STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ατρόμητος - Ιωνικός 2-0: Αγκιμπού και Έρλινγκμαρκ κράτησαν στη ζώνη υποβιβασμού τους Νικαιώτες

Ο Καμαρά πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ με τον Ατρόμητο
Ο Καμαρά πανηγυρίζει το πρώτο του γκολ με τον Ατρόμητο INTIME

Ο Ατρόμητος επιβλήθηκε του Ιωνικού με 2-0 στην 1η αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League, με σκόρερ τους Αγκιμπού Καμαρά και Έρλινγκμαρκ. Οι Νικαιώτες παρέμειναν έτσι, στη ζώνη υποβιβασμού.

Ο Λεβαδειακός μετά την ισοπαλία στο Γεντί Κουλέ με τον ΟΦΗ έδωσε χώρο στον Ιωνικό να προσπεράσει και να σκαρφαλώσει στην 6η θέση.

Οι τελικές και τα xgoals στο Ατρόμητος - Ιωνικός
Οι τελικές και τα xgoals στο Ατρόμητος - Ιωνικός

Ωστόσο, οι Νικαιώτες σπατάλησαν την ευκαιρία που είχαν, αφού ηττήθηκαν από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι με 2-0 για την 1η αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League, με αποτέλεσμα να παραμείνουν στη ζώνη υποβιβασμού.

Σκόρερ για τους Περιστεριώτες ήταν ο Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος στην 7η συμμετοχή του με την ομάδα άνοιξε λογαριασμό, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ, κι ο Έρλινγκμαρκ που σφράγισε τη νίκη.

Το ματς

Ο Ατρόμητος είχε διάθεση από τα πρώτα λεπτά του αγώνα να είναι απειλητικός. Μόλις στο 4' ο Κλωναρίδης απείλησε την εστία του Χουτεσιώτη. Έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων βγήκε και μπλόκαρε, προτού ο Τζαβίδας πάρει την μπάλα.

Η απάντηση του Ιωνικού βέβαια, ήταν άμεση, με τον Λοβέρα να δοκιμάζει το σουτ έξω από την περιοχή και τον Γιαννιώτη να απομακρύνει με μπουνιές.

Το γκολ για τους Περιστεριώτες ήρθε στο 19 μετά από ωραία προσπάθεια του Καμαρά που έδωσε στον Κλωναρίδη. Εκείνος έκανε την κάθετη, από την κόντρα η μπάλα έφτασε στον Τζαβίδα, ο οποίος έδωσε ξανά στον Καμαρά που με πλασέ από κοντά την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

Ο Ατρόμητος έφτασε πολύ κοντά στο να διευρύνει το προβάδισμά του. Αρχικά, στο 30' ο Καμαρά έκανε το τακουνάκι στον Ρομπάιγ, εκείνος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή κι ο Χουτετσιώτης απέκρουσε δύσκολα και στο 33' η μπάλα από την ωραία εκτέλεση φάουλ του Γκονζάλες πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Πέντε λεπτά μετά, ο Ιωνικός είχε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Ο Φαντιγκά απείλησε με ένα εντυπωσιακό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Γιαννιώτης έδιωξε και σε δεύτερο χρόνο μπλόκαρε.

Ο Γιαννιώτης κράτησε το μηδέν στην εστία του μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους, πραγματοποιώντας στο 44' μία δύσκολη επέμβαση στο εξαιρετικό σουτ του Σεμπά μέσα από την περιοχή.

Η εικόνα του παιχνιδιού στο δεύτερο μέρος ήταν διαφορετική, με τον Ιωνικό να πιέζει ψηλά και να "πυροβολεί" την εστία του Γιαννιώτη, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης.

Στο 52' ο Λοβέρα δοκίμασε από τα αριστερά το σουτ μετά από παράλληλη του Σεμπά, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Γιαννιώτη. Τέσσερα λεπτά μετά το σουτ του Μύγα έξω από την περιοχή πέρασε για λίγο άουτ.

Όμως, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν μία ανάσα από το 1-1, έχοντας διπλή ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Αρχικά, το σουτ του Σεμπά σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Γιαννιώτη και σε δεύτερο χρόνο ο Φαντιγκά έκανε το σουτ στην κίνηση, με τον τερματοφύλακα των Περιστεριωτών να αποκρούει σωτήρια.

Στο 88', ούτε ο Μασάς μπόρεσε να σκοράρει, με το σουτ που δοκίμασε εκτός περιοχής να περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γιαννιώτη. Αν κι ο Ιωνικός απείλησε στο δεύτερο μέρος και κυριάρχισε δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Ατρόμητος τιμώρησε τους Νικαιώτες, σημειώνοντας και δεύτερο γκολ στο 90', με τον Έρλινγκμαρκ με κεφαλιά μετά από κόρνερ να σφραγίζει τη νίκη των Περιστεριωτών με 2-0.

Οι κορυφαίες επιδόσεις και τα στατιστικά στο Ατρόμητος - Ιωνικός
Οι κορυφαίες επιδόσεις και τα στατιστικά στο Ατρόμητος - Ιωνικός


Ατρόμητος: Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κέσχριντα, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Γκονζάλες (67' Φριντγιόνσον), Καμαρά (80' Κούεν), Έρλινγκμαρκ, Κλωναρίδης (46' Ροτάριου), Τζαβίδας (58' Κιάρτανσον), Ρομπάιγ (80' Τζοβάρας).

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Σόουζα, Βαλεριάνος, Μύγας, Ρομάο, Λοβέρα (55' Μασάς), Σάκιτς, Φαντιγκά (73' Μάνος), Κάνιας, Σεμπά (81' Καμπράλ), Μαντζής.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ