιές του για να διώξει με υπεράνταση σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα, η ομάδα του Περιστερίου πήρε εκ νέου το προβάδισμα, με τον Λουτσιάνο να εκτελεί κόρνερ από τα αριστερά, η μπάλα να φτάνει στον Κορακάκη και αυτός με κεφαλιά από κοντά να την προωθεί στα δίχτυα των φιλοξενουμένων.

Η συνέχεια του πρώτου μέρους ανήκει στον Λεβαδειακό, που ήταν περισσότερο απειλητικός από πλευράς δημιουργίας φάσεων. Στο 39ο λεπτό το πολύ δυνατό σουτ του Μοντόγια πέρασε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μιχαηλίδη, κάνοντας προπονητή και αναπληρωματικούς του Λεβαδειακού να σηκωθούν από τον πάγκο τους, ενώ ίδια κατάληξη είχε (άουτ) σουτ του Μήτση εκτός περιοχής.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Λεβαδειακός προσπάθησε να μπει πιο επιθετικά με σκοπό την ισοφάριση και έφτασε κοντά στο 2-2 στο 52ο λεπτό με μία φάση διαρκείας στα καρε του Ατρομήτου.

Η κεφαλιά του Ντιμπαλά αποκρούστηκε από τα σώματα των αμυντικών του Ατρομήτου ενώ στη συνέχεια το σουτ του Σιντζιλόρτζ, πέρασε πολύ πλάγια με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί ο κίνδυνος.

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετές αλλαγές, και με τους φιλοξενούμενους να ρίχνουν στο ματς τους Μπασαλά και Λάτσκο επιδιώνοντας το πολυπόθητο γκολ της ισοφάρισης.

Η επόμενη αξιόλογη φάση στο δεύτερο ημίχρονο σημειώθηκε στο 77ο λεπτό, όταν ο Βερντέρχο επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο δεν ανησύχησε πάντως τον Μπλάζιτς καθώς κατέληξε άουτ.

Η απάντηση από τους γηπεδούχους ήρθε στο 83ο λεπτό του αγώνα, με τον καλύτερο παίκτη της ομάδας του αλλά και του αγώνα, Λουτσιάνο, να κάνει επίθεση κατά μέτωπο, ωστόσο το σουτ που εξαπέλυσε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μπλόκαρε ο Μπλάζιτς που έπεσε σωστά και κάλυψε το οπτικό πεδίο του Βραζιλιάνου.

Στα τελευταία λεπτά, ο Λεβαδειακός έκανε την ύστατη προσπάθεια για να φτάσει στην ισοφάριση, χωρίς όμως επιτυχία, καθώς ο Ατρόμητος φρόντισε να καλύψει τα μετώπισθεν, και να πάρει την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.

Όλα τα λεφτά...
Όσα χρόνια και αν περάσουν, η τέχνη που διαθέτει ο Λουτσιάνο δεν πρόκειται να απουσιάσει από κάνεναν αγώνα. Μπορεί τα χρόνια να του έχουν στερήσει το προνόμιο της ταχύτητας και της εκρηκτικότητας, σε σύγκριση με το παρελθόν, όμως είναι από τους παίκτες που κοσμούν τα ελληνικά γήπεδα με την άρτια τεχνική του κατάρτιση και φροντίζει να ξεδιπλώνει την κλάση του σε όποια ομάδα και αν αγωνίζεται.

Καστοριά, Ξάνθη, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος ήταν οι προηγούμενοι "ευεργετημένοι" από την παρουσία του Βραζιλιάνου στο ρόστερ τους, από πέρυσι είναι οι φίλοι του Ατρομήτου οι τυχεροί. Ο Λουτσιάνο διαθέτει ηγετική προσωπικότητα, και στον αγώνα με το Λεβαδειακό στην πρεμιέρα ήταν για μία ακόμα φορά ο κινητήριος μοχλός των περισσοτέρων επιθετικών προσπαθειών της ομάδας του.

Είτε με φάουλ, είτε με κόρνερ, είτε με φαρμακερές σέντρες, είτε με διεισδύσεις απειλούσε την άμυνα του Λεβαδειακού, ενώ όποτε του δόθηκε η ευκαιρία έκανε και μερικά τακουνάκια προς τέρψιν των φιλάθλων που πήγαν στο γήπεδο.

Ας ξεχάσουμε καλύτερα...
Οι φίλοι του Ατρομήτου έλαμψαν διά της... απουσίας τους από τον πρώτο αγώνα της ομάδας τους για το πρωτάθλημα. Περίπου 800 ήταν οι φίλαθλοι που έκοψαν εισιτήριο για να δουν από κοντά την αναμέτρηση, αριθμός που κρίνεται αρκετά χαμηλός αν σκεφτεί κανείς ότι οι Περιστεριώτες ξεκινούν με όνειρα και φιλοδοξίες το φετινό πρωτάθλημα.

Υπάρχει βέβαια το ελαφρυντικό της διεξαγωγής αγώνας το βράδυ καθώς και το μεγάλο ντέρμπι των "αιωνίων" που έλαβε χώρα παράλληλα στη Λεωφόρο, όμως για μία ιστορική ομάδα όπως ο Ατρόμητος, που αντιπροσωπεύει μία μεγάλη περιοχή της Αθήνας, σίγουρα ο τριψήφιος αριθμός εισιτηρίων δεν είναι σίγουρα καθόλου ικανοποιητικό νούμερο, τόσο για τη διοίκηση όσο και για τους ποδοσφαιριστές, που περιμένουν βοήθεια από τους φιλάθλους τους.

To Live του αγώνα...
Η 11άδα των γηπεδούχων Ατρόμητος
(Όγιος): Μιχαηλίδης, Γελαδάρης, Κατεμής, Ολιβέιρα, Γεωργίου, Κορακάκης, Ιωάννου, Βερντέρχο, Λαζανάς, Λουτσιάνο, Σίριο
Η 11άδα των φιλοξενούμενων Λεβαδειακός
(Βασιλίεφ): Μπλάζιτς, Ντιμπαλά, Θεοδοσιάδης, Ποπόφ, Ζησόπουλος, Έμεραν, Σιντζιλόρτζ, Μήτσης, Ρούσεφ, Ανδράλας, Μοντόγια
1' Έναρξη αγώνα
O αγώνας ξεκίνησε, με τους παίκτες του Λεβαδειακού στη σέντρα.
3' Ευκαιρία Ατρόμητος
Eπικίνδυνη φαλτσαριστή σέντρα του Λουτσιάνο, μετά από παρέμβαση αμυντικού του Λεβαδειακού, μπλοκάρει ο Μπλάζιτς.
10' Γκολ Ατρόμητος
1-0! Γκολ ο Ατρόμητος! Μετά από ασίστ του Λουτσιάνο (μπαλιά-τρύπα στην περιοχή) ο Σίριο έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε τα πόδια του Θεοδοσιάδη και κατέληξε στα δίχτυα.
15' Σχόλιο
O Ατρόμητος πιέζει τους φιλοξενούμενους ψάχνοντας ένα δεύτερο γκολ.
17' Γκολ
Ισοφαρίζει ο Λεβαδειακός! Στην πρώτη αξιόλογη φάση τους οι φιλοξενούμενοι κάνουν το 1-1 με κεφαλιά του Ντιμπαλά μετά από έξοχη σέντρα από δεξιά του Μοντόγια.
22' Σχόλιο
O Ατρόμητος έχει την εδαφική υπεροχή, όμως δυσκολεύεται να βρει διαδρόμους προς την περιοχή του Λεβαδειακού.
23' Ευκαιρία
Άστοχη έξοδο του Μιχαηλίδη, όμως ο διαιτητής υποδεικνύει επιθετικό φάουλ και σταμάταει η φάση.
27' Σχόλιο
Ο Λεβαδειακός προσπαθεί να βγει από την περιοχή του και να απειλήσει
29' Ευκαιρία Ατρόμητος
Καλοστημένη εκτέλεση φάουλ από Λουτσιάνο, ο Μπλάζιτς με υπεράνταση διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ με μπουνιές.
32' Γκολ Ατρόμητος
Γκολ ο Ατρόμητος! Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λουτσιάνο από τα αριστερά, ο Κορακάκης με κεφαλιά από κοντά στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενουμένων.
39' Ευκαιρία Λεβαδειακός
Μεγάλη υκαιρία για τον Λεβαδειακό να ισοφαρίσει. Το πολύ δυνατό σουτ του Μοντόγια, πέρασε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μιχαηλίδη.
41' Κίτρινη κάρτα
Την πρώτη κίτρινη κάρτα του διαιτητή δέχεται ο Ολιβέιρα, για φάουλ πάνω στον Ντιμπαλά
45' Λήξη ημιχρόνου
Τέλος ημιχρόνου.
46' Σέντρα 2ου ημιχρόνου
Οι παίκτες του Ατρομήτου έκαναν τη σέντρα για την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.
50' Σχόλιο
Δεν έχει γίνει κάποια αξιόλογη φάση στο δεύτερο μέρος.
52' Ευκαιρία Λεβαδειακός
Ευκαιρία για τον Λεβαδειακό. Σε μια φάση διαρκείας αρχικά η κεφαλιά του Ντιμπαλά σταμάτησε στα σώματα των παικτών του Ατρομήτου, ενώ στην συνέχεια το σουτ του Σιντζιλόρτζ έφυγε πλάγια
58' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Πρώτη αλλαγή για Ατρόμητο, ο Ανατολάκης παίρνει τη θέση του Γεωργίου.
59' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Δεύτερη αλλαγή για Ατρόμητο. Ο Μερίνο παίρνει τη θέση του Κατεμή.
64' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Πρώτη αλλαγή για τον Λεβαδειακό, με τον Λεονάρντο να παίρνει τη θέση του Ρούσεφ
65' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Δεύτερη αλλαγή για τον Λεβαδειακό, με τον Μπασαλά να παίρνει τη θέση του Σιντζιλόρτζ.
68' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος
O Γιώργος Ανατολάκης δέχεται κίτρινη κάρτα.
69' Αλλαγή παίκτη Λεβαδειακός
Ο Λάτσκο παίρνει τη θέση του Ζησόπουλου και ολοκληρώνονται οι αλλαγές του Λεβαδειακού.
77' Σουτ Ατρόμητος
Ο Βερντέρχο επιχείρησε σουτ εκτός περιοχής, το οποίο δεν ανησύχησε πάντως τον Μπλάζιτς και κατέληξε άουτ.
80' Κίτρινη κάρτα Ατρόμητος
Ο Λουτσιάνο παίρνει κίτρινη κάρτα
83' Ευκαιρία Ατρόμητος
Ο Λουτσιάνο τρυπάει την αντίπαλη άμυνα, κάνει το χαμηλό σουτ από το ύψος της περιοχής, με τη μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Μπλάζιτς.
84' Αλλαγή παίκτη Ατρόμητος
Τελυταία αλλαγή για τον Ατρόμητο, με τον Λαζανά να παίρνει τη θέση του Σάντσεθ.
90' Λήξη αγώνα
Τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή στο ματς, που βρίσκει τον Ατρόμητο να νικάει 2-1 τον Λεβαδειακό και να παίρνει την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα.















































TAGS ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ